Ακρογωνιαίος λίθος πλέον της Ευρασίας η Τουρκία

 

Image

Πόσο συμβολικό ήταν άραγε το “high Five” του Ερντογάν με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας; (ποιος κορονοϊός…)

30/03/2021 

Κινεζική απόβαση κολοσσών στην Τουρκία: Το Πεκίνο διασώζει τον Ερντογάν και του δίνει πολύτιμη τεχνογνωσία - "Made in Turkey" πλέον τα τηλέφωνα Xiaomi!

Επιβεβαιώνεται απόλυτα το WarNews247 για την μετατροπή της Τουρκίας σε κινεζικό προτεκτοράτο. Τη στιγμή που όλοι αποχωρούν από την Τουρκία, το Πεκίνο στηρίζει έμπρακτα τον Ρ.Τ. Ερντογάν με απόβαση τεχνολογικών κολοσσών και με μεταφορά σημαντικής τεχνογνωσίας.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι ενέργειες του Πεκίνου μετατρέπουν την Τουρκία σε ακρογωνιαίο λίθο της συμμαχίας της Ευρασίας.

ΠΗΓΗ https://warnews247.gr/kineziki-apovasi-kolosson-stin-tourkia-to-pekino-diasozei-ton-erntogan-kai-tou-dinei-polytimi-technognosia-akrogoniaios-lithos-pleon-tis-evrasias-i-tourkia/?fbclid=IwAR3bCiHnm7-WK2NZEMWRCvIfG38B-vPrT3lTtiB0IqH777jJn5hjjXgwMEo


Ο κολοσσός Xiaomi ξεκίνησε από κοινού τη μονάδα παραγωγής στην Κωνσταντινούπολη με τον γίγαντα εφοδιασμού Salcomp.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το εργοστάσιο παραγωγής “έξυπνων τηλεφώνων” της Xiaomi εγκαινιάστηκε στην περιοχή Άβτζιλαρ της Κωνσταντινούπολης και η Τουρκία έγινε η τέταρτη χώρα στον κόσμο που διαθέτει παραγωγή “έξυπνων τηλεφώνων”.

Σε μήνυμα που εστάλη για την τελετή έναρξης, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία, μια χώρα όπου πωλούνται πάνω από 10 εκατομμύρια smartphone ετησίως, ήταν σημείο σύνδεσης της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Μέσης Ανατολής.

Ακόμη δύο κινεζικές εταιρείες εγκαθίστανται Τουρκία

Εκτός από τη Xiaomi, δύο άλλες κινεζικές μάρκες smartphone, Oppo και Tecno Mobile, έχουν επίσης ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν παραγωγές στην Τουρκία.

Η Oppo ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2020 τα σχέδιά της για επενδύσεις στην Τουρκία και ξεκίνησε τη δοκιμαστική παραγωγή στο εργοστάσιο στην Τούζλα της Κωνσταντινούπολης αυτό το μήνα. Το πρώτο smartphone στην Τουρκία κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

Έχοντας εισέλθει στην τουρκική αγορά πέρυσι, η Tecno Mobile τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους δήλωσε ότι θα επενδύσει πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή smartphone στη χώρα. Τα πρώτα τηλέφωνά του πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Η Xiaomi, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές έξυπνων τηλεφώνων, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο με μερίδιο αγοράς 10%, μετά τη Samsung (28%) και την Apple (27%), σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας Statcounter με έδρα την Ιρλανδία.

Δηλώσεις Ερντογάν – “Θα επεκταθεί η γκάμα προϊόντων”

«Η Τουρκία κινείται με σταθερά βήματα για να γίνει περιφερειακός κόμβος για παραγωγούς smartphone», δήλωσε ο Ερντογάν.

Τόνισε ότι η χώρα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ξένους επενδυτές λόγω του δυναμικού εργατικού δυναμικού και της στρατηγικής της θέσης.

Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε αιτήματα ξένων επενδυτών για κατασκευή ερευνητικών και αναπτυξιακών (Ε & Α) και κέντρων σχεδιασμού εντός της χώρας, τόνισε.

Το εργοστάσιο, που ιδρύθηκε σε μια περιοχή 14.000 τετραγωνικών μέτρων (περίπου 150.700 τετραγωνικά πόδια), θα έχει την ικανότητα να παράγει 5 εκατομμύρια συσκευές ετησίως και θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας, σημείωσε.

Η Τουρκία είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο όπου η μάρκα διαθέτει εργοστάσια παραγωγής. Είχε ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη, επίσης το πρώτο του στην Τουρκία, το 2018.

Παρόλο που αρχικά θα επικεντρωθεί στην παραγωγή smartphone, η εταιρεία σήμαινε επίσης ότι θα μπορούσε να επεκτείνει τη γκάμα προϊόντων της στη χώρα.

Δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Τεχνολογίας

Τις εγκαταστάσεις επισκέφτηκε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Mustafa Varank, ο οποίος υποσχέθηκε πως το εργοστάσιο θα φτάσει σε σημείο να παράγει 5 εκατομμύρια τηλέφωνα, απασχολώντας σχεδόν 2.000 άτομα προσωπικό.

Ενθαρρύνουμε όλες τις παγκόσμιες εταιρίες να συνεργαστούν με τοπικούς προμηθευτές, να προσπαθήσουν να εντάξουν τοπικούς προμηθευτές στις αλυσίδες τους και να στοχεύσουν σε εξαγωγές μέσα από την Τουρκία.

Ο Υπουργός συνέχισε, τονίζοντας πως η Τουρκία θα συνεχίσει να προσφέρει κίνητρα και όλα τα μέσα που θα χρειαστούν για να προσελκύσει τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες του πλανήτη. Το κέρδος της Τουρκίας, πέρα από οικονομικό, είναι και “η εκπαίδευση των Τούρκων μηχανικών και τεχνικών μέσω της μετάδοσης της γνώσης”.

Εξερευνούμε κυρίως ευκαιρίες να παράγουμε τηλεοράσεις. Μπορούμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή αν βρούμε μία ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις τηλεοράσεις της Xiaomi στους πελάτες με χαμηλές τιμές ανέφερε ο Irfan Ozturk, Αντιπρόεδρος Xiaomi Turkey.

Σχόλια

Ο χρήστης Iraklis είπε…
H μερκελ κυρηξε 6 εβδομαδες αυστηρο λοκνταουν με ολη την βιομηχανια κλειστή για να μπορεσει απροσκοπτα και μακρια απο τα ματια περιεργων να αλλαξει τις γραμμες παραγωγης απο καταναλωτικα σε στρατιωτικα προιοντα και να κατασκευασει τον απαραιτητο πολεμικο εξοπλισμο που της εχουν απαγορευσει οι συμμαχοι μετα την συντριβη των ναζι.
Στοχος της μερκελ ειναι η αναβιωση του lebensraum και kerneuropa Μ Α Ζ Ι με τον προισταμενο της απο την σταζι πουτιν