ΑΥΤΟΥΠΝΩΤΙΚΟ ΑΠΟΒΛΑΚΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

Greek Spirit
7-7-2019
Έχει την πλάκα του να βλέπεις τους αρνητές της πραγματικότητας να καθησυχάζουν εαυτόν και αλλήλους σχετικά με τους ,S400 .
Η νέα τάση στην πασαρέλα του ωχαδερφιστικου σοβαροφανους αυτουπνωτισμου είναι η θεωρία περί συμφωνίας Ερντογάν Τραμπ σχετικά με την μη ενεργοποίηση του οπλικού συστήματος . Πιστεύουν δηλαδή οι αφελείς εγχώριοι καθυσηχαστες ότι η Τουρκία θα παραλάβει τους S400 αλλά επειδή στην G 20 του Μαίου 2019 Τραμπ και Ερντογάν σύναψαν παρασκηνιακή προφορική συμφωνία με την οποία ο Ερντογάν συμφώνησε να μην ενεργοποιήσει τους πυραύλους , δεν κινδυνεύουμε

Έτσι ησυχασαμε κι εμείς γιατί πώς να το κάνουμε ο Ερντογάν έχει αποδείξει ότι σέβεται τις ΗΠΑ, είναι δίκαιος κι αξιόπιστος συνομιλητής και στο κάτω κάτω η Τουρκία έχει αποδείξει και αποδεικνύει καθημερινά με την συμπεριφορά της ότι σέβεται συμφωνίες. Έτσι δεν είναι ;
Η Τουρκία περικυκλώνει την Ελλάδα .
Η Τουρκία παραμένει προτεκτοράτο του Κατάρ το οποίο διέταξε τον πόλεμο εναντίον του Καντάφι και αποπειράθηκε να αλώσει και την Αίγυπτο το 2012 με τον ισλαμιστή ομοϊδεάτη του Ερντογάν , τον Μορσι ο οποίος έχασε την εξουσία μετά από πραξικόπημα του Αλ Σίσι .
Η βόρεια Αφρική αποτέλεσε την κοιτίδα της αραβική άνοιξης  η οποία είχε ως στόχο την ανατροπή των κοσμικών καθεστώτων με ισλαμιστικά τα οποία θα αποτελούσαν προτεκτοράτα του Κατάρ.
Η Αίγυπτος κατάφερε να γλυτώσει μόνη της αφού αποδείχθηκε ότι ο στρατός της είναι εγγυητής της κοσμικοτητας της. Η Λιβύη και η Συρία δεν τα κατάφεραν . Τελικά η Συρία σώθηκε από την επέμβαση της Ρωσίας η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να καλύψει και την Λιβύη η οποία σήμερα είναι διχοτομημένη από εμφύλιο.
Το Κατάρ ήθελε τόσο την Συρία οσο και την βόρεια Αφρική ως διαδρόμους για τους χερσαίους αγωγούς αερίου που σχεδίαζε με την Γερμανία όπου και θα κατέληγαν . Η Ρωσία βοήθησε τη Συρία για να μην περάσουν οι καταριανοι αγωγοί προς Τουρκία και Ευρώπη οι οποίοι θα στερούσαν έσοδα στο ρωσικό μονοπώλιο αερίου.
Το Κατάρ έχασε και την Αίγυπτο αλλά στηρίζει την επίσημα αναγνωρισμένη κυβέρνηση των ισλαμιστών της δυτικής Λιβύης η οποία πολεμά εναντίον του Χαφταρ που κατέχει την ανατολική χώρα.
Το Κατάρ μπορεί πλέον να είναι σύμμαχο ς της Ρωσίας αλλά τολμά να απεργάζεται σχέδια αγωγών από Αίγυπτο και Λιβύη μέσω των οποίων θα χτυπήσει το ρωσικό μονοπώλιο στην Ευρώπη.
Οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι με την Σαουδική Αραβία που είναι θανάσιμος εχθρός του Κατάρ . Η Σαουδική Αραβία  στηρίζειτην Αίγυπτο και τον πρόεδρο Σίσι αλλά προκειμένου να χτυπήσουν το ρωσικό μονοπώλιο οι Αμερικάνοι ξεχνάνε επιλεκτικά την συμμαχία με τη Σαουδική Αραβία  και προκρίνουν  τους καταριανους αγωγούς στην βόρεια Αφρική μέχρι την Λιβύη κι από κει στην Ιταλία.
Σε αυτό το γεωπολιτικό ναρκοπέδιο η Τουρκία έχει αναμιχθεί στο πλευρό της επίσημα αναγνωρισμένης ισλαμιστικής κυβέρνησης της δυτικής Λιβύης εξυπηρετώντας το Κατάρ με αντάλλαγμα την ένωση ένω λιβυκής ΑΟΖ με την τουρκική και την εξάλειψη της ελληνικής σε Κρήτη και Καστελόριζο.
Αυτά άραγε τα γνώριζε κανείς στην νέα κυβέρνηση της 7ης Ιουλίου ;
Η Τουρκία είναι εμπλεγμενη σε όλο το φάσμα των γεωπολιτικών ζυμώσεων στην Μεσόγειο και εδώ διάφοροι ""αναλυτές- υποστηρίζουν ότι οι S400 δεν θα αναπτυχθούν αλλά θα παραμείνουν στα κουτιά τους.
Σήμερα 8-7-2019 ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει η νέα κυβέρνηση ΝΔ να δημιούργησε ι προβλήματα στο Αιγαίο και δεν μπορεί ο Κ Μήτσοτακης να βρει άτομο να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας ......

Σχόλια