Η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν τρομάζει τη παγκόσμια κοινότητα
Τι συμβαίνει με τα κατά τόπους εργοστάσια που αναλαμβάνουν να τοποθετήσουν στα φιαλίδια τα στοιχεία του εμβολίου;
Προτιμούν να πεθάνουν παρά να εμβολιαστούν οι Ευρωπαίοι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού των επιστημόνων πρώτης γραμμής προκαλούν εύλογη ανησυχία στους πολίτες. Άσε που δείχνουν και την απαξίωση των ίδιων προς την επιστήμη τους. Προφανώς γιατί γνωρίζουν το σύστημα εκ των έσω και τον τρόπο λειτουργίας του οπότε προτιμούν να ρισκάρουν τις ζωές τους παρά να εμβολιαστούν. Γνωρίζουν προφανώς ότι το λειτούργημά τους και η επιστήμη τους έχουν αποκτήσει πλέον χαρακτηριστικά του Ναού του Σολομώντα οπότε δεν εμπιστεύονται κανέναν.
Εάν μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν κινδύνευαν να χάσουν τη δουλειά τους όπως δείχνουν τα ποσοστά της απροθυμίας τους δύσκολα θα είχαν εμβολιασθεί.
Το γεγονός ότι δεν εμβολιάζονται οι γιατροί (παγκοσμίως) κατά της Covid-19 προκαλεί εύλογα ερωτήματα στη κοινή γνώμη. Τι γνωρίζουν παραπάνω πέρα από το πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημα εκ των έσω; Πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημα όσο αφορά τις υπερτιμολογήσεις υλικών για παράδειγμα ή την επιλογή του τάδε υλικού της τάδε εταιρίας αντί της άλλης. Μόνο που στην περίπτωση των εμβολίων κατά της Covid-19 τα οποία έχουν παρουσιάσει τις γνωστές παρενέργειες η επιμονή των γιατρών να μην εμβολιάζονται γιατί κατά κύριο λόγο φοβούνται τις παρενέργειες θα πρέπει να ακολουθηθεί από μία ανάλυση προς τους πολίτες του κόσμου.
Τι ακριβώς φοβάται ο γιατρός; Που υπάρχει το ρίσκο;
Ενας επιστήμονας για παράδειγμα γνωρίζει καλύτερα τι σημαίνει η σύσταση ενός mRNA εμβολίου. Γνωρίζει τι ακριβώς περιλαμβάνει το περίφημο φιαλίδιο. Αρα τι είναι αυτό που φοβάται ένας γιατρός και αποφεύγει το τρύπημα; Μήπως το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι ανάμεσα στα τόσα εκατομμύρια φιαλίδια που παράγονται σε διαφορετικές χώρες του κόσμου δεν θα γίνουν λάθος προσθήκες σε κάποιες παρτίδες;
Ότι μπορεί πάνω στη βιασύνη να παραχθούν γρήγορα τόσα εκατομμύρια φιαλίδια σε κάποιο εργοστάσιο της Ινδίας ή της Τουρκίας (εδώ διατηρεί μονάδα παραγωγής η BioNtech) δεν γίνει κάποιο λάθος στη προσθήκη ενός στοιχείου από αυτά που περιέχουν τα φιαλίδια; Τι ακριβώς ανησυχεί τους επιστήμονες; Μήπως το γεγονός ότι η διαφθορά είναι τόσο εκτεταμένη λόγω της εξάρτησης πολλών από τους γιατρούς με τις χορηγίες των φαρμακοβιομηχανιών. Ολες αυτές οι απαντήσεις πιθανόν να δοθούν μέσα από κάποια Wikileaks του κοντινού μέλλοντος.
Έτσι σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), καθώς έως σήμερα, 5 Μαΐου, μόλις στο 62,7% των υγειονομικών στην Ελλάδα έχει χορηγηθεί τουλάχιστον μια δόση.
Η επίδοση κατατάσσει τη χώρα μας προτελευταία στην Ευρώπη, μεταξύ των 16 χωρών που παραθέτουν επίσημα στοιχεία στη συγκεκριμένη κατηγορία. Χαμηλότερο ποσοστό από την Ελλάδα καταγράφει μόνο η Βουλγαρία (20,4%).
Την πρώτη θέση μοιράζονται, με ποσοστό 100%, οι Ουγγαρία, Ιρλανδία και Ρουμανία, ενώ σχεδόν το απόλυτο καταγράφει και η Ισλανδία με 98,9%.
Εκτός της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, κάτω από το 70% βρίσκονται επίσης η Σουηδία, η Δανία, η Κροατία και η Σλοβενία.
Το συνολικό ποσοστό των υγειονομικών που έχει λάβει μια τουλάχιστον δόση και στις 16 χώρες, είναι 80,2%.
Πλήρως εμβολιασμένοι
Όσον αφορά το αντίστοιχο ποσοστό που έχει λάβει και τις δύο δόσεις, η Ελλάδα βρίσκεται ψηλότερα στη σχετική λίστα, μιας και κατατάσσεται 8η, με 54,8%.
Και εδώ το απόλυτο σημειώνει η Ουγγαρία με 100%, ενώ κανένα άλλο κράτος δεν κινείται πάνω από το 90% (δεύτερη η Ρουμανία με 89%).
Το συνολικό ποσοστό των υγειονομικών που είναι πλήρως εμβολιασμένοι στις 16 χώρες ανέρχεται σε 53,7%.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ.