ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ



Greek Spirit 
1 Δεκεμβρίου 2020

 O Τραμπ απέστειλε τον γαμπρό του Τζαρέτ Κούσερ, στο Κατάρ προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ ΗΠΑ και Ντόχας.

Το Κατάρ αποτελεί  τον προστάτη της Τουρκίας .Το Κατάρ τροφοδοτεί την τουρκική οικονομία με δις δολαρίων αλλά και δίνει τεχνογνωσία στην Τουρκία για επενδύσεις στο εξωτερικό, εξαγορές βιομηχανιών αλλά και διπλωματική τεχνογνωσία.

Το Κατάρ όπως έχει γράψει άπειρες φορές το hellenic sunrise 2 έχει εξαγοράσει την οικονομία της Βρετανίας και της Τουρκίας. Έχει επίσης συνάψει μυστική συμφωνία με την Γερμανία για την μετατροπή του ευρωπαϊκού νότου σε ισλαμικό προτεκτοράτου, μαζί με την βόρεια Αφρική σε αντάλλαγμα με φθηνό αέριο προς την Γερμανία.

Όποιος διαβάζει τακτικά hellenic sunrise 2 τα γνωρίζει όλα αυτά.

Το Κατάρ λόγω μεγέθους δεν μπορεί να σταθεί στρατιωτικά σε κανένα επίπεδο και έτσι μετέτρεψε την Τουρκία στο ΄΄μακρύ χέρι ΄΄ του. 

Οι αναγνώστες του hellenic Sunrise 2 γνωρίζουν ήδη ότι η Τουρκία διατηρεί στρατό επιπέδου πλήρους ταξιαρχίας στο Κατάρ, εκτός βέβαια απο την Σομαλία, Σουδάν, Μάλι και Λιβύη.

Το Κατάρ χρειάζεται την Τουρκία για α. την υλοποίηση του οράματος για την αναβίωση της πάλαι ποτέ αραβικής αυτοκρατορίας των Ωμευάδων στην βόρεια Αφρική και νότια Ευρώπη και. β. για την προστασία του απέναντι στον προαιώνιο εχθρό του , το Ιράν.

Το Κατάρ βρίσκεται σε ρήξη με την Σαουδική Αραβία η οποία είναι πισ΄τη σύμμαχος των ΗΠΑ .Συνεπώς το Κατάρ βρίσκεται σε ρήξη και με τις ΗΠΑ.

Ωστόσο με αυτή την στάση του μένει εκτεθειμένο απέναντι στο Ιράν. Ο Πούτιν ο οποίος είναι σύμμαχος της Τουρκίας και τους Κατάρ, προσπάθησε με μερική επιτυχία, τα τελευταία χρόνια να αμβλύνει την έχθρα Κατάρ Ιράν. Η Ρωσία ενέταξε το Κατάρ στον άξονα Ρωσίας Τουρκίας Ιράν, ενα άξονα του οποίου η συνοχή πρόκειται ωστόσο να δοκιμαστεί σκληρά εάν οι ΗΠΑ μαζί με Σαουδική Αραβία και Ισραήλ θα χτυπήσουν το Ιράν.

Η χώρα κλέιδί για την επιτυχία του χτυπήματος των ΗΠΑ στο Ιράν είναι το Κατάρ.

Εάν ο γαμπρός του Τραμπ , ο Κούσερ, καταφερει να 'φέρει το Κατάρ πιο κοντα στις ΗΠΑ τότε η Τουρκία θα πληγεί ανεπανόρθωτα.

Εάν ο Ερντογάν χάσει την στήριξη του Κατάρ τότε θα γίνει ευάλωτος σε κάθε είδος εκβιασμού απο τις ΗΠΑ .

Οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία στο πλευρό τους σε ενδεχόμενο πόλεμο με το Ιράν. Δεν θέλουν ο Ερντογάν να επαναλάβει αυτό που έκανε το 2003 όταν αρνήθηκε την πρόσβαση αμερικανικών στρατευμάτων απο την νότια Τουρκία προς το Βόρειο Ιράκ.

Αλλά υπάρχει και άλλος παράγοντας. 

Όπως ε΄χει γράψει το hellenic sunrise 2 πρι απο έξι μήνες, οι ΗΠΑ θα ήθελαν την Τουρκία να διαθέσει τα ραντάρ των S 400 στις υπηρεσίες του αμερικανικού και ισραηλινού στρατού καθώς τα ραντάρ αυτά μπορούν να εντοπίζουν κάθε αεροσκάφος εντός του Ιρανικού εδάφους ακόμα απο την φάση της απογείωσης του.

Ο μόνος τρόπος για να πιεσθεί ο Ερντογάν είναι να απειληθεί η σχεση του με τον ζωοδότη του, το Κατάρ.

Έτσι, ο σύμβουλος και γαμπρός του Τραμπ, Τζαρέτ Κούσερ, έχει μεταβεί στο Κατάρ προκειμένου να πείσει τους εκει εμίρηδες ότι θα πρέπει να συνταχθούν με τις ΗΠΑ.

Εκτιμώ ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την απειλή της στρατιωτικής εισβολής στο Κατάρ απο την Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ , δύο χώρες οι οποίες δρουν μαζί στον πόλεμο της Υεμένης και οι οποίες θεωρούν το Κατάρ ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ειρήνη στην Μ.Ανατολή.

Οι προετοιμασίες για το χτύπημα εναντίον του Ιράν είναι πυρετώδεις αλλά όπως έχω γράψει στο Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ  

οι χώρες κλειδί για την προετοιμασία αυτού, είναι η Τουρκία και το Κατάρ .


Σχόλια

Ο χρήστης NikPap είπε…
Προβλέπω πως το Κατάρ θα διχοτομηθεί ύστερα από μια πιθανή εισβολή της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ. Η εγκατεστημένη Τουρκική Ταξιαρχία δεν θα μπορέσει να προστατεύσει τους 300 χιλιάδες γηγενείς Καταριανους και τους περίπου 2 εκατομμύρια Ασιάτες μετανάστες!!! Παράλληλα , όταν το σιιτικό και θεοκρατικό Ιράν προσπαθήσει να εμποδίσει αυτή την εισβολή τότε θα δεχθεί το χτύπημα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Μην ξεχνάμε ότι μέσα στο 2020 δολοφονήθηκαν δύο Ιρανοί αξιωματούχοι . Όπως και να έχει , ο θρησκευτικός φανατισμός μαζί με τις γεωπολιτικές διαφορές αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα , το οποίο όταν εκραγεί θα προκαλέσει παράπλευρες απώλειες. Τέλος , πιστεύω ότι το Κατάρ και η Κύπρος έχουν τρομακτικές ομοιότητες ως χώρες και πως όποιος εμπλέκεται στα εσωτερικά τους , παίζει με τη φωτιά και καίγεται...