ΈΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ


ΤΙ ΈΓΡΑΦΕ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΆΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ ΑΠΌ ΤΟ 2016 ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ '' ΠΑΡΑΤΥΠΗ
ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗ ''

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016


ΕΝΑ ΤΡΕΛΛΟ ΤΡΕΛΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ… Η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΕ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ (ΜΕΡΟΣ 1Ο) ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΤΡΕΛΛΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ/ΣΥΝΟΛΙΚΑ 6/ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2016.



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 


Το παρακάτω κείμενο θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει με την κατάλληλη διαμόρφωση – προσαρμογή και την υποστήριξη της χολιγουντιανής τεχνολογίας μια ταινία δράσης που ενδεχομένως να σημείωνε αρκετά μεγάλη επιτυχία. Αλήθεια πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρισκόμαστε από μια τέτοια εξέλιξη; Ας αναρωτηθούμε όλοι μας, ο καθένας από τη σκοπιά του και ας υιοθετήσουμε το παρακάτω κείμενο είτε ως οιωνό μελλοντικών γεγονότων, είτε ως ένα ανάγνωσμα απογευματινής χαλάρωσης.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

1. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση των δημοσιονομικών της Ελλάδας ολοένα και επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις να προβαίνουν στη λήψη μέτρων που επιφέρουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Εμπρός στον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας και προκειμένου να υπάρξει εξορθολογισμός των εσόδων – εξόδων του κράτους, το φορολογικό σύστημα επιβαρύνει περαιτέρω τον οικογενειακό προγραμματισμό. Τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015, με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των CAPITAL CONTROLS, ήταν η αρχή της αντίστροφης μέτρησης. Η ύφεση στον τομέα του εμπορίου οδηγεί σε κλιμάκωση της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η πιέσεις που ασκούνται από τους δανειστές οδηγούν στη λήψη απόφασης για απολύσεις και από το δημόσιο.
ΠΗΓΉ https://www.analystsforchange.org/2016/09/1-6-2016.html?m=1


2. Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν από την αρχή της κρίσης και ο αριθμός των ανέργων ξεπερνά το 1.500.000. Μόνη διέξοδος η μαύρη εργασία προς εξοικονόμηση του προς το ζην. Κάποιοι προτιμούν το δρόμο της φυγής στο εξωτερικό, ένα φαινόμενο και μια άλλη μορφή, μετανάστευσης που δεν έχει καμιά σχέση με την κρίση στην Μ. Ανατολή. Φαινόμενα αναζήτησης τροφής σε κάδους απορριμμάτων από πολίτες αλλά και σκηνές εξαθλίωσης αστέγων συνθέτουν το σκηνικό της ανέχειας ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα – Θεσ/νικη – Πάτρα κλπ), ενώ και στις επαρχιακές πόλεις τα συμπτώματα από την οικονομική ύφεση είναι πλέον ορατά, με επιχειρήσεις και καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ο κατήφορος δεν αφήνει καμία κοινωνική ομάδα ανεπηρέαστη. Οι μόνοι που ανθίστανται ακόμη είναι οι «έχοντες και κατέχοντες», οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους σπεύδουν να κάνουν δραστικές μειώσεις στις όποιες δαπάνες τους. Μόνη διέξοδος για τους πολλούς…. η μαύρη εργασία.

3. Με μια χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και των κοινωνικών συγκρούσεων, η εξωτερική της διπλωματία δεν μπορεί να κάνει και πάρα πολλά. Ένας συνδυασμός απροθυμίας (ή ακόμα και ανικανότητας) και ατολμίας λόγω των «μνημονιακών δεσμεύσεων», του ελληνικού διπλωματικού σώματος, αλλά και της έλλειψης πολιτικής βούλησης από μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου και ενιαίας εθνικής εσωτερικής και εξωτερικής πολικής, επιφέρουν συνεχείς υποχωρήσεις και διολισθήσεις σε κρίσιμα για τη χώρα θέματα, όπως τα εθνικά θέματα, τα ενεργειακά θέματα και τα μέτρα ανακούφισης των κοινωνικών στρωμάτων που επλήγησαν από τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις στην καταβολή φόρων, στην διατήρηση σε υψηλά (σε σχέση με τις αποδοχές) τιμές των καταναλωτικών αγαθών κλπ.

4. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τριγύρω, σημειώνονται κοσμογονικές αλλαγές, που άμεσα ή έμμεσα έχουν επιπτώσεις και στη χώρα μας. Η αραβική άνοιξη και οι δραματικές εξελίξεις στη Συρία, μεταπηδούν μοιραία και σε άλλες χώρες και φυσικά και στην Τουρκία, όπου η κυβέρνησή της προσπαθεί να «εξάγει» την κρίση αυτή στη χώρα μας. Σ αυτό συμβάλλουν το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 και η στρατιωτική εμπλοκή της Άγκυρας στο μέτωπο της Συρίας, με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ΙΚ αλλά επί της ουσίας της ανάσχεσης της προέλασης των κουρδικών δυνάμεων προς δυσμάς και την αποτροπή συνένωσης των τριών κουρδικών καντονίων στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας. Κύματα προσφύγων από τα τουρκοσυριακά σύνορα μετακινούνται προς τα δυτικά αναζητώντας πρωτίστως ασφάλεια και δευτερευόντως συνθήκες διαβίωσης. Απώτερος σκοπός τους… το πέρασμα στην Ελλάδα και εν συνεχεία με οποιοδήποτε κόστος στην ΕΕ. Και ενώ το γεωπολιτικό παιχνίδι χοντραίνει και λόγω του εντοπισμού των μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οι κινήσεις των ενδιαφερόμενων παικτών στη διεθνή διπλωματική σκακιέρα γίνονται μεταξύ άλλων και με γνώμονα το εθνικό τους συμφέρον. Οι τριμερείς συμφωνίες Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου και Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ, αλλά και για την ενεργειακή ασφάλεια γενικότερα, αν και έχει αποφασιστεί, εντούτοις παραμένει εν υπνώσει, και λόγω των απειλών της Άγκυρας αλλά και της χρονοτριβής της ελληνικής πλευράς, η οποία είναι δέσμια των οικονομικών της αδυναμιών, ή άλλων παρεμβάσεων και παρεμβολών από διάφορους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες κυρίως γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

5. Η ανάπτυξη σοβαρής εκ μέρους της χώρας μας σταθερής ενεργειακής πολιτικής προϋποθέτει την ύπαρξη 2 βασικών παραγόντων – πυλώνων, στους οποίους πρέπει να στηρίζεται:

α. Την πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη σοβαρή ενεργειακή διπλωματία που θα υπαγορεύεται από τα νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας τα οποία κατοχυρώνονται και θεσμοθετούνται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο των θαλασσών και

β. Την ύπαρξη επαρκών και ικανών ενόπλων δυνάμεων για την προστασία και την αποτροπή, από οποιασδήποτε ξένη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ή ακόμα και από τρομοκρατικές ενέργειες ή δολιοφθορές, προερχόμενες είτε από κύκλους της διεθνούς τρομοκρατίας ή από διάφορα ξένα κέντρα που τα συμφέροντά τους αντιτίθενται σε αυτά της χώρας μας.

η μακροχρόνια καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων σε όλα τα κρίσιμα ενεργειακά θέματα, με βασικότερο την ανακήρυξη και χάραξη της ΑΟΖ, απέφερε στο ελληνικό δημόσιο ζημία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και το όλο θέμα μετεξελίχθηκε σε μείζον εθνικό, που άπτεται της επιβίωσης του λαού.

Β. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

6. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο εγγύς διεθνές περιβάλλον, στο εσωτερικό η απαίτηση για χορήγηση δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες (άδειες παραμονής, αιτήσεις χορήγησης ασύλου, καθυστερήσεις στην καταγραφή τους, χώροι και συνθήκες διαμονής), οι εκδηλώσεις ξενοφοβίας και κοινωνικού αποκλεισμού τους (που κινούνται ακόμη και στα όρια του ρατσισμού) από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, οι επιθέσεις που σημειώνονται από ομάδες λαθρομεταναστών σε σπίτια και μεμονωμένα άτομα με σκοπό την υφαρπαγή χρημάτων και λοιπών πολύτιμων αντικειμένων, η γκετοποίηση ολόκληρων συνοικιών της πρωτεύουσας και της υπαίθρου και η ύπαρξη περί των 2 εκατ. λαθρομεταναστών και προσφύγων, επιβαρύνουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, προκαλούν δυσφορία και στις 2 κοινότητες, με τις αρμόδιες αρχές να προσπαθούν να διατηρήσουν την τάξη όσο το δυνατόν μπορούν, ακροβατώντας επικίνδυνα πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Σε πολλές δε των περιπτώσεων, η ολιγωρία αυτή μεταφράζεται σε πολιτικό πλεονέκτημα για πολιτικούς σχηματισμούς και κόμματα που πρεσβεύουν και εκπροσωπούν ξενοφοβικά σύνδρομα, περιμένοντας στη γωνία το πρώτο κρούσμα για να ξεκινήσουν την ακραία πολεμική ρητορική τους.

7. Την εσωτερική ένταση προσπαθούν ξένα κέντρα, να την αξιοποιήσουν προς όφελός τους, σε συνδυασμό με τις διεθνείς εξελίξεις και με την ευκαιρία των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που συμβαίνουν στην Μ. Ανατολή και επηρεάζει φυσικά και την Ελλάδα. Κύριος εκφραστής και «όχημα» των κέντρων αυτών είναι η Τουρκία, η οποία (επειδή θεωρεί ότι έχει «έννομο συμφέρον» στην ευρύτερη περιοχή, λόγω των από καιρού διεκδικήσεων σε βάρος της χώρας μας), έχει αναλάβει την προώθηση μιας ατζέντας θεμάτων αρχής γενομένης, από την ανέγερση του τεμένους στην Αθήνα, για την ικανοποίηση των θρησκευτικών αναγκών των λαθρομεταναστών και των προσφύγων, πράγμα το οποίο θα επιτύχει μιας και η ελληνική κυβέρνηση θα ψηφίσει το σχετικό νόμο. Σαν δεύτεροι χρηματοδότες για την ανέγερση του τεμένους εμφανίζονται η Σ. Αραβία και από κοντά το Κατάρ.

8. Στην Ελλάδα του σήμερα διαβιούν πέραν από τους Έλληνες πολίτες και σημαντικός αριθμός Αλβανών, Αράβων (που προέρχονται από τη Μ. Ανατολή και Β. Αφρική), Κούρδων, Αφρικανών (από τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής), Πακιστανών, Λιβανέζων και Αφγανών κλπ, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Ο δε συνολικός αριθμός τους ανέρχεται (ίσως και να υπερβαίνει) τα 2 εκατομμύρια. Αυτοί διακρίνονται σε:

α. Νόμιμους κατοίκους, οι οποίοι έχουν λάβει άδεια παραμονής και ορισμένοι εξ αυτών και την ελληνική υπηκοότητα, εργάζονται και διαβιούν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα μας.

β. Μη νόμιμους μετανάστες (λαθρομετανάστες), οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα, στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων και λόγω της εφαρμογής των συνθηκών «ΔΟΥΒΛΙΝΟ 1» και «2», έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, ενώ ο προορισμός τους (κατά δήλωσή τους) ήταν άλλες χώρες της ΕΕ. Αυτοί δεν έχουν κάποια πολιτικά δικαιώματα (πλην κάποιων εγγράφων προσωρινής παραμονής στη χώρα), εργάζονται παράνομα (δεν αποδίδουν φόρους στο κράτος), με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την οικονομία μιας και μεγάλο μέρος των χρημάτων που κερδίζουν τα αποστέλλουν με εμβάσματα στις πατρίδες τους.

9. Η κοινωνική εξαθλίωσή τους όμως, απόρροια της κατάστασης της χώρας, σε συνδυασμό με την χειραγώγησή τους από ξένα κέντρα που επιδιώκουν την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας, τους οδηγούν σε μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με πρόσχημα το γεγονός ότι, η μη ανέγερση του τεμένους και η κωλυσιεργία που επιδεικνύει το ελληνικό κράτος αποτελεί ύβρη για τη θρησκεία τους. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα σε ότι αφορά και τη διαχείρισή του αλλά και την αντιμετώπιση του είναι τα 2 κυριότερα ισλαμικά δόγματα (το σουνιτικό και το σιϊτικό). Δύο δόγματα που αργά ή γρήγορα θα έρθουν σε ρήξη και μεταξύ τους για τον έλεγχο ακόμα και των χώρων λατρείας. Μπορεί με ευκολία κάποιος να φανταστεί από τώρα τις συνέπειες από την ύπαρξη ενός τεμένους στην Αθήνα και στο ποιος θα έχει τον έλεγχό και την εκμετάλλευσή του (και διαχειριστικά και λειτουργικά και οικονομικά)

10. Οι διαδηλώσεις και οι πορείες των μουσουλμάνων στην Αθήνα και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα γίνονται σιγά σιγά καθημερινό φαινόμενο, με τις αρχές να παρακολουθούν διακριτικά την εξέλιξη των γεγονότων, ενώ η κυβέρνηση παγιδευμένη στις ιδεοληψίες της, αποφεύγει την όποια παρέμβαση. Έτσι με τον τρόπο αυτό και σε συνδυασμό με την απουσία του κρατικού μηχανισμού, οι διάφορες ΜΚΟ (επίσημες και μη) αλλά και οι ομάδες των «αληλλέγγειων», έχουν παρεισφρήσει, μέσα στους ανά την Ελλάδα καταυλισμούς και “hot spots” και εμμέσως πλην όμως σαφώς έχουν αντικαταστήσει το κράτος λειτουργώντας και δρώντας ανεξέλεγκτα και κατά το δοκούν. Οι επίσημα αναγνωρισμένοι και μη σύλλογοι που εκπροσωπούν κυρίως τους βρισκόμενους από καιρό στη χώρα μας νόμιμους μουσουλμάνους μετανάστες, προβαίνουν σε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό τους από το κράτος, μιας και η διαδικασία χορήγησης ασύλου βαδίζει με ρυθμούς χελώνας.

11. Η κατάσταση σε όλη την επικράτεια είναι στα όρια μεταξύ απελπισίας και οργής, σαν ένα καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να σκάσει, σαν ένα ηφαίστειο λίγες ώρες πριν την μεγάλη του έκρηξη. Μια έκρηξη που γνωρίζουν όλοι τις καταστροφικές της συνέπειες. Σε όλα τα σημεία που διαμένουν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, οργανωμένες ομάδες Αφγανών, Πακιστανών και Μαροκινών, προσπαθούν να πάρουν στον έλεγχο τους το μεγαλύτερο κομμάτι του καταυλισμού, αν όχι το σύνολό του. Μόλις πέσει το σκοτάδι οι ομάδες αυτές κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους και πολλές φορές συγκρούονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα κάποιοι να καταλήγουν μαχαιρωμένοι στα κοντινότερα νοσοκομεία…. οι συμμορίες πλέον οπλοφορούν… Ναρκωτικά, λαθρεμπόριο πάσης φύσης και πορνεία, κυριαρχούν στο ολονύχτιο αλισβερίσι μέσα στους καταυλισμούς. Και η Ειδομένη υψώνεται πια ως σύμβολο της σύγχρονης εξαθλίωσης του ανθρωπισμού… πόσο πιο χαμηλά άραγε… Στη Λέσβο ο χώρος υποδοχής στη Μόρια θα βρεθεί να ασφυκτιά και θα παραδοθεί κάποια στιγμή(δεν ξέρω πότε…..αλλά και η Χίος ίσως και η Σάμος) στο χάος από οργανωμένες ομάδες λαθρομεταναστών, χωρίς ευτυχώς θύματα.

12. Η ΕΛΑΣ συνεχίζει να παρακολουθεί διακριτικά χωρίς να επεμβαίνει, μιας και δεν υπάρχει σχετική εντολή από την φυσική και την πολιτική της ηγεσία. Τα Σκόπια αντιθέτως αντιμετωπίσουν δραστικά και αποτρεπτικά τις όποιες προσπάθειες των απεγνωσμένων προσφύγων να φύγουν προς την Ευρώπη. Και πάνω στην απελπισία τους αυτή, πέφτουν εύκολα θύματα των επιτήδειων που με κάθε τρόπο προσπαθούν να υποκινήσουν εξεγέρσεις στον καταυλισμό – φάντασμα της Ειδομένης είτε προς την πλευρά των Σκοπίων επιχειρώντας να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της γειτονικής χώρας, είτε προς τη χώρα μας διαμαρτυρόμενοι για τον εμπαιγμό τους και την παράλογη όπως ισχυρίζονται παραμονή τους στην Ελλάδα.

13. Η Ε.Ε. άτολμη πολιτικά όπως πάντα, δεν κατανοεί (κάνει πως δεν κατανοεί καλύτερα) το πρόβλημα και αρκείται από τη μια σε δηλώσεις συμπάθειας προς τη χώρα και από την άλλη όμως φροντίζει να συντηρεί τα όποια τείχη και φράχτες έχουν σηκώσει η Αυστρία και τα Σκόπια, αρνούμενη (ανεπίσημα τουλάχιστον) να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τον αναλογικό καταμερισμό των προσφύγων εντός της Ε.Ε. Και ο λόγος; Μα είναι πολύ απλός. Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φοβούνται την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων (που ήδη καταγράφουν σημαντική δημοσκοπική αύξηση) και έχουν αρχίσει σταδιακά να υιοθετούν ξενοφοβικές ρητορικές για την εσωτερική κατανάλωση και τον καθησυχασμό των πολιτών των χωρών τους. Η μόνη πρόταση που πέφτει στο τραπέζι θα είναι αυτή της ομάδας των χωρών του ΒΙΖΕΝΓΚΡΑΝΤ(Τσεχία-Σλοβακία-Ουγγαρία-Πολωνία) , με την οποία θα προτείνεται η δημιουργία οικισμών φιλοξενίας προσφύγων στα παράλια της Λιβύης, με την διεθνή κοινότητα να αναλαμβάνει την ασφάλεια των περιοχών φιλοξενίας.(αυτή την πρόταση την βλέπω να ‘έρχεται….αφού σε πρόσφατα ταξίδι μου στην Βαρσοβία την άκουσα…)

14. Σιγή ιχθύος όμως και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. ΗΠΑ και ΟΗΕ αποφεύγουν την όποια εμπλοκή με το θέμα, πλην της Ύπατης Αρμοστείας, που φροντίζει όμως να χρηματοδοτεί ΜΚΟ και όχι την κεντρική κυβέρνηση. Κι ενώ η ελληνική διπλωματία βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια και δεν δίνει τις ενδεδειγμένες μάχες στα διεθνή FORA. για την υποστήριξη και ενίσχυση των εθνικών θέσεων αλλά και να προβάλλει τις όποιες υποστηρικτικές της θέσεις ώστε να πετύχει κάποια οφέλη που έστω και προσωρινά θα ανακουφίσουν την εθνική οικονομία, με τη μη παρουσίαση ενός στρατηγικού σχεδίου ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του μεταναστευτικού οι πέραν του Ατλαντικού σύμμαχοι(πολύ πιο σοβαροί συγκριτικά με τους χαοτικούς Ευρωπάιους) εξακολουθούν να παραμένουν αδρανείς, σε πάμπολλα ζητήματα, μιας και το πρόβλημα βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

15. Ολόκληρες συνοικίες της πρωτεύουσας και κυρίως πέριξ του κέντρου, ελέγχονται από τα πλήθη των λαθρομεταναστών. Το ίδιο συμβαίνει και στις περιοχές της επαρχίας όπου υπάρχουν χώροι προσωρινής κράτησης η διαμονής. Κινούμενοι στα όρια της παρανομίας και του εξτρεμισμού και υποκινούμενοι κατά το πλείστον από διάφορους «αλληλέγγυους» αμφιβόλου προέλευσης και κινήτρου, έχουν ξεκινήσει ήδη την αντίδρασή τους, άλλοτε συντονισμένα και άλλοτε αυτόβουλα. Κάποιοι εξ αυτών κρατούν στα χέρια τους το κοράνι και φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Ισλάμ. Νεαρά άτομα ανάβουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ενώ δεν αργούν να έρθουν και οι πρώτες φραστικές αντιπαραθέσεις με περιοίκους. Σαν να μην έφτανε αυτό η αντιπαράθεση περνά και στα σχολεία όπου κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης σε συνέλευση των μαθητών σε Λύκειο στην Αθήνα, ακολουθεί συμπλοκή όπου ένας μαθητής βρέθηκε μαχαιρωμένος από αλλοδαπό συμμαθητή του, με κατσαβίδι. Το γεγονός αυτό ήταν η αφορμή για την έναρξη ταραχών στην Πάτρα, όπου ομάδα 15 νεαρών με μηχανές ξυλοκόπησε 2 Αφγανούς που έτυχε να βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι της πόλης.

16. Σε αρκετά σημεία ανά την επικράτεια και ειδικότερα στα νησιά Λέσβος, Χίος και Κω, οργανωμένες ομάδες θα στήνουν(κάποια στιγμή) μπλόκα στο εθνικό οδικό δίκτυο, απαγορεύοντας σε Έλληνες αλλά και ξένους τη διέλευση ή επιτρέποντας τους αφού πρωτίστως ζητήσουν τις ταυτότητές τους για έλεγχο. Ο εκνευρισμός δεν θ’ αργήσει να μεταλλαχθεί σε σύγκρουση, με ανυπολόγιστες προεκτάσεις. Στην Αθήνα στήνονται τα πρώτα οδοφράγματα και ρίχνονται πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, η οποία απαντά με ρίψη δακρυγόνων. Η ίδια κατάσταση και στην συμπρωτεύουσα… οι περιοχές γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό είναι γεμάτες ένταση. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα από τους καπνούς των καμένων ελαστικών είναι το κύριο γνώρισμα της πόλης. Το αντάρτικο πόλεων ξεκίνησε…. οι πρώτοι τραυματίες αστυνομικοί και λαθρομετανάστες καταγράφονται από τις κάμερες ξένων τηλεοπτικών συνεργείων και κάνουν το γύρο του κόσμου. Η Ειδομένη, το σύγχρονο μνημείο απώλειας κάθε ίχνους ανθρωπισμού, θα εξεγείρεται. Και στη μέση οι πρόσφυγες και τα γυναικόπαιδα… ξέφυγαν από τον πόλεμο με το ISIS και βρίσκονται τώρα σε έναν άλλον διαφορετικό… Αλλά κι εδώ πάλι πόλεμος. Η αγωνία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατευτούν από τις συμμορίες που θα λυμαίνονται τους καταυλισμούς…

Γ. ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

17. Απρίλιος… παραμονές του Πάσχα… σε μια απόπειρα κατευνασμού και εκτόνωσης της κατάστασης, σπεύδουν στην Μυτιλήνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πάπας της Ρώμης και ο Έλληνας πρωθυπουργός, για να επισκεφθούν τους εκεί πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Η παραπάνω επίσκεψη καλλιέργησε την προσδοκία ότι αποτελεί ένα εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας για την παροχή περισσότερης υποστήριξης, υλικής και οικονομικής προς την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

18. Κι ενώ η επίσκεψη εξελίσσεται ομαλά στο “hot spot” της Μόριας,θα περιμένουμε πολλά……


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ/ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.

Σχόλια

Ο χρήστης ΑΡΗΣ είπε…
Αναρωτιέμαι, όταν θ αρχίσουν για τα καλά οι μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στους αυτόχθονες και τους λαθρομετανάστες και επικρατήσειο φόβος και το απόλυτο χάος,η χαρά των συμμοριών και των παρανόμων τότε θα μας επιτεθεί η Τουρκία ή θα προλάβει τις καταστάσεις η Κύπρος-Γαλλία και θα τους ερεθίσει κάνοντας εξόρυξη φυσικού αερίου.Όπως και να χει βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο.