Greek Spirit
25-12-2019
Η Τουρκία επί σειρά ετών δεν αναγνώριζε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ούτε και το διεθνές δίκαιο που διέπει τις θάλασσες.
Η Τουρκία εάν αποδέχονταν την συμφωνία Σημίτη στο Ελσίνκι με την οποία είχε στρωθεί το έδαφος για την προσφυγή Ελλάδας Τουρκίας στην Χάγη, θα είχε καταφέρει να υλοποιήσει πολλά απο τα οράματα της σε Αιγαίο και αν. Μεσόγειο. Ωστόσο η Τουρκία ουδέποτε αναγνώρισε το Διεθνές Δικαστήριο και την δικαιοδοσία του. Άδικα καταλογίζεται στην κυβέρνηση Καραμανλή που διαδέχθηκε τον Σημίτη, ότι πάγωσε την συμφωνία του Ελσίνκι η οποία παρουσιάζεται ως επιτυχία του Κ. Σημίτη και που ως βάση είχε την αμοιβαία προσφυγή στην Χάγη.
Και ενώ Τουρκία από το 1997 και μετά αρνούνταν να αναγνωρίσει το διεθνές δικαστήριο σήμερα βλέπουμε την ξαφνική μεταστροφή της και τις, ανακοινώσεις των Τούρκων αξιωματούχων σχετικά ε την προσφυγή στην Χάγη.
Ο λόγος που οι Τούρκοι δεν ήθελαν να ακούνε γα διεθνές δικαστήριο είναι ότι φοβόντουσαν ότι με την αναγνώριση του θα, αποδέχονταν και την δικαιοδοσία του στην επίλυση διαφορων που αφορούν στο κουρδικό, τόσο στον βαθμό που επηρεάζει τα εσωτερικά της Τουρκίας όσο και στον βαθμό που επηρεάζει τις σχέσεις με τις όμορφες χώρες, όπως η Συρία.
Ωστόσο με την εισβολή στην Συρία η Τουρκία έχει πλέον επιλύσει το κουρδικό πρόβλημα και έχει στρατικοποιησει την σχέση της με την Συρία και όλα αυτά με τις ευλογίες των ΗΠΑ και Ρωσίας.
Η Τουρκία περίμενε χρόνια για να πατάξει τυς κουρδους και να αναδειχθεί τοπική υπερδύναμη. Έτσι μπορεί ησυχα να αναγνωρίσει πλεον το διεθνές δικαστήριο της Χάγης και να αποδεχθεί το παγωμένο αίτημα της συμφωνίας του Ελσίνκι όπου η ελληνική πλευρά κάλουσε για προσφυγή στην Χάγη.
Στην Χάγη έχουν προσφύγει πολλά κράτη με διάφορες σε θάλασσα σύνορα. Η Ρουμανία με την Ουκρανία, η Βρετανία με τ Νορβηγία, οι Φιλιππίνες με τις όμορες χώρες και άλλοι
Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι το δικαστήριο βγάζει αποφάσεις οι οποίες εμπνέουν ανησυχία για τα ελληνικά συμφέροντα
Το δικαστήριο δικάζει με βάση της ίσης απόστασης, δηλαδή μια μεθερμηνεια του δικαίου των θαλασσών, αρχή σύμφωνα με την οποία το θέμα της έκτασης της ΑΟΖ μεταξύ δυο κρατών με θαλάσσια σύνορα επιλύεται με την αρχή της μέσης γραμμής στην μεταξύ των ακτών τους απόστασης. Οπότε τα 6 ή 12 μίλια παύουν να έχουν σημασία και αυτό υπέρ της Τουρκίας.
Άλλο ανησυχητικό είναι η αποδοχή κατά περίπτωση του επιχειρήματος ότι ένα νησί, νησίδα, βραχονησίδα, δεν μπορεί να να έχει ΑΟΖ οτα αυτή εμποδίζει την ΑΟΖ ηπειρωτικού κράτους.
Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι δεδικασμένο στην προσφυγή Ρουμανίας Ουκρανίας με την πρώτη να χάνει τη ΑΟΖ των νησίδων της στην Μαύρη θάλασσα και την Ουκρανία να κερδίζει την επέκταση της ΑΟΖ ως ηπειρωτικό κράτος με ικανη έκταση.
Συνεκμετάλλευση και διαμοιρασμό έχουν πετύχει πολλά δυτικά κράτη, ΗΠΑ Καναδάς, Βρετανία Νορβηγία, κ. α. αλλά η Τουρκία δεν είναι δυτικό κράτος.
Η προσφυγή στην Χάγη είναι σίγουρη. Εάν ωστόσο συναντήσει σθεναρή αντίσταση από το σώμα των Ελλήνων ψηφοφόρων τοτε τα πολιτικά κόμματα θα αφήσουν την Τουρκία να αναλάβει στρατιωτική δράση ένα τον Ελλάδας και Κύπρου για πείσουν τον κόσμο ότι η Χάγη είναι η μόνη λύση.
Ακόμα και ο ναυτικός αποκλεισμός του Καστελόριζου απ το τουρκικό ναυτικό και σε μια κρίση τύπου Ιμίων σε μεγέθυνση, θα σημάνει το τέλος της οικονομίας. Κανείς δεν θα αγοράζει ομόλογα δημοσίου με τα οποία δανειζόμαστε πλέον. Οι επενδυτές α εκβιάζουν με υψηλά επιτόκια εφόσον μια χώρα η οποία έχει τον τούρκικο στόλο να υφαρπαζει με το '' γάντι '' νησί της δεν αποτελεί βιώσιμη χώρα και οι αγοραστές ομολόγων της δεν θα είναι σίγουροι ότι θα βρουν κάποιον να τους ξεπληρώσει σε δέκα χρόνια.
Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και ο EASTMED, ο αγωγός που θέλει να ενώσει τα κοιτάσματα Ισραήλ Κύπρου Ελλάδας και ο οποίος θα, αφαιρέσει ικανό μερίδιο από το ρωσικό μονοπώλιο.
Ο Πουτιν θα βάλει τους Τούρκους να επιτεθούν στην ελεύθερη Κύπρο για να ακυρωθεί ο αγωγός.
Οι Κύπριοι δεν θα πολεμήσουν εφόσον οι πράκτορες των Ρώσων τους έχουν πείσει ότι δεν είναι αναγκαίο να πολεμήσουν εφόσον θα τους σώσει το ξανθό γένος.
Και πραγματικά, όταν η Τουρκία εισβάλει στη ελεύθερη Κύπρο οι Ρώσοι θα επέμβουν διπλωματικά για την υποχώρηση τους αλλά με αντάλλαγμα την ομοσπονδοποίηση της Κύπρου και την παράδοση των κοιτασμάτων της σε Τουρκία και Κατάρ. Κατόπιν οι Ρώσοι θα κάνουν πρόεδρο της Κύπρου αυτόν ο οποίος διακινεί τις προφητείες με ζήλο τον οποίο θα διαδεχθεί Τούρκος
Στην Ελλάδα τα πράγματα θα είναι παρόμοια. Οι Τούρκοι θα μας σύρουν στην Χάγη η οποία θα επιδικάσει συνεκμετάλλευση. Οι Έλληνες θα το αποδεχθούμε για να γυρίσει η χώρα στην κανονικοτητητα, να αποσυρθεί ο τουρκικός στόλος από τα ένα-δύο ελληνικά νησιά, να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία
Οι Τούρκοι με κεφάλαια του Κατάρ θα συνεχίσουν την εξαγορά της ελληνικής οικονομίας και υποδομών. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Το χούι μας είναι η αφασία σε ότι μας ενοχλεί ως κίνδυνος.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ.