ΚΑΤΆΡ ΡΩΣΊΑ ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΎ ΚΌΣΜΟΥ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΑΕΡΙΟ

Greek Spirit
17 Ιανουαρίου 2020
Πίσω από όλη την κρίση σε Συρία μέση ανατολή και ανατολική Μεσόγειο κρύβονται το Κατάρ, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία.

Κατάρ και Σαουδική Αραβία για πολλά χρόνια διαγωνίζονταν για την κυριαρχία στον αραβικό κόσμο.

Η αιτία της διαμάχης των δύο κρατών οφείλεται αρχικά στην οργάνωση ''
Μοσουλμανικη Αδελφότητα '' οργάνωση η οποία θέλει την κυριαρχία του ισλάμ σε όλο τον κόσμο και την εφαρμογή του ισλαμικού νομου της Σαρία.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η ένταση μεταξύ Κατάρ και Σαουδικης Αραβίας οξυνθηκε περισσότερο όταν ο καταριανος εμιρης Αλ Θανι κατέλαβε την εξουσία εκθρονιζοτας τον πατέρα του.

Η Σαουδική Αραβία είχε γίνει το καταφύγιο της Μουσουλμανικης Αδελφότητας από την δεκαετία του 1980.
Το 1982 ο πατέρας του τωρινού προέδρου της Συρίας, ο Χαφεζ Αλ Ασαντ, έσφαξε σηνΧαμα της Συρίας 40,000 οπαδούς της Μουσουλμανικής αδελφότητας.

Η Σαουδική Αραβία υποδέχθηκε όσους γλύτωσαν και πότε το σαλαφιστικο, δηλαδή ισλαμιστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας δεν ξέχασε την σφαγή στην Χαμα από το κοσμικό καθεστώς του Ασαντ.



Η Σαουδική Αραβία κατά την διάρκεια του εμφυλίου στον Λίβανο από το 1975 έως το 1989 χρηματοδοτούσε τις σουνιτικες ένοπλες ομάδες οι οποίες πολεμούσαν εναντίον των σιιτικων και χριστιανικών.
Οι σιιτικες χρηματοδοτούνταν από το Ιράν και σήμερα ονομάζονται Χεζμπολα.


Το 1989 η Σαουδική Αραβία μεσολαβήσε για τον τερματισμό του εμφυλίου με επιτυχία.
Ωστόσο η Συρία η οποία μαζί με το Ιράν χρηματοδοτούσε τους σιιτες και χριστιανούς ενόπλους, δεν αποδέχθηκε και τόσο εύκολα την κατάπαυση του πυρός εφόσον δεν είχε επιτευχθεί ο διαμελισμός του Λιβάνου και η πρσαρτησ του στην Συρία.
Ο Λίβανος και γ Συρία πολιτιστικά και φυλετικά αποτελούν ενιαία περιοχή η οποία το 1916 χωρίστηκε από Αγγλία και Γαλλία σε δύο κράτη.

Η Συρία κατάφερε να εγκαταστήσει τακτικά συριακα ειρηνευτικα στρατεύματα μεσα στον Λίβανο από τ 1990 έως το 2006. Η Συρία ήθελε να ελέγχει τον Λίβανο από την σαουδαραβικη επιρροή.

Το Κατάρ μέχρι το 2000 στήριζε την διείσδυση της Σαουδικής Αραβίας στον Λίβανο αλλά από το 2000 και μετά το Κατάρ θέλησε να αναλάβει το ίδιο τον ηγετικό ρόλο στον Λίβανο και αραβικό κόσμο

Εκεί, στις αρχές της δεκαετίας του 2000 άρχισε να λάμπει το αστέρι του Πουτιν.

Ο Πουτιν ανέλαβε ένα κράτος υπό διάλυση. Ήταν δε τόσο διαλυμένο που ο Πουτιν στις αρχές της διακυβέρνησης του όχι μόνο δεν ασκούσε εθνική πολιτική αλλά έκανε προτάσεις συμμαχίας με τις ΗΠΑ προσφέροντας πληροφορίες για το Αφγανιστάν στις ΗΠΑ που το 2001 εισέβαλαν σε αυτό. Παράλληλα έταζε στις ΗΠΑ την κατάργηση της ρωσικής βάσης της KGB   στην Κούβα και την κατάργηση ρωσικού ναυσταθμου στο Βιετνάμ.

Οι ΗΠΑ ποτέ δεν πήραν στα σοβαρά τον Πουτιν και τον αγνοησαν και άρχισαν να εγκαθιστούν πυραυλικες βάσεις σε όλη την περίμετρο των χερσαίων συνόρων της Ρωσίας.

Εκείνη την εποχή, το 2003, ανετειλε και το άστρο του Ερντογάν ο οποίος κι αυτός ανέλαβε μια διαλυμένη χώρα η οποία βρίσκονταν σε μνημόνιο του ΔΝΤ

Από το 2003 έως το 2009η Σαουδική Αραβία προσέγγισε τον Ερντογάν ο οποίος ήταν ανέκαθεν μέλος της Μουσουλνανικης Αδελφότητα. Οι σαουδαραβες χρηατοδτησαν τον Ερντογάν ο οποίος κατάφερε να αναστήσει την τουρκική οικονομία.

Ωστόσο το 2009 η Σαουδική Αραβία άρχισε να αντιμετώπιζει οικονομικά προβλήματα αλλά και προβλήματα εσωτερικής σταθερότητας.

Το Κατάρ εκείνη την εποχή ευνοήθηκε από την αύξηση κατανάλωσης του φυσικού αερίου παγκοσμίως. Το Κατάρ διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου μετά την Ρωσία και το Ιράν. Βέβαια το Κατάρ έχει το μέγεθος της Κύπρου, και λιγότερο και πληθυσμό 500 000. Συνεπώς τα έσοδα του περισσεύουν και φτάνουν για να μπορέσει το Κατάρ να ασχοληθεί χι μονό με τον αραβικό κόσμο αλλά και με την Ευρώπη.

Από το 2009 και μετά το Κατάρ εξαγόρασε παρασκήνια και την βρετανική οικονομία και άρχισε να ελέγχει την γαλλική.

Η Ρωσία από το 2006 βγήκε από τον τάφο οτα οι τιμές αερίου και πετρελαίου άρχισαν να ανεβαίνουν.
Οι τιμές είχαν πέσει τεχνητά στα μέσα της δεκαετίαςττου 1980 με συνεργασία Σαουδικής Αραβίας ΟΠΕΚ και ΗΠΑ και αυτό για να διαλυθεί η ΕΣΣΔ κάτι και που επετεύχθη το 1989.

Ετσι,ο Πουτιν από το 2006 άρχισε να οδηγεί την Ρωσία πάλι προς την ανάκτηση του χαμένου εδάφους.

Ο Πουτιν το 2006 και το 2009 και ενισχυμένος από τη άνοδο των τιμών αερίου απόφασισε την διακοπή παροχής αερίου προς την Ουκρανία η οποία χρωστούσε δις δολάρια ΣΤΗ GAZPROM. Έτσι, το 2006 και το 2009 έκοψε το αέριο από μια εβδομάδα κάθε φορά προς την Ουκρανία.

Ωστόσο, οι αγωγοί που τροφοδοτούν την Ουκρανία ήταν οι ίδιοι που τροφοδοτουσαν και την Γερμανία. Έτσι η Γερμανία έμεινε δύο φορές χωρίς αέριο μέσα στο καταχείμωνο κάτι που τρομοκρατησε τους Γερμανούς οι οποίοι άρχισαν να σκέφτονται τρόπους να απεξαρτηθουν από τους Ρώσους.

Το 2011 οι Γερμανοί πρότειναν στο Κατάρ την κατασκευή ενός αγωγού που να ξεκινάει από το Κατάρ, να διασχίζει Ιορδανία, Συρία, Τουρκία Ελλάδα, Αλβανία, Αδριατική, Ιταλία, Αυστρία και να καταλήγει στη Γερμανία.

Οι καταριανοι το δέχθηκαν όπως κι όλες οι εμπλεκόμενες χώρες εκτός... από την Συρία.

Η Συρία ήταν εχθρός του Κατάρ και της Μουσουλνανικης Αδελφοτητας και η τελευταία φορά που είχαν συγκρουσθει ήταν το 2006 όταν η Συρία αναγκάσθηκε να αποσύρει τον στρατό της από τον Λίβανο κατόπιν ψήφισμα τος του ΟΗΕ το οποίο βγήκε με την πίεση Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ αλλά και Ισραήλ.

Η Συρία τόσο κατά τον εμφύλιο του Λιβάνου 1975-1989 όσο και κατά την νετεμγυλθακη εποχή έως το 2006 στήριζε τους σιιτες της Χεζμπολα μαζί με το Ιράν.

Έτσι το 2011 ο Ασαντ ακόμα κι αν ήθελε να επιτρέψει τον αγωγό Κατάρ - Γερμανία να περάσει από την χώρα του δεν θα μπορούσε να το κάνει εφόσον σεν τον άφηναν οι Ιρανοί οι οποίοι τον βοήθησαν στον Λίβανο. Η Συρία αναμείχθηκε στην λιανική κρίση διότι θέλει να προσαρτησει τον Λίβανο.

Μετά την άρνηση του Ασαντ το Κατάρ απέστειλε φανατικούς ισλαμιστες ιεροκηρυξες σε όλη την συριακη επαρχία. Η έλλειψη φύλαξης συνόρων λόγω ερήμου στα νότια και η κοινή γλώσσα διευκόλυναν τους πράκτορες του Κατάρ να φανατισουν τους φτωχούς συριους εναντίον του Ασαντ και γρήγορα ξέσπασαν ταραχές τις οποίες ο Ασαντ κατεστειλε με στρατό και τεθωρακισμενα. Οι συριοι πολίτες ανίσχυροι έδωσαν την σιωπηρή συγκατάθεση σε ενόπλους ισλαμιστες οι οποίοι εμφανίστηκαν από το πουθενά για να πολεμήσουν τον Ασαντ.

Ο Πουτιν μέχρι τότε λίγο ενδιαφέρονταν για τη Συρία και βάση στη Λατακια μπορεί να ήταν η μοναδική στη Μεσόγειο δεν ήταν ωστόσο ικανή για να βάλει τη Ρωσία στον πόλεμο.

Ο Πουτιν μπήκε στον πόλεμο του της Συρίας μόνο όταν κατάλαβε ότι ενδεχόμενη πτώση του Ασαντ θα σήμαινε την διέλευση του αγωγού ο οποίος θα αφαιρούμε το ενεργειακό μονοπώλιο της Ρωσίας στην Ευρώπη.

Η Ρωσία τελικά νίκησε το Κατάρ στη Συρία αλλά ο Πουτιν γρήγορα κατάλαβε ότι το Κατάρ με τα αποθέματα σε αέριο είναι εχθρός ανίκητος.

Έτσι ο Πουτιν πρότεινε στο Κατάρ συμμαχία. Το Κατάρ δέχθηκε και από εκεί που η Ρωσία πολεμούσε το ισλαμικό κράτος του Κατάρ στην Συρία, έγινε σύμμαχος του Κατάρ.

Η κίνηση αυτή του Πουτιν ίσως είναι η πιο μεγαλοφυης κίνηση του αιώνα.

Το Κατάρ έχει ως αιώνιο εχθρό το Ιράν και αυτό διότι τα αποθέματα αερίου του Κατάρ είναι υποθαλάσσια, στον περσινό κόλπο, και συνορευουν με αυτά του Ιράν. Δηλαδή Κατάρ και Ιράν τραβανεψαεριοαπο το ίδιο υποθαλάσσιο πηγάδι.

Ο Πουτιν κατάφερε να φέρει τις δύο χώρες στον ίδιο συμμαχική άξονα κι ας είναι το Κατάρ σουνιτικο και το Ιράν σιιτικο.

Ο Πουτιν θέλει το Ιράν και το Κατάρ να ενωθούν σε ένα νέο άτυπο ΟΠΕΚ με τη Ρωσία και να ελέγχουν έτσι την παγκόσμια παραγωγή και τιμή του αερίου.

Βέβαια μεγάλο κίνδυνο αποτελούν και τα αποθέματα της ανατολικής μεσογείου και Ελλάδας.

Ο Πουτιν έχει βάλει το Κατάρ να χρηματοδοτεί την Τουρκία η οποία ασκεί πιέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο με στόχο την οικείοπηση των ελληνοκυπριακων κοιτασμάτων και την παρεμπόδιση του αγωγού ead med.

Η Λιβύη αποτελε6μια τρανή απόδειξη των βλεψεων Ρωσίας Κατάρ εναντίον του δυτικού πολιτισμού.
Οι Ρώσοι μαζί με τους Γερμανούς θέλουν εξαναγκάσουν τον Χαφταρ να υπογράψει ειρήνευση με τον Σαρατζ ο οποίος είναι το όργανο του Κατάρ και της Τουρκίας στην περιοχή.
Οι Ρώσοι θέλουν τον Σαρατζ στα πράγματα για να ισχύσει η συνθήκη για την τουρκολιβυκη ΑΟΖ που απαλειφει παράνομα την ελλαδικη και κυπριακή.
Οι Ρώσοι θέλουν μέσω αυτής της συμφωνίας να απαγορευτεί ο ead med.

Απώτερος στόχος των Ρώσων είναι η ομοσπονδία μεταξύ ελεύθερης Κύπρου και κατεχομενων και η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Κύπρου.

Οι Ρώσοι έχουν εξαγοράσει θρησκευτικός παράγοντες στην Κύπρο και Ελλάδα. Οι κύκλοι αυτοί διακινούν μια παραφιλολογια προφητειών στις οποίες εντεχνως γίνεται πλύση εγκεφάλου περί τουρκικής εισβολής σε δύο νησιά στην Ελλάδα και αυτόματη κι αυτεπσγγελτη απόσυρση του τουρκικού στρατού απ τα κατεχόμενα δήθεν προς ενίσχυση του συριακου μετώπου. Σύμφωνα με την προπαγάνδα των Ρώσων και των κύκλων τους, οι ελλαδιτες και Κύπριοι δεν χρειάζεται να πολεμήσουν εφόσον θα τους σώσουν οι Ρώσοι.

Η αλήθεια είναι ότι οι Τούρκοι θα πάρουν το Καστελόριζο και κάποια κοντινή μικρονησιδα και ότι οι Ρώσοι θα επέμβουν ως διαιτητές για να μας αναγκάσουν να απιδεχθουμε συνεκμεταλευσ με την Τουρκία και ομοσπονδία στην Κύπρο

Το Κατάρ χρηματοδοτεί τον τουρκικό στρατό και η Ρωσία τον εξοπλίζει

Έτσι η Ρωσία Τουρκία και Κατάρ θα ελέγχουν και τα κοιτάσματα της αν. Μεσογείου και θα εκβιάζουν τις τιμές.

Οι ΗΠΑ θέλουν την Ελλάδα Κύπρο Αίγυπτο κι Ισραήλ να γίνουν οι κύριοι προμηθευτές αερίου της Ευρώπης
Οι ΗΠΑ είναι πλέον ενεργειακά ανεξάρτητες, κάτι το οποίο σηκώνει μεγάλη συζήτηση, και θέλουν την Ευρώπη απεξαρτημενη από την μέση ανατολή και τις γεωπολιτικες ανωμαλίες της που ροκαουνται από θρησκοληπτικες ιδεοληψίες και δολοπλοκίες.

Οι ΗΠΑ αρχικά στήριξαν το Κατάρ και το ισλαμικό κράτος στη Συρία για να πέσει ο Ασαντ και να υλοποιηθεί ο αγωγός Κατάρ Γερμανίας αλλά οι επιπλοκές του συριακου πολέμου απέδειξαν τελικά ότι η ενεργειακή αυτάρκεια της Ευρώπης πρέπει να αφεθεί σε κράτη όπως η Ελλάδα Κύπρος κι Ισραήλ που δεν έχουν σχέση με τον αραβικό ιδεοληοτικο ψυχαναγκασμο της αντίληψης των πραγμάτων.

Μεγάλο εμπόδιο όμως είναι η Ρωσία η οποία επενδύει ακριβώς στην μεσανατολιτικη πλευρά του χαρακτήρα των Ελλήνων που δεν είναι άλλη από την επήρεια στις παραθρησκευτικες ιδεοληψίες.

Η θρησκεία και η πιιστη δεν έχει σχεση με την μελλοντολογια ειδικά όταν αυτή χαϊδεύει και επιβραβεύει την τεμπελιά μας.

Πάτε μια βόλτα στο Άγιο Όρος. Όλοι πλέον μιλανε ρώσικα. Αυτό θέλετε;

Τι θέλετε; να μας αποκλείει η Ρωσία αλλά κι η Γερμανία από την διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη στις 19 Ιανουαρίου; το ξανθό γένος είναι κωλος και βρακι με τη Γερμανία ρε. Ξυπνάτε. Ευτυχώς οι ΗΠΑ διεταξαν τν Μητσοτάκη να φέρει τον Χαφταρ στην Αθήνα Ι ευτυχώς που οι ΗΠΑ μας στηρίζουν.

Σχόλια

Ο χρήστης STEVE είπε…
Αξιόλογο άρθρο. Φίλε προσπαθώ να το κοινοποιήσω και λέει ότι μπλοκαρανε τον ιστότοπο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευτυχώς, που θα μας σώσουν τα υποχείρια (Η.Π.Α.) των οβριών...
-Έτσι μας έσωσαν στην Κύπρο.
-Έτσι μας έσωσαν στα 'Ιμια.
Ήρθε ο Χαφτάρ στην Αθήνα και τώρα κοιμόμαστε ήσυχοι.
Καλό Ύπνο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Patriot της πάμπτωχης Ελλάδας στην πάμπλουτη Σ.Αραβία
γιατί έτσι θέλουν οι Αμερικανο-σιωνιστές.
Ο δυτικό-δουλος νεο-ραγιαδισμός δεν έχει πάτο.
Όταν η Τουρκιά έρθει, οι Σαουδάραβες θα έρθουν να μας βοηθήσουν;
Σίγουρα...
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Μην ακούτε χωρίς έλεγχο τις κραυγές πανικού κάθε ένα. Η βοήθεια προς την Σαουδική Αραβία, ένα κράτος που διαφεντεύει ενεργειακά τον κόσμο, μόνο ως γεωπολτικη αναβάθμιση της Ελλάδας μπορούμε νάτο εκλαβουμε.
Ο υποτιθέμενο εθνικισμός στην Ελλάδα μαστίζεται από γραφικότητα κι ημιμάθεια κι αντιδρά όπως μεσηλιξ κυρία σε πρεμμηνοροίκο σύνδρομο. Μας βάζουν μέσα στον eadt Med κι ουρλιάζουν οι δήθεν ειδήμονες ότι καταστράφηκε η Ελλάδα. Δεν μας βάζουν σε ενεργειακά πρότζεκτ κι ουρλιάζουν ότι είμαστε απομονωμένοι. Μεσω ζεύξης Αξιού Δούναβη γινόμαστε ενεργειακό διάδρομος αλλά οι κυρίες σκουζουν ότι καταστραφηκαμε.
Η αλήθεια είναι στην μέση. Μην πανικοβαλεστε. Στέλνουμε φρεγάτες στην Μ ανατολή κι όλοι κλαίνε ότι εξυπηρετούμε το 666. Ωστόσο τα πληρώματα επιστρέφουν με πείρα κι εμπειρίες. Δεν γίνεται να καθόμαστε όλη μέρα ανάσκελα και να ξυνουμε τ αχαμνά μας περιμένοντας τις προφητείες. Η Ελλάδα έχει την δύναμη ακόμα και την Σαουδική Αραβία να φυλατει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η καταχρεωμένη Ελλάδα,
που πετσόκοψε μισθούς-συντάξεις και πεθαίνουν ηλικιωμένοι από το κρύο,
έχει να τρέφει τους πρόσφυγες και μετανάστες (λέμε τώρα...)
και να στέλνει στρατό στην πάμπλουτη Σ.Αραβία!
Γιατί;

Επειδή, τρέχουμε να εκτελέσουμε πρόθυμα (σαν αποικία χρέους που είμαστε...)
ό,τι πρόσταξαν οι Αμερικανο-σιωνιστές που είναι σύμμαχοι της Σ.Αραβίας!
Ας αδυνατίσουμε περισσότερο την Αεράμυνά μας για να διευκολύνουμε τους Τούρκους.
-Άλλωστε, τα σύνορά μας είναι διάτρητα.
-Άλλωστε, έχουμε τόσο πολύ Στρατό και τόσο Χρήμα να τον υποστηρίξουμε (φάνηκε με τις Μνημονιακές Περικοπές...)