ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ 1204 ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ--ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝΣΕ ΝΕΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ

 Διαβάστε παρακάτω τι έγραφε το hellenic sunrise 2 απο το 2017 σχετικά με την μεγαλύτερη απάτη της βυζαντινής εκκλησίας η οποία οδήγησε στην άλωση του 1453.
Οι εκκλησιαστικοί κύκλοι έχουν χτίσει μια παράδοση σύμφωνα με την οποία η Πόλη έπεσε το 1453 επειδή διακόσια χρόνια πριν , το 1204 ,οι σταυροφόροι υπο τις διαταγές του Πάπα ισοπέδωσαν την Κωνσταντινούπολη.
Με βάση αυτή την απατηλή μυθολογία οι εκκλησιαστικοί κύκλοι αρνήθηκαν το 1453 την βοήθεια των δυτικων με αποτέλεσμα την παραπάνω απο 500 χρόνια σκλαβιά.
Η πρώτη άλωση της Πόλης το 1204 δεν έγινε με υπαιτιότητα του Πάπα αλλά με υπαιτιότητα των βυζαντινών σφετεριστών του θρόνου και των εκθρονισμένων οι οποίοι ζήτησαν την βοήθεια της Βενετίας .Ο Πάπας ουδέποτε έδωσε την ευλογία του αλλά οι Βενετοί και η Βεντία αποτελούσαν κράτος με πανίσχυρη οικονομία και ήταν ισχυρότεροι απο το Βατικανό.
Αλλά και πάλι, οι σταυροφόροι δεν είχαν σκοπό να αλώσουν την Πόλη και περίμεναν ένα χρόνο για να τους πληρώσει ο εκθρονισμένος πρίγκιπας τον οποίο βοήθησαν να επανακτήσει την εξουσία.
Διαβάστε παρακάτω τι έγινε πραγματικά το 1204.Διαβάστε και θα καταλάβετε ότι τίποτα δεν άλλαξε.


Greek Spirit 
18-10-2017
To 1195 Αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας είναι ο Ισαάκιος Β. 
Ο αδελφός του, ο Αλέξιος Γ΄ Άγγελος, εποφθαλμιούσε τον θρόνο και εκμεταλλεύτηκε την απουσία σε ταξίδι του αδερφού του για να ανακηρυχτεί ο ίδιος Αυτοκράτορας με την στήριξη του στρατού. Κατόπιν συνέλαβε τον εκθρονισμένο αδελφό του και τον γιό του Αλέξιο και τους φυλάκισε. Ο Αλέξιος Γ΄ Άγγελος αφού έχει εκκαθαρίσει τους δύο κύριους αντίπαλους του, αδερφό κι ανιψιό του, αλλάζει το επίθετο του σε Κομνηνός .
Το 1201 ο γιός του εκθρονισμένου Ισσάκιου Β΄και ανιψιός του σφετεριστή Αλέξιου Γ΄Κομνηνού, ο Αλέξιος 'Αγγελος,βρίσκεται στην Βενετία ως εξόριστος πρίγκιπας. 
Εκεί έρχεται σε επαφή με τον ηγέτη των σταυροφόρων 4ης σταυροφορίας  Βονιφάτιο Μομφερατικό και του προτείνει την ένωση των εκκλησιών και την χρηματοδότηση των σταυροφόρων για να συνεχίσουν την σταυροφορία τους σε Αίγυπτο και Άγιους τόπους από τα ταμεία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εάν οι σταυροφόροι τον βοηθούσαν να εκδιώξει από τον θρόνο τον θείο του Αλέξιο Γ΄ Κομνηνό. Ο αρχηγός των σταυροφόρων Βονιφάτιος Μομφερατικός δέχθηκε την πρόταση και τον Ιούνιο του 1203 οι περίπου 35,000 σταυροφόροι καταπλέουν στην Κωνσταντινούπολη με τον στόλο της Βενετίας.

Ο Αλέξιος Γ΄Κομνηνός εγκαταλείπει χωρίς μάχη την Πόλη και ο ανιψιός του Αλέξιος Άγγελος ενθρονίζεται .Αμέσως διαπιστώνει ότι τα ταμεία της Αυτοκρατορίας είναι άδεια και ζητά από τους σταυροφόρους πίστωση χρόνου προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί.
Ο χειμώνας του 1203 περνάει με τους σταυροφόρους να έχουν στρατοπεδεύσει στην Κωνσταντινούπολη και να περιμένουν με ανυπομονησία ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν μέρα με την μέρα τους θησαυρούς της Πόλης.Το καλοκαίρι του 1204 οι σταυροφόροι καταλαβαίνουν ότι ο Αλέξιος Άγγελος δεν πρόκειται ποτέ να τηρήσει την συμφωνία και επιτίθενται στην Πόλη η οποία είχε εγκαταλειφθεί από τον Αυτοκράτορα και τα στρατεύματα. Μόνο οι Βάραγγοι, οι Ρωσοσκανδιαναυοί μισθοφόροι της αυτοκρατορικής φρουράς πιστοί στο καθήκον προτάσσουν αντίσταση αλλά τελικά ηττώνται. Οι σταυροφόροι επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία από την οποία η Πόλη δεν ανέκαμψε ποτέ  για τα επόμενα 250 χρόνια μέχρι την άλωση από τους Τούρκους το 1453.
Η άλωση του 1204 απο τους σταυροφόρους δεν θα είχε συμβεί εάν οι ίδιοι οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες και αριστοκράτες δεν την είχαν προκαλέσει.
Ο σφετεριστής Αλέξιος Γ΄Κομνηνός αφού φυλάκισε τον αδερφό του δεν επέδειξε καμία ικανότητα στην αναδιοργάνωση της αυτοκρατορίας και δεν αντιστάθηκε ούτε για την τιμή των όπλων όταν οι σταυροφόροι αποβιβάστηκαν το 1203.
Ο δε ανιψιός του Αλέξιος Άγγελος, γιος του αδερφού του που είχε φυλακισθεί, φέρθηκε με τον πιο προδοτικό τρόπο πείθοντας τους σταυροφόρους να εκθρονίσουν τον θείο του με αντάλλαγμα τον χρυσό του αυτοκρατορικού ταμείου . 
Οι σταυροφόροι της 4ης σταυροφορίας δεν σκόπευαν να επιτεθούν στην Πόλη, ούτε καν να περάσουν από εκεί. Αντιθέτως, σχεδίαζαν να περάσουν από την Βόρεια Ιταλία στην Αίγυπτο χρησιμοποιώντας τον Ενετικό στόλο .Ωστόσο η έλλειψη χρημάτων τους ανάγκασε να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Βόρεια Ιταλία για δύο χρόνια και εκεί δέχθηκαν την πρόταση του εξόριστου πρίγκιπα Αλέξιου Άγγελου .
Το δεν μένος τους εναντίον της Πόλης και η λεηλασία  δεν είχε θρησκευτικά κίνητρα αλλά επρόκειτο για αντεκδίκηση σε μια συμφωνία που δεν τηρήθηκε, όταν δηλαδή μετά από ένα χρόνο κατάλαβαν ότι δεν θα έπαιρναν ποτέ τα συμφωνηθέντα απο το θησαυροφυλάκιο. Οι σταυροφόροι λεηλάτησαν με μανία την Πόλη διότι κατά την παραμονή του εκεί τον χειμώνα του 1203 παραμονή τους εκεί τον χειμώνα του 1203 διαπίστωσαν ότι αποτελούσε εύκολο στόχο εφόσον ο Αλέξιος Άγγελος που είχαν βοηθήσει να πάρει την εξουσία παρέλαβε χάος και διάλυση και ο ίδιος δεν είχε την ικανότητα να διορθώσει τίποτα.
Η άλωση απο τους σταυροφόρους το 1204 χρησιμοποιήθηκε από τον ανώτερο κλήρο για τους επόμενους δύο αιώνες ως η δικαιολογία για την μη ένωση των εκκλησιών και έτσι τις παραμονές του 1453 η Πόλη έμεινε χωρίς σύμμαχους απο την Δύση.
Από τό 1204 και για οχτώ αιώνες πιστεύουμε ότι οι σταυροφόροι της άλωσης του 1204 έδρασαν κινούμενοι από θρησκευτικό και δογματικό μίσος αλλά η αλήθεια είναι ότι αρχικά σκόπευαν να αποβιβαστούν στην Αίγυπτο και όχι στην Κωνσταντινούπολη. Στην Πόλη τους έφερε Βυζαντινός εξόριστος πρίγκηπας για να τον βοηθήσουν να επανέλθει στον θρόνο.Ο Πάπας αρχικά απέτρεψε τους σταυροφόρους να βοηθήσουν τον πρίγκηπα αλλά τελικά οι σταυροφόροι και οι Βενετσιάνοι διακινητές τους υπέκυψαν στο δέλεαρ του χρήματος.Όταν έφθασαν στην Πόλη και ενθρόνισαν τον πρίγκηπα Αλέξιο Άγγελο περίμεναν για ένα ολόκληρο χρόνο για να λάβουν την αμοιβή τους και όταν αυτή δεν ήρθε τότε  κατέστρεψαν την Πόλη όχι απο θρησκευτικό μίσος αλλά από απλή μισθοφορική εκδίκηση γα την αθέτηση της πληρωμής τους.Ωστόσο η εκκλησιαστική προπαγάνδα ουδέποτε ανέφερε ότι η αιτία της αλώσεως του 1204 δεν ήταν δογματική αλλά επρόκειτο για την κατάληξη της αθέτησης μιας συμφωνίας. Ο Αλέξιος Άγγελος δεν μπόρεσε να πληρώσει τους μισθοφόρους-σταυροφόρους διότι το Βυζάντιο ήταν διαλυμένο απο την ανικανότητα και διαφθορά και η καταστροφή προήλθε απο την αθέτηση μιας εμπορικής συμφωνίας  και όχι απο δογματική διαφορά.

Από το 1974 και μετά οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας φέρθηκαν όπως και οι ανίκανοι και διεφθαρμένοι αυτοκράτορες του 1195-1204.
Πολιτικά παιχνίδια, διάφοροι δήθεν εξόριστοι έρχονταν στην Ελλάδα ως πολιτικοί σωτήρες για να σφετεριστούν την εξουσία , έτοιμοι να παραδώσουν τον πλούτο και το έδαφος της χώρας στους δυτικούς αφέντες τους όταν θα  καταλάμβαναν την εξουσία. Η μεταπολίτευση είναι μια ιστορική περίοδος  απο τέτοια παραδείγματα. Τα νέα πολίτικα κόματα,η αποβιομηχάνιση, η είσοδος στην ευρωζώνη και τελικά στην επιτήρηση του ΔΝΤ και Γερμανών θυμίζουν την άλωση του 1204 η οποία όπως τότε έτσι και σήμερα θα οδηγήσει σε νέα σκλαβιά απο τους Οθωμανούς.
Παρόλα αυτά μας αρέσει να ζούμε με μύθους  και την μισή αλήθεια. Κατηγορούμε τους ''Παπικούς'' και ''Δυτικούς΄΄ αλλά αρνούμαστε να παραδεχθούμε ότι εμείς προκαλούμε την μοίρα μας και ότι στη διεθνή σκακιέρα δεν συγχωρείται η βλακεία.
Άραγε φταίνε οι σταυροφόροι για το το ότι οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες επεδείκνυαν μεγάλο ταλέντο στις συνωμοσίες και στους σφετερισμούς αντί να οργανώσουν την διαλυμένη αυτοκρατορία τους;
Ποιος άραγε σας έχει πει επίσημα και απερίφραστα ότι για την άλωση του 1204 ευθύνη φέρουν αποκλειστικά και μόνο ο σφετεριστής Αλέξιος Γ Κομνηνός και ο ανιψιός του Αλέξιος Άγγελος που έταξε στους σταυροφόρους χρήμα και χρυσάφι για τον ανεβάσουν στον θρόνο ;
Είστε σίγουροι ότι φταίνε μόνο οι Γερμανοί για την σημερινή διάλυση;


Σχόλια

Ο χρήστης ProfitErol είπε…
Συνεπῶς, ὁ μόνος τρόπος εἶναι ἡ συγκρότηση ἑλληνοτουρκικῆς συνομοσπονδίας μὲ πρωτεύουσα τὴν Κωνσταντινούπολη, στὴν ὁποία τὸ ἰσλαμικὸ στοιχεῖο θὰ ἐλεγχθῆ καὶ θὰ ἀποδυναμωθῆ μὲ τὸν ἑξῆς τρόπο : 1- Τὸ τουρκικὸ Κουρδιστὰν θὰ ἀποκοπῆ καὶ θὰ ἑνωθῆ μὲ ἕνα ἰρακινὸ αὐτόνομο Κουρδιστάν. 2-Οἱ ἀνατολικὲς ἐπαρχίες τῆς Τουρκίας, ὅσες δὲν συμπεριληφθοῦν στὸ κουρδικὸ κράτος, ἐνδέχεται, μέρος των, νὰ ἐνσωματωθοῦν σὲ κράτος Λαζῶν τῆς Γεωργίας καὶ στὸ κράτος τῆς Ἀρμενίας, γιὰ τὸν καλύτερο ἀμερικανικὸ πετρελαϊκὸ ἔλεγχο τοῦ Καυκάσου. 3 - Ἡ Δυτικὴ Τουρκία θὰ περάση ὑπὸ τὸν ἔλεγχο τῶν 25 ἑκατομμυρίων Ἀλεβήδων, οἱ ὁποῖοι ἀπεχθάνονται τοὺς μουσουλμάνους. Αὐτὴ ἡ Τουρκία τῶν Ἀλεβήδων θὰ ἑνωθῆ μὲ τὴν Ἑλλάδα σὲ μία ὀρθοδοξο-αλεβιδικὴ συνομοσπονδία (πιθανῶς μοναρχική), ἡ ὁποία θὰ ἐνσωματωθῆ ὁλόκληρη στὴν ΕΕ, μὲ τὸν ἴδιο τρόπο ποὺ θὰ συμβῆ μὲ τὴν μέλλουσα κυπριακὴ ἑλληνοτουρκικὴ συνομοσπονδία. Ταδε εφη Κιτσικης Δημητριος το 2003!!! Τωρα greek spirit , αν αυτη η αλεβιδικη συνομοσπονδια ειναι η νεα σκλαβια απο τους οθωμανους τοτε το συζηταμε. Τελος, για να προλαβω μερικους οι οποιοι θα ρωτησουν το ποτε θα γινουν αυτα θα απαντησω κλεβοντας την παραπανω προταση απο το αρθρο του greek spirit, εμείς προκαλούμε την μοίρα μας και ότι στη διεθνή σκακιέρα δεν συγχωρείται η βλακεία. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!
Ο χρήστης Γρηγόρης Τσελεπής είπε…
1) Συμφωνώ με Profiterol 2) Greek Spirit σε αγαπάω !!!!
Ο χρήστης Γιώργος Κ είπε…
Η σημερινή εποχή θυμίζει τις τελευταίες μέρες του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους.Τα έδεια ταμεία της Κων/λης ακύρωσαν την αγορά των μεγάλων κανονιών που αγόρασε τελικά ο Μωάμεθ Β' και που ήταν υπεύθυνα για την πτώση τοίχους της βασιλεύουσας.Σήμερα ξέρουμε πως εξ'αιτίας της κρίσης η συντήρηση και η αντικατάσταση των οπλικών συστημάτων με σύγχρονα είναι όνειρο απατηλό. Τα λιμάνια και η είσπραξη φόρων είχαν περάσει,ήδη από το 1204.στα χέρια των Λατίνων με αποτέλεσμα την αφαίμαξη των πολιτών από υπέρογκους φόρους.Σήμερα τα λιμάνια μας και τα αεροδρόμια δεν ανοίκουν στο κράτος το οποίο αδυνατεί να εισπράξει τους φόρους από αυτά και οι ξένοι <>απροκάλυπτα πλέον δεν πληρώνουν τίποτα.Στην Βασιλεύουσα κατά τα τελευταία χρόνια πριν την πτώση,απελπισία είχε πέσει στους πολίτες και οι αυτοκτονίες είχαν πολλαπλασιαστεί δραματικά.Πολλοί νέοι δε απέφευγαν τον γάμο και η υπογεννητικότητα είχε φτάσει στα υψηλότερα σημεία της εποχής.Σας θυμίζει κάτι αυτό??Την ώρα του πολέμου και λίγες ώρες πριν την πτώση οι πολίτες αντί να πάρουν όλλοι τους από ένα σπαθί και να βγουν να βοηθήσουν τους λιγοστούς πατριώτες που απέμειναν να υπερασπιστουν την πόλη,προτίμησαν να κλειστούν στις εκκλησίες ζητώντας βοήθεια από το υπερπέραν.Φοβούμαι πως την έσχατη στιγμή κάπως έτσι θα γίνει και σήμερα,την ώρα που οι υποκινούμενοι και εξαγριομένοι λαθρομετανάστες θα σφάζουν ενελέητα τους πολίτες στους δρόμους,για να ανοίξουν δρόμο στα Τούρκικα στρατεύματα που θα παρελάσουν στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Ο χρήστης panpan είπε…
geo kall,
Από ποιόν αγόρασε τα μεγάλα κανόνια τελικά ο Μωάμεθ Β' και που ήταν υπεύθυνα για την πτώση των τοίχων της βασιλεύουσας;
Ο χρήστης Γρηγόρης Τσελεπής είπε…
Αν γνωριζω σωστα παραγγελία στους Σαξονες που ηταν καλοι τεχνιτες στο μεταλλο και τα σχεδια ο Ουγγρος Ουρβανος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εφ 'οσον ο Παπας Παύλος ο Β' επισκεφθείς την Αθήνα επι Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ζήτησε συγνώμη για τις σταυροφορίες ευκαιρία λοιπόν για το ξανθό γένος τον ενωμένο ευρωπαϊκό στρατό να επανορθώσει κατεβαίνοντας ξανά στην Κων/πολή και τα Στενά και να επανορθώσει το κακό που έκανε το 1204 κυριεύοντας και αποδίδοντας το διεθνές κράτος της Κων/πολης στην ελληνική διοίκηση