Aκόμη και ο Εντι Ράμα

Η κυβέρνηση Μanolo αντιμετώπισε με απαξία τον νεκρό Κατσίφα και την οικογένειά του
Ο λόγος που γίναμε περίγελος του Εντι Ράμα ήταν ο απαξιωτικός τρόπος που η κυβέρνηση Manolo αντιμετώπισε την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωσνταντίνου Κατσίφα. Λες και δεν επρόκειτο για Ελληνα. Το γεγονός ότι πέρασαν σχεδόν 10 μέρες για να παραδώσουν οι Αλβανικές αρχές τη σωρό του στην οικογένειά του ήταν από μόνο του ατιμωτικό. Εάν έκαναν κάτι τέτοιο στον Ερντογάν εκείνος θα τους είχε βομβαρδίσει τα Τίρανα. Η κυβέρνηση Μanolo αντιμετώπισε με απαξία τον νεκρό και την οικογένειά του βάζοντας του την στάμπα του ακροδεξιού. Ηταν όμως Ελληνας. Ετσι λοιπόν έρχεται σήμερα ο Ράμα να κάνει επίδειξη δύναμης και ως τραμπούκος με απόφασή του καθώς και του  Υπουργικού Συμβουλίου περνάνε στα χέρια του κράτους 46 αγροτεμάχια (τα 41 εκ των οποίων στη Χειμάρρα) συνολικής έκτασης 1.377.000 στρεμμάτων, τα οποία ανήκουν σε Έλληνες!


 
Η απόφαση που φέρει την υπογραφή του Αλβανού πρωθυπουργού έχει ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2018. Το χρόνιο πρόβλημα της μη παροχής από το αλβανικό κράτος τίτλων ιδιοκτησίας στους Έλληνες ιδιοκτήτες στην περιοχή της Χειμάρρας έδωσε τη δυνατότητα στην αλβανική κυβέρνηση να χαρακτηρίσει όλες αυτές εκτάσεις δημόσιες. Υπουργοί και συνεργάτες του Ράμα ο οποίος τα τελευταία κυβερνά την Αλβανία, έχουν εμπλακεί σε δραστηριότητες προστασίας της αλβανικής μαφίας και των κυκλωμάτων καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί και τα ίδια κυκλώματα πρωτοστατούν στην καλλιέργεια του εθνικισμού και ειδικότερα του ανθελληνισμού-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος.
Αν και ο Έντι Ράμα εισήλθε στην πολιτική ως ριζοσπάστης εκσυγχρονιστής και ευρωπαϊστής αποδείχθηκε αντάξιος συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων της αλβανικής πολιτικής. Αναφορικά με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, εμφανιζόταν πρόθυμος να συμπράξει για τη λύση όλων εκκρεμοτήτων με την Ελλάδα. Οι πράξεις του, όμως, υποδηλώνουν το αντίθετο. Πέρυσι, ξεκίνησε τις κατεδαφίσεις επιχειρήσεων που διατηρούσαν Βορειοηπειρώτες στη Χειμμάρα.
Παρότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αυλώνος αποφάσισε το πάγωμα του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης της πόλης, ο Έντι Ράμα προσωπικά διέταξε να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις. Στο στόχαστρο βρέθηκε το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής μειονότητας, αυτοί που διατηρούν επιχειρήσεις στη Χιμάρα και μέσω αυτών συντηρούν την εκεί παρουσία της ελληνικής μειονότητας. Είναι κοινό μυστικό ότι σκοπός του αλβανικού πολιτικού συστήματος είναι να εξωθήσει τους Βορειοηπειρώτες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους και να καταφύγουν στην Ελλάδα.
Το σχέδιο χαμηλής έντασης εθνοκάθαρσης της ελληνικής μειονότητας περιλαμβάνει και την αρπαγή ελληνικών περιουσιών από Αλβανούς που έρχονται από άλλες περιοχές, οι οποίοι εμφανίζουν δύο ψευδομάρτυρες και ψεύτικους «τίτλους» που ανάγονται στην οθωμανική περίοδο. Πρόκειται πια για βιομηχανία, η οποία όχι μόνο γίνεται ανεκτή, αλλά και προωθείται ξεδιάντροπα από το αλβανικό κράτος.
Η πρακτική αυτή, πάντως, δείχνει να φέρνει αποτέλεσμα. Αρκετοί πια Βορειοηπειρώτες, που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, αναγκάζονται να ξεπουλήσουν όσο-όσο πατρογονικές περιουσίες, φοβούμενοι ότι θα τους τις αρπάξουν, αφού δεν μπορούν να τις προστατεύσουν. Το φαινόμενο αυτό αναμένεται να προσλάβει ακόμα μεγαλύτερη έκταση τα επόμενα χρόνια που αυτές οι περιουσίες θα περάσουν στα χέρια της νεότερης γενιάς, η οποία έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και δεν έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Βόρειο Ήπειρο.
Η μη γνώση της γλώσσας από τα παιδιά των Βορειοηπειρωτών που μεγαλώνουν στην Ελλάδα, η όλο και μεγαλύτερη εγκατάλειψη των αγροτικών και ορεινών περιοχών, που καθιστά όχι και τόσο δελεαστική πλέον την επιστροφή, έστω και για ολιγοήμερες διακοπές, αποτελεί τη μεγαλύτερη παγίδα και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Σ’ όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η πρόσφατη ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική Πολιτεία για «εγκληματική ενέργεια» εναντίον Αλβανού στην Καβάλα. Πρόκειται για ανακοίνωση που αποδεικνύει ότι στα Τίρανα ο ανθελληνισμός αποτελεί «πολιτική επένδυση». Όπως διαπιστώθηκε, ο θάνατος του νεαρού Αλβανού ήταν ατύχημα. Όπως έδειχνε ένα όπλο σε φίλο του επίσης Αλβανό αυτό εκπυρσοκρότησε.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σκοπός του αλβανικού πολιτικού συστήματος είναι να εξωθήσει τους Βορειοηπειρώτες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους και να καταφύγουν στην Ελλάδα

αυτος ακριβως ειναι και ο σκοπος του σταλινικου καθεσωτος του 74 των αθηνων, να αδειασει η βορειος ηπειρος απο ελληνες ουτως ωστε να φυγει ενα ακομα βαρος (ετσι το βλεπουν)απο τα αρωστημενα μυαλα των μπολσεβικων
γιαυτο και δεν εθεσαν ποτε θεμα και για την ελληνικη μειονοτητα της βορειου μακεδονιας, ανατολικης ρωμυλιας ιμβρου τενεδου κρυπτοχριστιανων ποντου και ελληνων της μαγκνα γκρετσια
το καθεστως του 74 δεν ειναι εθνικο ειναι αντεθνικο και το παραδεχεται το ιδιο.....