Zητάνε την Κρήτη (για αρχή…) ….


17/5/2020
Πριν από μερικές μέρες δημοσιεύσαμε μια ανάρτηση σχετικά με 100 τουρκικές ΜΚΟ που θα υποβάλλουν λέει προσφυγές διεθνώς ζητώντας  την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Θράκη κ.α. Είχαμε σημειώσει τότε πως δεν είναι για γέλια αυτή η προσπάθεια τους, διότι είναι προφανώς κρατική προσπάθεια . Αυτό λοιπόν τεκμαίρεται και από την δημοσιότητα που δίνεται και από τα τουρκικά ΜΜΕ .
Παρακάτω βλέπετε το χτεσινό (16/5/2020)  φύλλο της εφημερίδας Βατάν
Ο υπέρτιτλος αναφέρει πως ¨ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ¨.
 
Για όσους δεν θυμούνται περί τίνος πρόκειται, προβάλλουμε και πάλι την ανάρτηση μας
100 τουρκικές ΜΚΟ ζητάνε : Δωδεκάνησα, Κρήτη, Θράκη…


Τουρκικές ΜΚΟ ετοιμάζονται να υποβάλλουν μήνυση για επιστροφή της Κρήτης100 οργανώσεις μαζί με τον Σύλλογο Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας Τουρκικού Κόσμου, ετοιμάζονται να υποβάλλουν μηνύσεις σε διεθνές επίπεδο για ένταξη στην Τουρκία των Δωδεκανήσων, Κρήτης, Λιβύης, Μοσούλης, Κιρκούκ, Κριμαίας και Δυτικής Θράκης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του πρακτορείου Αnadolu, η Κρήτη η οποία βρίσκεται στα 180 χιλιόμετρα ανοιχτά από τις ακτές των Μούγλων, κατακτήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1669 από τον οθωμανικό στόλο μετά από μία μεγάλη μάχη που διήρκεσε 24 χρόνια 4 μήνες και 16 μέρες. Η κατάκτηση του νησιού από τους Τούρκους, αντιμετωπίστηκε με μεγάλη χαρά από τους Έλληνες. Η ορθόδοξη εκκλησία που την είχαν κλείσει οι Βενετοί, αμέσως άνοιξε. Στο νησί εγκαταστάθηκαν αγρότες, οικογένειες αγροτών, ενώ κατασκευάστηκαν τζάμια, μεντρεσέδες, γέφυρες, βιβλιοθήκες και κρήνες. Λόγω αυτού του ελεύθερου περιβάλλοντος, πολλοί Έλληνες ήρθαν στο νησί και εγκαταστάθηκαν. Στα 1.760 στο νησί ζούσαν 200 χιλιάδες μουσουλμάνοι και 60.000 χριστιανοί. Στο νησί η πρώτη εξέγερση έγινε στα 1770 με υποδαύλιση από τους Ρώσους και από τότε και μετά, με διαλείμματα συνεχίστηκαν. 241 χρόνια μετά από τότε που ο Σαντραζαμ Φαζίλ Αχμέντ Πασάς έμπηξε την τουρκική σημαία στο κάστρο του Ηρακλείου, μόλις πριν από τους βαλκανικούς πολέμους, η Κρήτη έπαψε να είναι οθωμανικό έδαφος.
Το 1821 άρχισε η ελληνική επανάσταση η οποία καταπνίγηκε το 1825 αλλά το 1830 με πίεση από τις δυτικές δυνάμεις, συστάθηκε η ανεξάρτητη Ελλάδα. Αμέσως μετά ξέσπασε εξέγερση στην Κρήτη. Η εξέλιξη αυτή καταπνίγηκε, αλλά οι Έλληνες εξεγέρθηκαν και πάλι το 1841 και το 1859. Κατά τη διάρκεια αυτών των εξεγέρσεων έγιναν σφαγές σε βάρος των Τούρκων. Η μεγαλύτερη εξ αυτών είναι στις 16 Αυγούστου 1866, στην κωμόπολη Σέλινο. Εχει καταγραφεί στα αρχεία πώς χιλιάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν.
Το νησί πέρασε στην Ελλάδα στα 1909. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την οθωμανική γεωγραφία γέμισαν τις πλατείες φωνάζοντας το σύνθημα ” Η Κρήτη είναι η ψυχή μας, θυσία ας γίνει το αίμα μας”, διαμαρτυρόμενοι έτσι για την κατάληψη της Κρήτης.
Μετά από το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, το νομικό status της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου ήρθαν πάλι στην επικαιρότητα. Με τη συνθήκη του Λονδίνου στις 30 Μαΐου 1913, τα 3/4 της Κρήτης δόθηκαν στην Τουρκία. Γίνονται ετοιμασίες ώστε να τεθούν σε διεθνή δικαστήρια οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα κατά παράβαση των συνθηκών κατέλαβε όλο το νησί .
Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης καθηγητής Ιλιάς Τοπσακαλ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας Τουρκικού Κόσμου Χαλιτ Κανάλ, σχολίασαν στον ανταποκριτή του πρακτορείου Αναντολού, τη δικαστική διαδικασία και τους στόχους της, αναφέροντας πώς θα μεταφέρουν την δίκη στις ανώτατες διεθνείς αρχές.
Ο καθηγητής Ιλιάς Τοπσακαλ ανέφερε πως στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο υπάρχουν γειτονικές χώρες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και εξ αυτών επικεφαλής είναι η Ελλάδα.
Ο Τοπσακαλ είπε πως η Ελλάδα χωρίς να υπολογίζει το διεθνές δίκαιο εγκατέστησε στρατό στα Δωδεκάνησα, προβαίνοντας σε προκλητικές δράσεις και συνέχισε λέγοντας : ” Η Ελλάδα την τελευταία περίοδο αύξησε ακόμα περισσότερο αυτές τις δράσεις. Ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου γύρω από την KKTC, ώθησε την Ελλάδα στο να βρει εταίρους. Στην κατεύθυνση αυτή, παίρνοντας πίσω της την Αίγυπτο, το Ισραήλ και ενίοτε ακόμα και τον Λίβανο και άλλες χώρες, χωρίς να υπολογίζει καθόλου το διεθνές δίκαιο, άρχισε να κινείται σε μία περιοχή όπου καμία συμφωνία δεν της αναγνωρίζει κάποιο δικαίωμα. Μάλιστα και διεθνείς εταιρείες επιχείρησαν να κάνουν εμπόριο εκεί. Άλλες χώρες εκεί δεν έβγαλαν κιχ. Ενώ η Τουρκία καταλήγοντας σε μία πολύ σημαντική συμφωνία με τη Λιβύη σχετικά με την υφαλοκρηπίδα, διασφάλισε την ασφάλεια και το μέλλον της στην περιοχή.”
Ο καθηγητής Τοπσακαλ ανέφερε πως με μία αναφορά που ετοιμάστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών και από το Πολεμικό Ναυτικό, άρχισε η διερεύνηση των δικαιωμάτων στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου.
“Περισσότερες από 100 οργανώσεις αποφάσισαν να δράσουν “
Ο Τοπσακαλ ανέφερε πως σε Ευρώπη και στον κόσμο σε τέτοιου είδους δίκες οι οργανώσεις άρχισαν και  γίνονται διάδικοι και τόνισε ότι περισσότερες από 100 ΜΚΟ υπό τη στέγη του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας Τουρκικού Κόσμου, αποφάσισαν να δράσουν σε αυτό το θέμα.
Ο Τοπσακαλ ανέφερε πως αυτές οι οργανώσεις συναντήθηκαν με σκοπό να πάρουν πίσω όλα τα αναγνωρισμένα στην διεθνή αρένα δικαιώματα που ανήκουν στην πατρίδα και στο έθνος και συνέχισε λέγοντας : “Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο του συλλόγου μας θα παρακολουθήσουν αυτή την υπόθεση. Σκεφτόμαστε να πάμε αυτήν την μήνυση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα Ηνωμένα έθνη και στους φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κίνηση αυτή δεν είναι περιορισμένη μόνο σχετικά με την Τουρκία αλλά προσθέσαμε και τα δικαιώματα της KKTC. Θα κινηθούμε από κοινού, με οργανώσεις που υπάρχουν εκεί.  Οργανώσεις του Τουρκικού Κόσμου που υπάρχουν σε Καζακιστάν, Κιργιζιστάν, Ουζμπεκιστάν και Αζερμπαϊτζάν, μας στηρίζουν σε αυτό το θέμα και θα παρακολουθήσουν τη δικαστική διαδικασία. Κατά τον ίδιο τρόπο διαθέτουμε μία μεγάλη κοινότητα από οργανώσεις που είναι στα Βαλκάνια. Οι αδερφοί μας που βρίσκονται στα Βαλκάνια κατά τον ίδιο τρόπο θα ενταχθούν στη διαδικασία. Τη διαδικασία αυτή θα την αρχίσουμε εμπράκτως, με ένα συνέδριο που θα διοργανώσουμε σύντομα.”
Ο καθηγητής εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με τα αποτελέσματα αυτών των δικών που υποβάλλονται από οργανώσεις και έδωσε τις εξής πληροφορίες :
” Ο αγώνας για την Παλαιστίνη επί χρόνια δίνεται μέσω των ΜΚΟ. Επίσης μέσω των ΜΚΟ διεξάγεται και ο αγώνας σχετικά με το ανατολικό Τουρκιστάν. Οταν πριν από 6-7 μήνες όλες οι οργανώσεις εξεγέρθηκαν,  ακόμα και η Κίνα αναγκάστηκε να σταματήσει τις δράσεις της. Υπάρχει αποτέλεσμα ; Αυτό είναι συζητήσιμο. Ενδεχομένως οι κυρίαρχες δυνάμεις να συνεχίσουν την άδικη και παράνομη συμπεριφορά τους, αλλά το σημαντικό είναι να ακουστούν οι φωνές μας. Πλέον στον κόσμο κάθε δράση που συμβαίνει είτε μεμονωμένα είτε μέσω ΜΚΟ, επιτυγχάνει ένα αποτέλεσμα, έστω και αν δεν είναι απόλυτο. Να είστε βέβαιοι πως μετά από αυτήν την πανδημία οι μηνύσεις για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που γίνονται μέσω των ΜΚΟ, θα είναι ακόμα πιο σημαντικές. Για αυτό το λόγο μαζί με άλλες 100 ΜΚΟ που κινούνται μαζί μας, θα θέσουμε στην παγκόσμια επικαιρότητα τα δικαιώματα μας σχετικά  με Δωδεκάνησα, Κρήτη, Λιβύη, Μοσούλη, Κιρκούκ, Κριμαία και  Δυτική Θράκη που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ανήκουν στην Τουρκία.”
“Συστήσαμε επιτροπή σχετικά με την δικαστική διαδικασία”
Ο Χαλιτ Καινακ-πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας τουρκικού κόσμου, δήλωσε πως συνέστησαν μία επιτροπή νομικών και ετοιμάζονται να υποβάλλουν μηνύσεις σχετικά με Καταρχήν τα Δωδεκάνησα και ακολούθως τις περιοχές Κρήτη, Λιβύη, Μοσούλη, Κιρκούκ, Κριμαία και  Δυτική Θράκη.
……
Ο Καινακ είπε : …. Δείτε το από όποια σκοπιά και αν θέλετε. Διαθέτουμε τα 3/4 των δικαιωμάτων στην Κρήτη και στα 14 νησάκια γύρω από αυτήν. Αν εμείς δεν μιλήσουμε σχετικά με τα δικαιώματά μας πάνω στην Κρήτη όπως και για τα δικαιώματά μας πάνω στα Δωδεκάνησα τα οποία τα κατέλαβαν οι Ιταλοί από εμάς και αργότερα με συμφωνία μας τα άφησαν μεν έναντι της Λιβύης αλλά ακόμη μέχρι σήμερα δεν μας έχουν παραδοθεί, τότε κάποιος θα αμφισβητήσει την Γαλάζια Πατρίδα, την ύπαρξή μας στη Λιβύη, την παρουσία μας στην Κύπρο και ακόμη και την στάση μας στην Συρία που αποτελεί εγγύηση για την περιοχή. Αφού λοιπόν εμείς μετά από τόσο μεγάλο διάλειμμα, με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας μας κατεβήκαμε στην αναφερόμενη ως “τουρκική λίμνη”- Μεσόγειο, πλέον υπάρχουμε εκεί έμπρακτα. Έτσι λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι να υπάρχουμε και νομικά”.
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/turk-stkler-giritin-iadesi-icin-dava-acmaya-hazirlaniyor/1839039
13/5/2020
Σχ: Η υπόθεση δεν είναι καθόλου για γέλια. Καταρχήν και μόνο η δημοσίευση της στο τουρκικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, δείχνει πολλά.Τέτοιες κινήσεις που έχουν διεθνή αντίκτυπο και προφανώς προϋποθέτουν πολλά έξοδα, φυσικά και γίνονται μόνο με την απόλυτη στήριξη από το τουρκικό κράτος. Άλλωστε το ελάχιστο (πλην όμως σημαντικό) που θα πετύχουν,είναι ότι έτσι θα μεταδώσουν με αυτό τον τρόπο στα φιλικά τους ΜΜΕ, πως οι συγκεκριμένες περιοχές είναι “αμφισβητήσιμες”.
Τα λόγια είναι φτώχεια.
Οι Έλληνες θα γίνουν ή γιουσουφάκια ή προδότες ή υπερασπιστές της πατρίδας τους, άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Ο καθένας ας διαλέξει.

Σχόλια

Ο χρήστης κονταρας είπε…
μολον λαβε ειμαστε ετοιμη
Ο χρήστης pandonos @ g maiI.com είπε…
ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΩΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ


ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΤΥΑΝΕΥΣ