Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΕΙ ΓΙΑΥΤΟ-Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ - ΤΣΊΟΥ ΤΣΙΟΥ

Greek Spirit
9-9-2019
Η τελευταία αποικία των Βρετανών ήταν το Κατάρ το οποίο έγινε ανεξάρτητο το 1970.
Η Βρετανία η Ολλανδία,η Ισπανία και Πορτογαλία η Γαλλία το Βέλγιο και η Γερμανία αποτέλεσαν αποικιοκρατικες δυνάμεις λόγω έλλειψης φυσικών πόρων τους οποίους αναζήτησαν σε Αφρική, Ινδό Κίνα και Αμερική.
Μετά τον Β παγκόσμιο οι αποικίες ανεξαρτοποιηθηκαν και οι αποικιοκρατες όχι μόνο έχασαν τα εδάφη τους αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με την μετανάστευση των κατοίκων των πρώην αποικιων  προς τις πρώην αποικιοκρατικες χώρες
Η Βρετανία δέχθηκε την πρώτη καραβια μεταναστών από πρώην υπερποντιες κτισεις στο τέλος της δεκαετίας του 50.

Οι πρώην αποικιοκρατες αποδεχθηκαν μεν την ανεξαρτησία των αποικιων τους, κατέφυγαν δε σε διάφορα τεχνάσματα για να μην χάσουν την επαφή και επιρροή που είχαν στις πρώην αποικίες τους.

Ο χάρτης της Μ. Ανατολής σήμερα οφείλεται στον σχεδιασμό των αγγλογαλων το 1916. Τα σύνορα Αφγανιστάν - Πακιστάν χάραξε ο Βρετανός αρμοστής των Ινδιών Ντουραντ το 1897 αφήνοντας Αφγανους Παστουν μέσα στα δυτικά σύνορα του Πακιστάν  Οι Παστουν είναι οι σημερινοί Ταλιμπαν οι οποίοι κυριαρχούν όχι μόνο στο Αφγανιστάν αλλά και στο δυτικό Πακιστάν όπου εκατοντάδες χιλιάδες απ αυτούς εγκλωβίστηκαν από τον Ντουραντ στα σύνορα του Πακιστάν. Μέχρι σήμερα το Πακιστάν υποφέρει από τους Παστουν του Ντουραντ.
Το Πακιστάν και η Ινδία αποτελούσαν ένα ενιαίο χώρο ο οποίος χωρίστηκε στα δύο με τους μουσουλμάνος να καταφεύγουν στο Πακιστάν και τους ινδουιστες στην Ινδία και η διχοτόμηση αυτή έλαβε χώρα λίγο πριν οι Βρετανοί αποχωρήσουν το 1947.

Η μέθοδος της αλληλοεπικαλυψης εθνοτήτων ομάδων δηλαδή η χάραξη των συνόρων των μεταποικιακων κρατών με τρόπο που να περικλείει πάνω από μια εθνοτικη ή θρησκευτική ομάδα, εφαρμόστηκε και στη μέση ανατολή. Η Συρία, ο Λίβανος  το Ιράκ αποτελούν το πεδίο εφαρμογής αυτής της πρακτικής των αγγλογαλων. Στα κράτη αυτά εξαναγξασθηκαν να συνυπάρξουν σιιτες και σουνιτες μουσουλμάνοι κάτι το οποίο δημιούργησε όλες τις εντάσεις και την αστάθεια μέχρι σήμερα.

Η χάραξη των συνόρων και των κρατών της Αφρικής αποτελεί άλλο ένα ξεκάθαρο δείγμα της χάραξης συνόρων με στόχο την μελλοντική αέναη αστάθεια.
Οι πρώην αποικίες που διαθέτουν φυσικούς πόρους πρέπει να παραμείνουν ασταθής και ευάλωτες.

Πάρολα αυτά οι βορειοευρωπαιοι
πρώην αποικιοκρατες είναι αντιμέτωποι με μια ανελεητη αλήθεια, και αυτή είναι ότι δεν διαθέτουν ούτε τους αναγκαίος φυσικούς πόρους ούτε το εργατικό δυναμικό για να στηρίξουν την ανάπτυξη τους.
Έτσι οι παρασκηνιακες παρεμβάσεις σε Αφρική και μέση ανατολή οδήγησαν σε συνεχείς πολέμους οι οποίοι αποδυναμώναν τις πρώην αποικίες κάνοντας την λεηλασία τους εύκολη. Για την Ασία ακολουθήθηκε η τακτική της μεταφοράς βιομηχανικής γραμμής παραγωγής από την δύση σε Τουρκία Ταϊβάν  Ινδονησία Βιετνάμ,και αλλού όπου το εργατικό δυναμικό εργάστηκε για ψίχουλα.

Ωστόσο σήμερα η άνοδος της Κίνας απειλεί την δύση με το χάσιμο της επιρροής της σε Αφρική και Ασία αλλά και μέση ανατολή.
Η Κίνα αθόρυβα και συστηματικά έχει εξαγοράσει τις οικονομίες των κρατών της μαύρης Αφρικής αλλά και αυτές των κρατών της κεντρικής Ασίας, Τατζικισταν  Κυργισταν, Καζακστάν κ. α.

Οι βόρειο Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ έχοντας χτυπηθεί από την κρίση του 2008 που σοβει έως σήμερα, κρίση που προκλήθηκε από τα οικονομικά ιερατεια των ιδίων των χωρών,αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την ρευστότητα της Κίνας που χορηγεί δις δολαρίων ως δάνεια σε τριτοκοσμικες χώρες με στόχο την εξαγορά τους..
Η μόνη λύση για την Δύση στην προσπάθεια διατήρησης των κεκτημενων της στις πρώην αποικίες είναι η Τουρκία.
ΓΙΑΥΤΌ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ BREXIT, ΑΚΡΙΒΏΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΒΡΕΤΑΝΊΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΎ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ ΣΤΗΡΊΖΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ Ε. Ε.. Η ΒΡΕΤΑΝΊΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Ε. Ε. ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΊ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ Ε. Ε. ΚΑΙ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΕΙ ΑΞΙΌΠΙΣΤΗ ΠΡΌΤΑΣΗ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΌΤΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΈΧΕΙ ΧΆΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ

Η Τουρκία αποτελεί μια χώρα με ικανό πληθυσμό και έκταση, μια χώρα με τον μεγαλύτερο στρατό σε μια περιοχή που εκτείνεται από τα Βαλκάνια έως το Κυργισταν, μια χώρα η οποία χρηματοδοτειται από το Κατάρ και την Κίνα, κάτι που αποτελεί επίσημο γεγονός κι όχι θεωρία συνομωσιας. Η Τουρκία ασκεί οικονομική και πολιτιστική επιρροή στην κεντρική Ασία. Η Τουρκία με τις ευλογίες της Κίνας και του Κατάρ, που αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή αερίου της Κίνας, διατηρεί στρατό σε Σουδάν, Σομαλία, Λιβύη και Κατάρ.
Η Τουρκία έχει συνάψει στρατιωτική συμμαχία με το Πακιστάν και τις υποσαχαριες χώρες.

Με άλλα λόγια η Τουρκία δείχνει ότι αποτελεί την σκια της Κίνας σε Ασία και Αφρική γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Ερντογαν συνεργάζεται με τους Κινέζους σε βαθμό που υπαγορεύεται από καθεστώς συμμαχικου άξονα και όχι μόνο από κάποιο αόριστο σύμφωνο συνεργασίας.

Η Κίνα χρησιμοποίησε την Ρωσία για να σταθεροποιησει την μέση ανατολή και να εξασφαλίσει την τροφοδοσία της με αέριο. Η Ρωσία αναμείχθηκε στον πόλεμο της Συρίας για να στηρίξει τον Ασαντ ο οποίος δεν ηθελε τον αγωγό Κατάρ - Ευρώπης και που θα στερουσε το ρωσικό μονοπώλιο. Ωστόσο οι Ρώσοι κατάφεραν να υποταξουν και το Κατάρ και να το αποσπάσουν από την αγκαλιά των ΗΠΑ. Το Κατάρ από χρηματοδοτης του ισλαμικου κράτους έγινε σύμμαχος της Ρωσία και του Ιράν κατά προέκταση. Η Ρωσια ενεταξε το Κατάρ στην σφαίρα επιρροής της και διασφαλισε την ομαλή τροφοδοσία της Κίνας σε αέριο, τόσο από το Ιράν όσο κι απ το Κατάρ.

Ωστόσο η Κίνα γνωρίζει ότι οι Ρώσοι δεν έχουν τα μέσα και το χρήμα για να εξασφαλίσουν γεωπολιτικά και την Αφρική αλλά και κεντρική Ασία. Έτσι η Κίνα βάζει στο παιχνίδι την Τουρκία. Γιαυτό και η Κίνα ανακοινώνει συχνά έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στην τουρκική οικονομία.

Οι βορειοσυρωπαιοι και Αμερικανοί βλέπουνοτι η Τουρκία αποτελεί ένα πρόθυμο εργολάβο με καλά εργαλεία και γνωριμίες για να εκτελέσει έργα επιρροής στις πρώην αποικίες των δυτικών.

Γιατί και οι δυτικοί θα προσπαθήσουν να πλειοδότησουν όπου είναι δυνατόν ή έστω να ακολουθήσουν τους Κινέζους στην προσπάθεια για προσεταιρισμο της Τουρκίας.

Από αυτό το ιστολογιο έχω γράψει ότι η Τουρκία όχι μόνο θα υποστεί κυρώσεις αλλά θα επιδοτηθει για να διαθέσει τον στρατό της για να καλύψει τα ευρωπαϊκά σύνορα ως την "" μαγιά "" του ευρώ στρατού.

Η Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί ως ενεργειακός κόμβος και σημείο σύγκλισης όλων των αγωγών από Ιράν Ιράκ Συρία Ισραήλ και ίσως Κύπρου και Αιγύπτου.
Θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως δεξαμενή των ""μεταναστων"" οι οποίοι σύμφωνα με το σχέδιο των Γερμανών θα αντικαταστησουν το ευρωπαϊκό εργατικό δυναμικό.
Παράλληλα η Τουρκία θα αποτελεί το στρατιωτικό βραχίονα Ευρώπης και Κίνας στην μέση ανατολή αλλά και δρόμο του  μεταξιού.

Η Τουρκία αποτελεί την τελευταία ελπίδα της Δύσης για την διατήρηση της επιρροής της στις πρώην αποικίες και πάντα απέναντι στην άνοδο της Κίνας. 
Στην Ελλάδα ασχολούμαστε πως θα κόψουμε συντάξεις, πως θα πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Τα Εξάρχεια δήθεν τα καθαρίζουν για να τα πουλήσουν σε Τούρκους και Κινέζους  Το κόλπο είναι ως εξής α. Εισάγω "" μετανάστες "" και τους διοχετευω σε Εξάρχεια και Κυψέλη β. Τα ακίνητα χάνουν την αξία τους και οι Έλληνες κάτοικοι αποχωρούν Οι εθνικοί εργολάβοι αγοράζουν σωρηδόν γ. Κατόπιν βάζω την αστυνομία - δωρεάν και με κρατικά έξοδα - να καθάρισει. δ. Μόλις καθαρίσει η περιοχή εξασφάλιζεται κρατική επιδότηση για την δήθεν αναβάθμιση. Οι εργολάβοι δεν δίνουν φράγκο αλλά η περιοχή ανακτά την αξία της ε. Πουλάω στους Κινέζο Τούρκους πέντε φορές πάνω από την τιμή αγοράς.
Αύρα έχουν γίνει στις ΗΠΑ χρόνια τώρα με συνοικίες μεξικανων μεταναστών.
Κατά τα άλλα η άμυνα της Ελλάδας εξαντλείται στο μη τυχόν και πάρει κανα ταληρο αύξηση η σύνταξη του παππού.
ΤΣΊΟΥ τσίου το πουλάκι έρχεται.

Σχόλια

Ο χρήστης STEVE είπε…
Απολύτως σωστά αυτά που λέτε αλλά σε μια Τουρκία χωρίς Ερτογαν.
Ο χρήστης panpan είπε…
Σημείο Α: Ο διεθνής διαστημικός σταθμός έχει Αμερικάνους και Ρώσους αλλά όχι Κινέζους.
Σημείο Β: Η Τουρκία επιτηρείτε και από τους Αμερικάνους και από τους Ρώσους.
Η Αυτοκρατορία δεν αφήνει τίποτα στην τύχη!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λογικα ολα αυτα.Και μετα τι?Οτι γινεται παντα.Το 90% δεινοπαθει,και το 10% καλοπερναει.
GEO.F.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατι κανενας σχολιαστης δεν γραφει ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον κυριο αρθρογραφο ΄¨ ειναι τελειος δεν σχολιαζεται απλα διαβαζεται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεωπολιτική και Οικονομία είναι δύο όροι , οι οποίοι εξαρτώνται απολύτως ο ένας από τον άλλον. Η Τουρκία τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε μια ανοδική πορεία , που προέρχεται από την γεωγραφική της θέση και από την αποφασιστικότητα της πολιτικής της ηγεσίας. Παρόλα ταύτα όμως , η οικονομία της έχει προβλήματα , όπως πληθωρισμό και υποτίμηση νομίσματος. Η εξήγηση στην παραπάνω παραφωνία είναι ότι η Δύση προκαλεί αυτούς τους τριγμούς στην Τουρκική οικονομία , για να πετύχει έναν εκβιαστικό προσαιτερισμο ενάντια στην Κίνα και την Ρωσία. Αυτό βέβαια είναι ολίγον τι δύσκολο διότι η Κίνα θα αναλάβει την οικοδόμηση της πόλης των προσφύγων στην ειρηνευτική ζώνη και η Ρωσια θα προμηθεύσει υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα. Η Τουρκία θα πρέπει να επιλέξει στρατόπεδο και λογικά θα πάει με την Ανατολή. Όσο για εμάς τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα διαρκές τέλμα , το οποίο προέρχεται από καθαρά ενδογενείς παράγοντες. Αναδιανομή και ανακατανομή του δημοσίου πλούτου δεν έγινε ποτέ και σαν να μην έφτανε αυτό η οικονομία της Ελλάδος πλήττεται από αισχροκέρδεια , φοροδιαφυγή και ατιμωρησία. Βέβαια χαριτολογώντας θα λέγαμε ότι παλεύοντας η Δύση με την Ανατολή για τα μάτια της ωραίας Τουρκίας είναι πολύ πιθανό να εκπληρωθούν και οι προφητείες που λένε πως η Τουρκία θα διαλυθεί και εμεις θα .....................
Ο χρήστης ΠΓΜ @pgm234 είπε…
Ισχύς πάντα έλκει.
Ωστόσο, τί θα πράξουν, όταν η Τουρκία με το Ισλάμ στην σημαία και με την Αδελφότητα σε μία γροθιά προδώσει τους δυτικούς, ακριβώς όταν ασφαλίσει τον μουσουλμανικό έλεγχο των ενεργειακών πόρων και ροών στην Μέση Ανατολή και στην Μεσόγειο Θάλασσα;
Ισχύς πάντα έλκει.
Ο χρήστης ΠΓΜ @pgm234 είπε…
Όπως οι δυτικοί -ΗΠΑ και ΕΕ- διαπιστώνουν την προδοσία των πρώην συμμάχων τους μουσουλμάνων, οι οποίοι λαμβάνουν άφθονη στήριξη -εκπαίδευση, χρήμα, οργάνωση, πληροφορίες, όπλα, κάλυψη- αρχικά και εντέλονται με βάση το ιεραρχικά ανώτερο Κοράνι συνάμα των συμφερόντων τους τελικά, απαρχής της ρωσικής εισβολής στο Αφγανιστάν και έως σήμερα, ομοίως η Ρωσία θα διαπιστώσει την προδοσία της ΝΑΤΟϊκής, εκβιάζοντας μέσω των ισλαμιστικών ροών προς δυσμάς, χρηματοδοτούμενης από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, ελέγχουσης του Βοσπόρου και του συνόλου κόμβου αγωγών από την Μέση Ανατολή και από την Ανατολική Μεσόγειο, οπλισμένος με πυραυλικά συστήματα αιχμής και μεγάλου βεληνεκούς και με τεχνογνωσία πυρηνικών και με κατοχή πυρηνικών κεφαλών, Τουρκίας, του επομένου μέλους των G7.