ΧΑΓΗ-ΧΟΥΓΙΑ-ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΣ



Greek Spirit
25-12-2019

Η Τουρκία επί σειρά ετών δεν αναγνώριζε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ούτε και το διεθνές δίκαιο που διέπει τις θάλασσες.
Η Τουρκία εάν αποδέχονταν την συμφωνία Σημίτη στο Ελσίνκι με την οποία είχε στρωθεί το έδαφος για την προσφυγή Ελλάδας Τουρκίας στην Χάγη, θα είχε καταφέρει να υλοποιήσει πολλά απο τα οράματα της σε Αιγαίο και αν. Μεσόγειο. Ωστόσο η Τουρκία ουδέποτε αναγνώρισε το Διεθνές Δικαστήριο και την δικαιοδοσία του. Άδικα καταλογίζεται στην κυβέρνηση Καραμανλή που διαδέχθηκε τον Σημίτη, ότι πάγωσε την συμφωνία του Ελσίνκι η οποία παρουσιάζεται ως επιτυχία του Κ. Σημίτη και που ως βάση είχε την αμοιβαία προσφυγή στην Χάγη.

Και ενώ  Τουρκία από το 1997 και μετά αρνούνταν να αναγνωρίσει το διεθνές δικαστήριο σήμερα βλέπουμε την ξαφνική μεταστροφή της και τις, ανακοινώσεις των Τούρκων αξιωματούχων σχετικά ε την προσφυγή στην Χάγη.
Ο λόγος που οι Τούρκοι δεν ήθελαν να ακούνε γα διεθνές δικαστήριο είναι ότι φοβόντουσαν ότι με την αναγνώριση του θα, αποδέχονταν και την δικαιοδοσία του στην επίλυση διαφορων που αφορούν στο κουρδικό, τόσο στον βαθμό που επηρεάζει τα εσωτερικά της Τουρκίας όσο και στον βαθμό που επηρεάζει τις σχέσεις με τις όμορφες χώρες, όπως η Συρία.
Ωστόσο με την εισβολή στην Συρία η Τουρκία έχει πλέον επιλύσει το κουρδικό πρόβλημα και έχει στρατικοποιησει την σχέση της με την Συρία και όλα αυτά με τις ευλογίες των ΗΠΑ και Ρωσίας.
Η Τουρκία περίμενε χρόνια για να πατάξει τυς κουρδους και να αναδειχθεί τοπική υπερδύναμη. Έτσι μπορεί ησυχα να αναγνωρίσει πλεον το διεθνές δικαστήριο της Χάγης και να αποδεχθεί το παγωμένο αίτημα της συμφωνίας του Ελσίνκι όπου η ελληνική πλευρά κάλουσε για προσφυγή στην Χάγη.
Στην Χάγη έχουν προσφύγει πολλά κράτη με διάφορες σε θάλασσα σύνορα. Η Ρουμανία με την Ουκρανία, η Βρετανία με τ Νορβηγία, οι Φιλιππίνες με τις όμορες χώρες και άλλοι
Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι το δικαστήριο βγάζει αποφάσεις οι οποίες εμπνέουν ανησυχία για τα ελληνικά συμφέροντα
Το δικαστήριο δικάζει με βάση της ίσης απόστασης, δηλαδή μια μεθερμηνεια του δικαίου των θαλασσών, αρχή σύμφωνα με την οποία το θέμα της έκτασης της ΑΟΖ μεταξύ δυο κρατών με θαλάσσια σύνορα επιλύεται με την αρχή της μέσης γραμμής στην μεταξύ των ακτών τους απόστασης. Οπότε τα 6 ή 12 μίλια παύουν να έχουν σημασία και αυτό υπέρ της Τουρκίας.
Άλλο ανησυχητικό είναι η αποδοχή κατά περίπτωση του επιχειρήματος ότι ένα νησί, νησίδα, βραχονησίδα, δεν μπορεί να να έχει ΑΟΖ οτα αυτή εμποδίζει την ΑΟΖ ηπειρωτικού κράτους.
Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι δεδικασμένο στην προσφυγή Ρουμανίας Ουκρανίας με την πρώτη να χάνει τη ΑΟΖ των νησίδων της στην Μαύρη θάλασσα και την Ουκρανία να κερδίζει την επέκταση της ΑΟΖ ως ηπειρωτικό κράτος με ικανη έκταση.
Συνεκμετάλλευση και διαμοιρασμό έχουν πετύχει πολλά δυτικά κράτη, ΗΠΑ Καναδάς, Βρετανία Νορβηγία, κ. α. αλλά η Τουρκία δεν είναι δυτικό κράτος.
Η προσφυγή στην Χάγη είναι σίγουρη. Εάν ωστόσο συναντήσει σθεναρή αντίσταση από το σώμα των Ελλήνων ψηφοφόρων τοτε τα πολιτικά κόμματα θα αφήσουν την Τουρκία να αναλάβει στρατιωτική δράση ένα τον Ελλάδας και Κύπρου για πείσουν τον κόσμο ότι η Χάγη είναι η μόνη λύση.
Ακόμα και ο ναυτικός αποκλεισμός του Καστελόριζου απ το τουρκικό ναυτικό και σε μια κρίση τύπου Ιμίων σε μεγέθυνση, θα σημάνει το τέλος της οικονομίας. Κανείς δεν θα αγοράζει ομόλογα δημοσίου με τα οποία δανειζόμαστε πλέον. Οι επενδυτές α εκβιάζουν με υψηλά επιτόκια εφόσον μια χώρα η οποία έχει τον τούρκικο στόλο να υφαρπαζει με το '' γάντι '' νησί της δεν αποτελεί βιώσιμη χώρα και οι αγοραστές ομολόγων της δεν θα είναι σίγουροι ότι θα βρουν κάποιον να τους ξεπληρώσει σε δέκα χρόνια.
Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και ο EASTMED, ο αγωγός που θέλει να ενώσει τα κοιτάσματα Ισραήλ Κύπρου Ελλάδας και ο οποίος θα, αφαιρέσει ικανό μερίδιο από το ρωσικό μονοπώλιο.
Ο Πουτιν θα βάλει τους Τούρκους να επιτεθούν στην ελεύθερη Κύπρο για να ακυρωθεί ο αγωγός.
Οι Κύπριοι δεν θα πολεμήσουν εφόσον οι πράκτορες των Ρώσων τους έχουν πείσει ότι δεν είναι αναγκαίο να πολεμήσουν εφόσον θα τους σώσει το ξανθό γένος.
Και πραγματικά, όταν η Τουρκία εισβάλει στη ελεύθερη Κύπρο οι Ρώσοι θα επέμβουν διπλωματικά για την υποχώρηση τους αλλά με αντάλλαγμα την ομοσπονδοποίηση της Κύπρου και την παράδοση των κοιτασμάτων της σε Τουρκία και Κατάρ. Κατόπιν οι Ρώσοι θα κάνουν πρόεδρο της Κύπρου αυτόν ο οποίος διακινεί τις προφητείες με ζήλο τον οποίο θα διαδεχθεί Τούρκος
Στην Ελλάδα τα πράγματα θα είναι παρόμοια. Οι Τούρκοι θα μας σύρουν στην Χάγη η οποία θα επιδικάσει συνεκμετάλλευση. Οι Έλληνες θα το αποδεχθούμε για να γυρίσει η χώρα στην κανονικοτητητα, να αποσυρθεί ο τουρκικός στόλος από τα ένα-δύο ελληνικά νησιά, να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία
Οι Τούρκοι με κεφάλαια του Κατάρ θα συνεχίσουν την εξαγορά της ελληνικής οικονομίας και υποδομών. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Το χούι μας είναι η αφασία σε ότι μας ενοχλεί ως κίνδυνος. 


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ σε όλα με το παραπάνω άρθρο του Greek Spirit , εκτός με το τελευταίο σκέλος που αφορά τον east med. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο east med θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα θα τον οικειοποιηθουν οι Τούρκοι και μόνο αυτοί , με τις ευλογίες του Κατάρ. Συνεχίζοντας την εκτίμηση μου και χαριτολογώντας θα έλεγα πως η Mavi Vatan προς το παρόν είναι μια συνοικία στην πόλη της Κατερίνης , με ομώνυμη ομάδα που ονομάζεται Βατανιακος. Καλά Χριστούγεννα και καλώς να μας έρθει το νέο έτος 2020!!!
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Βατάν και τα κουκιά μπαγλάν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πλάκα πλάκα , μια πατρίδα με αυτό τον τρόπο σώζεται δηλ. με το ανακάτεμα των κουκιων.... Αρκεί να υπάρχει καλή πρόθεση γιατί όπως λέει και το μότο του παρόντος ιστολογίου οι καλοί νικάνε παντα!!!
Ο χρήστης Chris from Greece είπε…
Εάν η Τουρκία δεχθεί να πάμε το ζήτημα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν τίθεται θέμα πολέμου.Σε περίπτωση απόφασης που θα ευνοεί την Τουρκία και θα ζημιώνει εμάς,επίσης πολύ απλά θα το καταπιεί ο ελληνικός λαός αφού ήδη έχει καταπιεί πάρα πολλά επονειδιστα πράγματα στα χρόνια των μνημονίων μέσω αποφάσεων νομίμων διεθνών οργάνων.Η αναμέτρηση Ελλάδος-Τουρκίας μάλλον θα πάρει αναβολή λίγα χρόνια ακόμα και στο μεταξύ προβλέπω ότι θα βρούμε ευκαιρία να ενισχυθούμε οικονομικά και στρατιωτικά εντός των προσεχών ετών.Το έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν σε σχόλιά μου, ότι ρόλο κλειδί στο τελικό ξεκαθάρισμα στην περιοχή μας θα παίξει το κράτος του Ισραήλ. Εάν πέσει η Ελλάδα, το μέλλον του Ισραήλ θα είναι δυσοίωνο και το ξέρουν οι Ισραηλινοί χωρίς αυταπάτες.Ο αγωγός θα γίνει διότι ενδιαφέρει άμεσα το Ισραήλ.Παρολο που όντως βλαπτονται τα συμφέροντα της Ρωσίας απο τον East Med,αυτό θα ρυθμιστεί σε επίπεδο κέντρων αποφάσεων που βρίσκεται πάνω από κυβερνήσεις...Όπως έχει δηλώσει υποτιμιτικά και ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος παλαιότερα για τους Ρώσους"αφήστε τους Ρώσους ...".
Ο χρήστης Παναγιωτης Λιολιος είπε…
Ο Αγωγος, ειναι ,η, "μεγγενη"της Αμερικης στην Γερμανια και στους "δορυφορους "της!!!Η Τουρκια, δεν θα λαβει, ουδεν, μιας και ειναι εφημερη, συμμαχος...,αααα, ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ, νου, τι ξεκινησε, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ,αν και ομοιαζει, τεχνασμα, αλλα, εχει μια ενδιαφερον, ουσια!!!