Greek Spirit
8-9-2018
Η Κίνα, η μάλλον ο φόβος των ΗΠΑ απέναντι στην κινεζική δύναμη είναι η αιτία για όσα θα συμβούν στην περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Η Κίνα εδώ και δεκαετίες έχει διεισδύσει σε όλες τις αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου. Σχεδόν όλη η μαύρη Αφρική ανήκει πλέον οικονομικά στην Κίνα.Οι Κινέζοι σε αντίθεση με τις ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν την στρατιωτική δύναμη επιβολής αλλά μια πιο ήπια και καθόλα παρασκηνιακή τακτική δανεισμού σε ώρες του τρίτου κόσμου.Οι Κινέζοι δανείζουν χρήμα χωρίς τους επαχθείς όρους του ΔΝΤ, χωρίς τις τεχνοοικονομικές αγκυλώσεις του αμερικανικού ΔΝΤ. Ωστόσο τα αποτελέσματα που υφίστανται οι χώρες που δανείζονται από την Κίνα είναι σχεδόν εξίσου καταστροφικά.
Η Κίνα αφού απέσπασε την μαύρη Αφρική ( κάτω απο την Σαχάρα και πάνω από την Νότια Αφρική) έχει αρχίσει την διείσδυση της και στην κεντρική Ασία, Τουρκία και Ουκρανία. Οι χώρες αυτές εξάλλου αποτελούν τον διάδρομο στον οποίο θα ελιχθεί ο νέος ΄΄δρόμος του μεταξιού΄΄.
Το Τατζικιστάν , το Κιργιστάν και άλλες κεντροασιατικές χώρες που έχουν υποκύψει στον πειρασμό να δανειστούν από την Κίνα βλέπουν ανήμπορες τους Κινέζους να εκποιούν την βιομηχανική υποδομή τους. Το κόλπο είναι απλό, η Κίνα δανείζει αφειδώς κεφάλαια σε χώρες που έχουν ανάγκη.Οι χώρες αυτές ως τριτοκοσμικές μαστίζονται από ελλιπή κοινοβουλευτικό έλεγχο και τα ποσά που δανείζονται είναι δυσανάλογα τόσο των αναγκών τους όσο και των δυνατοτήτων αποπληρωμής τους. Σε δεύτερο χρόνο η Κίνα απαιτεί τα κεφάλαια της πίσω αλλά δεν καταφεύγει σε λύσεις ΄΄μνημονίου΄΄ προτείνοντας την διαγραφή ή ελάφρυνση χρέους με αντάλλαγμα την απόκτηση ων βιομηχανικών υποδομών των χωρών .Το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί η Ουκρανία η οποία και παρ όλη την οικονομική κακοδαιμονία της διαθέτει εργοστάσια κατασκευής και εξέλιξης κινητήρων ελικοπτέρων και άλλων ανταλλακτικών τα οποία έχουν απόλυτη ανάγκη τόσο η Ρωσία όσο και η Δύση. Η Κίνα έχει ήδη διαθέσει πολλά κεφάλαια στην Ουκρανία τόσο υπό την μορφή δανεισμού όσο και ως επενδύσεις . Η Ουκρανία η οποία αποτελεί μια απο τις πιο φτωχές χώρες του δυτικού κόσμου δεν μπορεί να αποπληρώσει τα κινεζικά δάνεια και έχει αναγκασθεί να υποκύψει στην πρόταση των Κινέζων για την εξαγορά της βιομηχανίας κατασκευής κινητήρων ελικοπτέρων.
Οι ΗΠΑ βλέπουν με τρόμο την σύμμαχο της Ρωσία να εξαγοράζει την πολεμική αεροπορική βιομηχανική υποδομή της Ουκρανίας. Στην πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ στην Ουκρανία βρίσκονταν οι βιομηχανικές υποδομές του σοβιετικού στρατού και όταν το 1989 η ΕΣΣΔ διαλύθηκε η Ρωσία έμεινε εξαρτημένη απο την Ουκρανία σε ότι αφορά την συντήρηση του στόλου των ιπτάμενων μέσων της.
Η
προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και ο αποσχιστικός πόλεμος στα
ανατολικά της Ουκρανίας έφεραν τις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας στην απόλυτη
ρήξη με ότι αυτό συνεπάγεται στην δυνατότητα των Ρώσων να έχουν
πρόσβαση στην βιομηχανική παραγωγή της ουκρανικής αεροπορικής πολεμικής
βιομηχανίας .Ο Πούτιν βλέπει με ευχαρίστηση τα κινεζικά κεφάλαια να αποκαθιστούν την πρόσβαση της Ρωσίας στην Ουκρανικά αμυντική βιομηχανία.
Οι ΗΠΑ δεν μπορούνε πλέον να αντιπαρατεθούν κατά πρόσωπο με την Κίνα και γιαυτό θα επιλέξουν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση που θα έχει σχέση με τον έλεγχο της διείσδυσης της Κίνας χωρίς να την εμποδίζει .
Το ίδιο μοντέλο δράσης Κίνας -Ρωσίας ακολουθείται και στην Τουρκία. Η Κίνα διοχετεύει δεκάδες δις δολαρίων στην Τουρκία με την κινεζική τράπεζα ΒΟC υπό την μορφή επενδύσεων οι οποίες στηρίζουν την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας .Απο την άλλη μεριά η Ρωσία παρέχει στην Τουρκία στρατιωτική στήριξη( όπως πχ οι S 400) όσο και στήριξη στον τομέα των πληροφοριών και αντικατασκοπίας (όπως πχ η συμβολή των Ρώσων στην επιβίωση Ερντογάν στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016)
Οι Ρώσοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να διαδραματίσουν κάποιο ικανό γεωπολιτικό ρόλο με όχημα την οικονομία τους.Η προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 ήταν ένα γεγονός που ο Πούτιν δεν επιθυμούσε και δεν είχε προγραμματίσει.Ωστόσο αναγκάσθηκε να την προσαρτήσει κάτω απο την πίεση του ρωσικού εθνικισμού που ο ίδιος έχει εκθρέψει. Αλλά το τίμημα στην οικονομία ήταν τεράστιο.Η Κριμαία αποδείχθηκε΄΄μαύρη οικονομική τρύπα΄΄ διότι η Ρωσία αναγκάσθηκε να επιδοτήσει την κριμαϊκή οικονομία η οποία ήταν κομμάτι της ήδη καθημαγμένης Ουκρανικής.
Η Ρωσία αναγκάσθηκε να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις απο τα Ουκρανικά επίπεδα στα Ρωσικά. Εκτός αυτού η Ρωσία υπέστη σοβαρότατες οικονομικές κυρώσεις απο την Δύση.
Η προσάρτηση της Κριμαίας μπορεί να αιφνιδίασε την Δύση σε σχέση με τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσία , παρεμπόδισε όμως τον Πούτιν να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό την αναδιοργάνωση των Ρωσικών Ε.Δ. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά , ένα χρόνο μετά το 2015 αναγκάσθηκε να επέμβει ενεργά στην Συρία, κάτι που στοίχισε ακόμα περισσότερο σε χρήμα και μέσα.
Η Ρωσία είναι αναγκασμένη να συνεργάζεται με την Κίνα για τους παρακάτω λόγους :
α. Η Ρωσία δεν διαθέτει ακόμα ικανό πολεμικό ναυτικό ενώ η Κίνα κάνει άλματα προόδου σε αυτό τον τομέα.
β. Η Ρωσία ως χώρα καθημαγμένη και διεφθαρμένη αδυνατεί να εμποδίσει την προσπάθεια της Κίνα να κατακτήσει την Σιβηρία με ειρηνικά μέσα.Η ρωσο-κινεζική μεθόριος είναι διάτρητη. Τα σύνορα Ρωσίας-Κίνας βρίσκονται στην ανατολική Σιβηρία. Η ανατολική Σιβηρία αποτελεί την μεθόριο της Ρωσική Δημοκρατίας η οποία δεν μπορεί να δώσει αρκετά οικονομικά κίνητρα σε Ρώσους υπηκόους να παραμείνουν εκεί. Η Κίνα εκμεταλλεύεται την ανικανότητα του Ρωσικού κράτους να διαφυλάξει την κυριαρχία του στην αχανή μεθόριο του και αποστέλλει χιλιάδες Κινέζους οι οποίοι είτε αγοράζουν γη είτε νυμφεύονται με ρωσικές οι οποίες υποκύπτουν στο δέλεαρ της οικονομικής επιφάνειας των Κινέζων. Οι νέες Ρωσίδες (όπως και οι νέοι Ρωσοι) θέλουν να ξεφύγουν απο τον παράδεισο του Πούτιν και δεν περιορίζονται μόνο στους Κινέζους αλλά ακόμα και στους Τούρκους.Δεκάδες χιλιάδες Ρωσίδες είναι παντρεμένες με Τούρκους και διαμένουν μόνιμα στην Τουρκία, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Οι κινεζικές τράπεζες είναι οι μόνες σε όλο τον πλανήτη που διαθέτουν απεριόριστα κεφάλαια. Η Κίνα ετοιμάζει την τελική της οικονομική της επίθεση την Ευρώπη με την ανασύσταση του δρόμου του μεταξιού ο οποίος θα αποτελείται από οδικό -σιδηροδρομικό αλλά και θαλάσσιο δίκτυο μεταφορών το οποίο θα διατρέχει, ή ήδη διατρέχει, όλη την κεντρική Ασία , καταλήγει στην Τουρκία, περνάει στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να διεισδύσει στην κεντρική Ευρώπη μέσω του άξονα Σκοπίων Σερβίας-Αυστρίας.
Η Κίνα χρειάζεται εκτός από τις οδικές και σιδηροδρομικές διαδρομές και τα λιμάνια Ελλάδας-Τουρκίας αλλά και Μ.Ανατολής με πρώτη βραχυπρόθεσμη προτεραιότητα αυτά της Συρίας.
Οι ακτές και τα λιμάνια της αν. Μεσόγειου και του Αιγαίου πρέπει να διασυνδεθούν και για ναι γίνει αυτό πρέπει να αμβλυνθούν οι εθνικισμοί και να ομογενοποιηθούν γεωπολιτικά -οικονομικά και πολιτισμικά σε κάποιο βαθμό τα κράτη της περιοχής .
Ήδη οι οικονομικοί δείκτες Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας-Ρουμανίας σε επίπεδο τιμών και μισθών πλησιάζουν την εξομοίωση.
Οι ΗΠΑ σε όλο το σκηνικό δεν μπορούν να παρέμβουν με τα όπλα, είναι αδύνατον μια θαλάσσια και υπερπόντια δύναμη, έστω και υπερδύναμη, να αντιπαρατεθεί με την Κίνα η οποία παίζει στα απώτερα όρια της Ασίας και στην προέκταση του ηπειρωτικού της χώρου.
Οι Αμερικάνοι θα δράσουν με πραγματισμό.Δεν θα εμποδίσουν την διείσδυση της Κίνας στην Ευρώπη , ωστόσο θα λάβουν όλα τα μέτρα για να οικειοποιηθούν πρώτοι την περιοχή του Αιγαίου-Τουρκίας-Αν. Μεσογείου , περιοχή η οποία θα αποτελέσει τον διάδρομο πρόσβασης της Κίνας .
Οι ΗΠΑ πιέζουν για την ομογενοποίηση των Βαλκανίων με την δήθεν επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος και καπελώνουν την Ελλάδα προσπαθώντας να οικειοποιηθούν των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης όχι για να εμποδίσουν την διείσδυση των Κινέζών αλλά για την ελέγξουν προς όφελος τους.
Ο Πούτιν λίγα μπορεί να κανε και θα περιοριστεί στο να στηρίζει οικονομικά κάποιους ρασοφόρους οι οποίοι και ασκούν την προφητειολογική προπαγάνδα περί ΄΄Ξανθού Γένους΄΄
Τα προβλήματα των ΗΠΑ στην προσπάθεια τους να προλάβουν την Κινεζική παλίρροια στην περιοχή αφορούν σε δύο σκέλη.Το πρώτο είναι η όλο και μειούμενη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο λόγω της οικονομικής κρίσης που σοβεί στις ΗΠΑ απο την εποχή Ομπάμα και το δεύτερο είναι ο Ερντογάν.
Για το πρώτο πρόβλημα οι ΗΠΑ θα αναγκασθούν να καταφύγουν σε φθηνές λύσεις όπως η προσπάθεια αναβάθμισης των Ελληνικών-Κυπριακών και Αιγυπτιακών Ε.Δ με εξοπλισμούς , λύση που όμως δεν υπόσχεται πολλά τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.
Για το πρόβλημα που ακούει στο όνομα Ερντογάν οι ΗΠΑ μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του το 2016 θα καταφύγουν στον οικονομικό πόλεμο εναντίον του.Βλέπετε,οι ΗΠΑ εκτός του ότι διαθέτουν μια οικονομία πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Ρωσίας, επιπλέον διαθέτουν και τα μέσα και την επιρροή σε όλους τους διεθνείς οικονομικούς κύκλους και οίκους αξιολόγησης.Η Ρωσία δεν μπορεί να βοηθήσει τον Ερντογάν διότι οι BRICS μέχρι σήμερα δεν ε΄χουν δείξει τίποτα παραπάνω από αυτό που πράγματι είναι, ένας οργανισμός κρατών του τρίτου κόσμου με πολλά εσωτερικά προβλήματα.
Η Κίνα δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα κατέχει την εξουσία στην Τουρκία αρκεί να έχει διασφαλίσει την πρόσβαση της μέσω αυτής.
Η Αμερικανική απόβαση στην ΔΕΘ έχει απόλυτη σχέση με τα παραπάνω. Η απροκάλυπτη πλέον ισβολή του Αμερικανικού παράγοντα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό.Η Ρωσία έχει ήδη δείξει ότι αποτελεί αναξιόπιστο σύμμαχο εφόσν έχει συγκεντρωμένη την προσοχή της στην διατήρηση της συμμαχίας της με την Τουρκία για δύο κύριους λόγους Ο πρώτος αφορά τα στενά του Βοσπόρου και ο δεύτερος την αποτροπή της υλοποίησης του αγωγού΄EAST MED , του υποθαλάσσιου αγωγού που θα ενώσει τα κοιτάσματα Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας και θα απ εξαρτήσει την Ευρώπη απο το ρωσικό αέριο. Η Ρωσία θέλει να έχει την Τουρκία ως εφεδρεία και χρήσιμο ηλίθιο προκειμένου οι τουρκικές Ε.Δ να αποτρέψουν την υλοποίηση του EAST MED με κάποιο θερμό επεισόδιο στην Κύπρο όπου και θα αποτελέσει τον πρώτο πυλώνα του αγωγού, ή κάπου στο Αιγαίο .
Η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να χρησιμοποιήσει τις ΗΠΑ για να ξεφύγει απο τον Γερμανικό κλοιό.Το αμερικανοκίνητο ΔΝΤ είναι πάντα πιο ελαστικό και πιο λογικό στις απαιτΉσεις του απο τους Γερμανούς και την ΕΚΤ
Σχόλια
Έτσι το Βυζάντιο με Πρωτεύουσα και πάλι την Κωνσταντινούπολη θα ανατείλει και θα εγκαθιδρύσει πάλι την αναγεννημένη Αιγυπτο- Ελληνορωμαϊκή Αυτοκρατορία, αυτό σημαίνει ότι ο ηγεμονικός ρόλος που ανέδειξαν Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, θα βρεθεί στο παρασκήνιο και η καινούργια δύναμη που θα προκύψει θα υπηρετεί την νέα αλλά όμως παλιά Αυτοκρατορία στο ακέραιο.
Η Κίνα που βοηθήθηκε ώστε να παίξει τον παγκόσμιο ρόλο της μετά το τέλος του Β’ παγκόσμιου πολέμου, βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο αφού της δόθηκε ο ρόλος του παγκόσμιου εργοστάσιου ώστε να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στην παγκόσμια οικονομία και εξέλιξη και ανά πάσα στιγμή μπορούν να την αποκλείσουν από τις παγκόσμιες αγορές τις οποίες και ελέγχουν.
Η Κίνα όμως εκτός από άλλο έθνος, κράτος είναι ο κύριος εκπρόσωπος της κίτρινης φυλής διαφορετική από την λευκή αλλά ικανότατη. Η Κίνα θα συνεχίσει ασταμάτητη μέχρι να την αποδεχθούν ισότιμα στο παγκόσμιο στερέωμα και θα προσεταιριστεί όλες τις άλλες φυλές που έχουν νιώσει κατά το παρελθόν την πίεση από την λευκή φυλή.
Το ζήτημα λοιπόν της ανθρωπότητας είναι καθαρά θέμα φυσικής ισορροπίας, όπου τα τελευταία 2.000 χρόνια ήταν υπόθεση κυριαρχίας μόνο της λευκής φυλής, αυτή η κατάσταση όπως είναι φυσικό θα αλλάξει με τον ένα ή άλλο τρόπο.
Εάν ακολουθήσουμε τα ένστικτά μας θα καταστραφούμε αργά ή γρήγορα εάν ακολουθήσουμε την λογική και το παγκόσμιο συμφέρον μας θα επιβιώσουμε.
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ.