ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ- ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ


Greek Spirit
8-12-2018
Ο λόγος για τον οποίο Ιαπωνία και Γερμανία αποτέλεσαν συμμαχικό άξονα κατά τον Β΄ΠΠ ήταν όχι η νίκη εναντίον της Ρωσίας αλλά ο έλεγχος της Κίνας. 
Οι Γερμανοί θα καλούσαν τους Ιάπωνες σε συμμαχία ακόμα και εάν η Ιαπωνία δεν είχε κατακτήσει την βόρειο-ανατολική Κίνα και τον Ειρηνικό.
Η Γερμανία μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου αλλά και της ΕΣΣΔ , το 1989, ανέλαβε με τις ευλογίες των ΗΠΑ την εργολαβία της αντιμετώπισης της Κίνας στην Ευρασία.
Η Γερμανία διάλεξε την στρατηγική του καθρέπτη, δηλαδή την αντιγραφή της κινεζικής πρακτικής σε θέματα οργάνωσης, κοινωνίας,οικονομίας.

Η Κίνα κατά την μετάβαση της στον κομμουνιστικό καπιταλισμό, δηλαδή στην παραγωγή βιομηχανικών και καταναλωτικών αγαθών βασίστηκε σε δύο πυλώνες.Ο πρώτος ήταν η εγγυήσεις του κράτους για την εξάλειψη κάθε είδους ανταγωνισμού με την μορφή επενδυτών από άλλες χώρες και ο δεύτερο ήταν οι εγγυήσεις για την διατήρηση του χαμηλού κόστους παραγωγής με την απεμπόλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως και την παντελή έλλειψη προστασίας του περιβάλλοντος.
Οι συνθήκες αυτές ισχύουν και σήμερα .
Η Γερμανία επέλεξε την αντιμετώπιση της οικονομικής εισβολής της Κίνας με την απόπειρα μετατροπής της Ευρώπης σε ΄΄Κίνα''.
Το πρώτο μέλημα των Γερμανών ήταν η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής ,αύξηση η οποία χωρίς την μείωση του κόστους της δεν θα σήμαινε τίποτα απολύτως και δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί και να εμπόδισε την εισβολή των φθηνότερων κινεζικών προϊόντων ,τα οποία εξάλλου επιδοτούνται απο το κινεζικό κράτος.
Έτσι η Γερμανία αντί να επενδύσει στην ποιότητα και την τεχνογνωσία της βιομηχανικής παραγωγής της Ευρώπης βάλθηκε να μετατρέψει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες σε κακέκτυπο της κινεζικής, δηλαδή βάλθηκε να κατεβάσει το κόστος παραγωγής με την μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ευρωπαίων, την μείωση του κοινωνικού κράτους, την μείωση των εισοδημάτων.
Η Γερμανία θα μπορούσε να επενδύσει στην διατήρηση και επαύξηση της τεχνογνωσίας που κατείχε η Ευρώπη και να την μετατρέψει σε μια ήπειρο παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας τα οποία οι Κινέζοι δεν θα μπορούσαν να αντιγράψουν. Αντί  αυτού διάλεξε τον δρόμο της ΄΄κινεζοποίησης της Ευρώπης΄΄ 
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα στη Γαλλία όπου οι ταραχές-υποκινούμενες ή όχι απο την Ρωσία- θα οδηγήσουν σε περαιτέρω εξαθλίωση της Ευρώπης.
Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η λύση δεν είναι οι ταραχές και οι ανατροπές ηγετών τύπου ''Μανωλάκη Μακρόν-έχω παντρευτεί την μαμά μου'' αλλά σε αγώνα για την μετατροπή της Ευρώπης σε λίκνο του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού.
Η Γερμανοί διέλυσαν με την οικονομική πολιτική τους την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες όπως η Γαλλία -Ιταλία μπορεί μεν να αποδεσμευτούν απο το Δ΄Ράιχ αλλά την επόμενη ημέρα θα βρεθούν μόνες τους απέναντι στην Κίνα η οποία καραδοκεί. 
Η απομάκρυσή ηγετών τύπου ΄΄Μακρόν΄΄ αποτελεί μεν λύση αλλά μόνο εάν η Ευρώπη παραμείνει ενωμένη ως Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο εάν αποφασίσει να προσελκύσει όλο το τεχνολογικό κεφάλαιο του πλανήτη .
Δυστυχώς οι Γάλλοι παρόλο που ορθά εργάζονται για την πτώση του Μακρόν διατηρούν ως αίτημα της επόμενης ημέρας την αποκατάσταση του βιοτικού τους επιπέδου . Βρίσκονται εκτός θέματος.
Το βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη δεν θα αποκατασταθεί εάν η Ευρώπη δεν πάρει τα σκήπτρα της έρευνας και τεχνολογίας απο πχ την Ινδία, εάν δεν  καταργήσει την παρούσα μορφή και λειτουργία  των τραπεζικών της ιδρυμάτων που λειτουργούν με κερδοσκοπικά κριτήρια, ένα δεν συνεργασθεί με την Αμερική του Τραμπ ο οποίος δίνει την ίδια μάχη.
Η Γερμανικη΄βιομηχανική υποδομή θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή των υψηλής τεχνολογίας προϊόντων (από ιατρικά μηχανήματα μέχρι δορυφόρους και αεροπλάνα) τα οποία θα σχεδιάζονται στα πανεπιστήμια και τα κέντρα έρευνας σε όλη την Ευρώπη
Τα Ελλαδικά και Κυπριακά κοιτάσματα θα μπορούν να τροφοδοτούν την Ευρώπη για τα επόμενα εκατό χρόνια .
Παράλληλα θα πρέπει το ΝΑΤΟ να επανιδρυθεί και σε συνεργασία με τις ΗΠΑ η Ευρώπη να αποκτήσει στρατό ικανό και αξιόμαχο .
Όσο η Γερμανία φτωχαίνει τις χώρες τις Ε.Ε. και όσο σχεδιάζει την ανάθεση της άμυνας της Ε.Ε. στην Τουρκία τόσο η Ευρώπη θα ολισθαίνει σε κρίση .
Η Ευρώπη θα πρέπει να εισέλθει σε εμπορικό πόλεμο μα την Κίνα ,όπως κάνει ο Τραμπ.
Γιατί στο όνομα του ελεύθερου εμπορίου να πλουτίζουν οι Κινέζοι και οι Ευρωπαίοι ενδιάμεσοι εις βάρος των ευρωπαϊκών γραμμών παραγωγής ;
Θα πρέπει η Ευρώπη να θέσει σε ισχύ τον ομοσπονδιακό προστατευτισμό της οικονομίας όπως κάνει και η Κίνα στην οποία είναι αδύνατον για εξωχώριους να επενδύσουν και ακόμα και ένα κάποτε το καταφέρουν δεν γνωρίζουν ποτέ τι τους ξημερώνει.
Θα πρέπει να ξηλωθεί όλο το κερδοσκοπικό σύστημα των funds , θα πρέπει η Ευρώπη να κλείσει την πόρτα στους διεθνείς κερδοσκόπους και να επιδοτήσει την ευρωπαϊκή παραγωγή,όπως κάνει ο Τραμ για τις ΗΠΑ.
Ειδάλλως όσο ξύλο και να φάει ο ''Μανωλάκης Μακρόν-έχω παντρευτεί την μαμά μου και εισβάλλω σε σχολεία '' η επόμενη μέρα δεν κάνει τους Γάλλους και τους Ευρωπαίους πιο πλούσιους αλλά θα ανοίξει κι άλλο την πόρτα στους Ρώσους και τους Κινέζους .
Ωστόσο είναι πλέον αργά για κοινή λογική.Το άμεσο μέλλον  θα φέρει την διάλυση της Ε.Ε., την ανάδειξη ακροδεξιών κομμάτων τα οποία δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν την ήρεμη δύναμη της Κίνας. Το απώτερο μέλλον θα φέρει τον Γ ΠΠ


Σχόλια

Ο χρήστης Κύριος Τ είπε…
Αν είναι πλέον ανικητοι οι εχθροί απλά παράτα τα και φύγε.

Απο την άλλη δεν είναι και κάτι ακόμα , σαν έχει κολλήσει η Γερμανία στο κεφάλι σας, το έχω ξαναγράψει χτυπάτε στα αντιγερμανικά αντανακλαστικά λόγω 2ΠΠ.
Ένα θα σου πω, τη γερμανική Kuka, εταιρία για ρομποτ βιομηχανικής παραγωγής, την έχουν αγοράσει κινέζοι και εσυ ακομα πιστευεις οτι οι κακοι Γερμανοι κανουν κουμαντο, συν οτι στη Γερμανια υπάρχουν γκρουπ μπαχαλακηδων που δηλωνουν ανοικτα αντιγερμανοι ναι και κολλάνε και αυτοκολλητα στο δρομο που γραφουν Anti Deutsch ανενοχλητοι, και το κράτος κάνει επίσημα εισαγωγή πολιτών, χμμμ όπως στην Ελλαδα αλλα με βιομηχανία .. ακόμα.

Είναι γενικό το θέμα, μην κοιτατε μονο την Ελλάδα
Ο χρήστης panpan είπε…
Η Κίνα ως κράτος Αυτοκρατορία πλέον, μεθοδικά και έξυπνα εκμεταλλεύτηκε την πλεονεξία των δυτικών όταν αποφάσισαν να την εκμεταλλευτούν προς όφελός τους, στους δυο παγκόσμιους πολέμους.
Με κυρίαρχους τις Η.Π.Α(οι νικητές δυτικοί), έπαιξαν στο άλογο του κομουνισμού και τους εθνικιστές τους έστειλαν στο νησί της Ταΐβάν, καθώς και τους ορεξάτους Ιάπωνες τους καθήλωσαν με δυο ατομικές βόμβες.
Γερμανοί και Ιάπωνες συμμάχησαν ξανά μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο και κατάφεραν να κυριαρχήσουν με τα προϊόντα τους στην παγκόσμια αγορά, αυτό έγινε μέχρι να βάλουν οι Η.Π.Α την Κίνα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, όπου η κατάσταση άλλαξε, αφού οι εταίροι τελικά κυριάρχησαν στην παγκόσμια αγορά που το βλέπουμε εμφανώς σήμερα.
Δηλαδή συνέταιρε, θα σου δώσω τεχνογνωσία, θα επενδυθούν κεφάλαια στην χώρα σου, θα αναλάβεις την παραγωγή και εγώ θα αγοράζω τα προϊόντα σου, έτσι Γερμανοί και Ιάπωνες που σήκωσαν κεφάλι θα το ξανά σκύψουν, όπως και έγινε.
Έλα ντε, που οι Κινέζοι δεν ξεχνάνε την ιστορία και ειδικά την πρόσφατη, όταν πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο όλοι μπούκαραν για να την καρπωθούν και ως συνήθως επειδή δεν τα βρήκαν στην μοιρασιά φαγώθηκαν μεταξύ τους αργότερα.
Ακολουθώντας πιστά το βιβλίο του Μάο, έγραφε σε ένα απόσπασμα “Να μελετάς και να σέβεσαι τον εχθρό σου”, κάτι που το έκαναν με ευλάβεια και το εφάρμοσαν κατά γράμμα.
Μελέτησαν το οικονομικό σύστημα της Δύσης, τα πολιτικά συστήματα, τις γλώσσες και ότι είχε όφελος για την ανοικοδόμηση της χώρας. Έστειλαν τους σπουδαστές τους στα καλύτερα πανεπιστήμια, απόκτησαν τις πολύτιμες γνώσεις και τις εφάρμοσαν στην χώρα τους.
Φτάνοντας στο σήμερα, έχουν καταφέρει να έχουν την δικιά τους τεχνογνωσία, τεχνολογία και να απειλούν ευθέως την κυριαρχία των Η.Π.Α, που δεν είναι άλλο από την τεχνολογία των μικροτσίπ, γιατί αυτός που την κατέχει ελέγχει και ολόκληρο τον κόσμο.
Τώρα για άλλη μια φορά, διαιρεμένος ο Δυτικός κόσμος στην ανυπαρξία της πλεονεξίας τους, βλέπουν για πρώτη φορά έναν αντίπαλο που δεν τον είχαν καν διανοηθεί στο παρελθόν ότι θα υπάρξει, να τους κοιτά ήρεμα και υπομονετικά.
Η Κίνα είναι ένας Γίγαντας ήρεμος λόγο του μεγέθους του και με την ασφάλεια του όγκου και της δύναμης που κατέχει, παρακολουθεί απλά τα τεκταινόμενα, γιατί γνωρίζει ότι κανείς πραγματικά πλέον δεν μπορεί να την απειλήσει, εκτός και εάν ο ίδιος έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει.
Η οργάνωση και το σταθερό πολιτικό της σύστημα, της επιτρέπει να έχει την πολυτέλεια της υπομονής, διότι μεθοδικά αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στο παγκόσμιο γεωπολιτικό που υστέρησε για αιώνες.
Με σημαία την ειρήνη και τη συνεργασία (Win-Win), προτρέπει σε παγκόσμια συνεργασία όλα τα κράτη γνωρίζοντας ότι το όφελος, πρωτίστως για την ίδια αλλά και των άλλων κρατών, θα τις διασφαλίσουν την παγκόσμια αναγνώριση που της αξίζει.
Ο Δυτικός κόσμος μουδιασμένος από την απρόσμενη και ταχύτατη ανάπτυξη της Κίνας, αλληλοκατηγορεί ο ένας τον άλλον για αυτήν την κατάσταση, αλλά άλλοι τρέχουν να πάρουν την μεριά της Κίνας για να μην χάσουν το τρένο της μελλοντικής ανάπτυξης και άλλοι ην μεριά των Η.Π.Α, μπας και ο μεγάλος αδελφός επανακάμψει και πάλι.
Έτσι φτάνοντας στο σήμερα σε μια παγκοσμιοποιημένη πλέον αγορά, παίζονται επικίνδυνα παιχνίδια κυριαρχίας, τα οποία αυτά παιχνίδια θα έχουν ως κατάληξη παγκόσμιο πόλεμο που έχει ήδη ξεκινήσει αλλά δεν έχει φτάσει στις αυλές των αρμοδίων. Όταν θα φτάσει στις αυλές των αρμοδίων θα είναι πολύ αργά και χωρίς επιστροφή, οπότε (Win-Win ή Lose-Lose), δηλαδή όλοι κερδισμένοι ή όλοι χαμένοι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
το μνημονιο με την kfw δεν το υπογραψαμε? ... αντε τωρα ρουφα το αυγο σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
η κινα εγινε μαγκας οταν η γερμανια απο το 1992 και μετα ξεκινησε να αποδομει τους δασμους ενατιων των κιν. προιοντων.
εαν η γερμανια ξαναεπιβαλει δασμους στην κινα .. τοτε κινα καπουτ.. το πολλυ σε μια εβδομαδα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενδιαφέρουσα η αναλυση.Οντως μάλλον πάει για διάλυση η Ε.Ε.
"Πέτρος"
Ο χρήστης C,Triant είπε…
Σας ευχαριστώ για την άψογη ανάλυσίν σας.