Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν πρώτα στο Καστελόριζο και οτιδήποτε άλλο είναι απλός αντιπερισπασμός
  Greek Spirit 
20-2-2018
Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν πρώτα στο Καστελόριζο και οτιδήποτε άλλο είναι απλός αντιπερισπασμός.Τα αίτια πολλά και υπέρ των Τούρκων.


Το Καστελόριζο (Μεγίστη) είναι ένα νησί του οποίου η υπεράσπιση δεν μπορεί να γίνει στο έδαφος του αλλά στην θάλασσα. Άμυνα νήσου με αξιώσεις και ελπίδα για αντιμετώπιση της απόβασης μέχρι να έρθουν ενισχύσεις μπορεί να διεξαχθεί μόνο σε μεγάλα νησιά όπως η Εύβοια, η Κρήτη, ίσως και η Ρόδος


Ο λόγος είναι ότι σε μια λωρίδα γης με πλάτος 5 επί 2 χλμ δεν μπορεί να διεξαχθεί άμυνα διότι από την στιγμή που οι εχθρικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να αποβιβαστούν στην ακτή και σε βάθος 400 μέτρων έχει ήδη καταληφθεί σχεδόν το 10% της έκτασης, δηλαδή εάν κάνουμε την αναγωγή σε έδαφος του νομού Έβρου με πλάτος 30-35 χλμ θα είναι σαν έχουν ήδη καταληφθεί ο Δορίσκος, το Τυχερό, οι Φέρρες,η Ορεστιάδα,το Διδυμότειχο, δηλαδή μια ζώνη σε όλη την έκταση των συνόρων όπου υπάρχουν οι δύο μεραρχίες του Έβρου.

Άλλος λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να γίνει άμυνα επάνω στο νησί είναι διότι απλά δεν υπάρχει χώρος για τις λιγοστές δυνάμεις άμυνας να ελιχθούν, να απαγκιστρωθούν (όπως λέγεται η υποχώρηση στην στρατιωτική διάλεκτο), να πάνε που; Εάν ο εχθρός δεν πεταχθεί στην θάλασσα από την πρώτη ώρα μετά είναι αργά.

Το Καστελόριζο δεν είναι βόρεια Ελλάδα που έχει 500 χλμ βάθος για ελιγμούς αλλά και να πάρεις ενισχύσεις. Στο νησάκι αυτό οι ενισχύσεις εάν θα έρθουν από την ηπειρωτική Ελλάδα, σχέδιο χρονοβόρο.

Γιαυτό εδώ και χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να αχρηστεύσουν τα ZUBR, τα μόνα σκάφη που μπορούν να κουβαλήσουν μια ταξιαρχία πεζοναυτών από τον Βόλο σε λίγες ώρες


Η άμυνα πρέπει να γίνει στην θάλασσα και στον αέρα.

Το Καστελόριζο βρίσκεται περί τα 3,5 χλμ από τα μικρασιατικά παράλια και 800 από την Ελευσίνα... Ο ελληνικός στόλος πρέπει ή να βρίσκεται ήδη εκεί ή να έχει ικανό δίκτυο πληροφοριών και πάνω απ όλα να υπάρχει η πολιτική βούληση για να σπεύσει όταν οι πληροφορίες λένε για κινήσεις του τουρκικού στόλου προς το νησί. Περί πολιτικής βουλήσεως αν κρίνουμε από τα Ίμια .............

Το Καστελόριζο δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα να επεκτείνει την υφαλοκρηπίδα της μέχρι την Κυπριακή και αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο στους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι διαθέτουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην αν.Μεσόγειο και την μικρότερη θαλάσσια περιοχή γιαυτό και θα έπρεπε να τους δοθεί διέξοδος και κυριαρχία στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κύπρου όπου κατά την άποψη τους δεν επρόκειτο να ενοχλήσουν κανένα διότι δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό νησί εκεί, εκτός βέβαια από το Καστελόριζο.

Παρόλα αυτά οι Τούρκοι δύσκολα θα έκαναν απόπειρα κατάληψης του και πολύ περισσότερο κατοχής του εφόσον δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα ούτε αφορμή.Ακόμα και εάν μπορούν να ισχυριστούν καταπίεση μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη και σε Κω και Ρόδο , στο Καστελόριζο δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες.

Η πιθανότερη κίνηση τους θα είναι ο ναυτικός αποκλεισμός του νησιού χωρίς την ανταλλαγή πυρών.Όλοι ξέρουμε ότι στην κρίση των Ιμίων η Ελλάδα δεν ήταν πρόθυμη να εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα.

Ο ελληνικό στόλος θα σπεύσει αλλά θα περιοριστεί στον ρόλο του επιτηρητή και ενώ ο τουρκικός στόλος θα έχει αποκλείσει το νησί ο ελληνικός θα προσπαθεί να κάνει το ίδιο με τον τουρκικό.Στο μεταξύ η κυβέρνηση θα δραματοποιήσει περαιτέρω τα γεγονότα με κινητοποίηση του στρατού σε όλη την Ελλάδα, του τύπου της κρίσης του 87, με μερική επιστράτευση και θα αφήσει να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ηττοπάθειας και τρόμου.

Εφόσον οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα θεωρούνται κρέατα για σφαγή και γενικά ''κακοί αντιπαραγωγικοί καραβανάδες'' δεν είναι απίθανο να πέσει και πάλι κάποιο ελληνικό ελικόπτερο ''υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες''.

Παράλληλα θα ασκείται τρομοκρατία στους Έλληνες με μαύρη προπαγάνδα σχετικά με τις δυνατότητες των Τούρκων και την αδυναμία της χρεοκοπημένης Ελλάδας να διεξάγει πόλεμο.Οι μανάδες θα χαιρετάνε κλαίγοντας τα βλαστάρια τους τα οποία δικαίωςς θα φοβούνται εφόσον ξόδεψαν την θητεία τους είτε αρνούμενοι συστηματικά να μάθουν αυτά τα λίγα που τους δίνονται στην εκπαίδευση, είτε γιατί τελικά μόνο σκούπισμα και λάντζα έκαναν, είτε γιατί εκεί που τους στέλνουνε δεν θα έχει wifi παρά μόνο τουρκικό και το roaming κοστίζει και λόγω επιστράτευσης ο μπαμπάς τους δεν πληρώθηκε γιατί το κράτος θα κρατάει το χρήμα για τις ανάγκες του στρατού και έτσι δεν θα μπορεί να πάρει κάρτα για το iphone.Καταστροφή.....

H κατάσταση θα διαρκέσει όσες μέρες θα είναι αρκετές για να λυγίσει η κοινή γνώμη και να πεισθεί ότι καλύτερα να τα βρούμε με την Τουρκία, δεν είναι ώρα για πολέμους, παρ το μωρέ το παλιονήσι, κλείσανε και οι τράπεζες, τα παιδιά μας κινδυνεύουν κτλ κτλ.

Αίφνης θα ανακοινωθεί ότι ο πόλεμος αποφεύχθηκε και Ελλάδα-Τουρκία θα κάτσουν στο τραπέζι των συνομιλιών για καθορίσουν την πορεία των σχέσεων του υπό την αιγίδα της Αμερικής και της Ε.Ε την στιγμή μάλιστα που οι Τούρκοι ήταν τόσο ευγενικοί που ούτε μια οβίδα δεν έριξαν σε όλη την διάρκεια της κρίσης.

Θα συζητηθεί το αίτημα της Τουρκίας για τον διαμοιρασμό του Αιγαίου το οποίο η κυβέρνηση θα δεχθεί λέγοντας ότι τελικά θα έχουμε μια θάλασσα ειρήνης από την οποία επιτέλους θα μπορέσουμε να βγάζουμε τα πετρέλαια και να ζούνε μπέικα και οι δύο πλευρές.Τι ωραία , τι καλά.

Οι επιχειρήσεις σε στεριά γίνονται πάντα σε εποχές που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν .Δεν μπορεί πχ ο τουρκικός στρατός να οργανώσει εισβολή από τον Έβρο τον Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο διότι και ο ποταμός είναι ΄φουσκωμένος'' αλλά και το πεδινό έδαφος εκατέρωθεν του ποταμιού θα είναι λασπωμένο λόγο των υψηλών ποσοστών υετού (βροχόπτωση-χιονόπτωση) στην παρέβρια περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες.Μηχανοκίνητα και τεθωρακισμένα τμήματα ΔΕΝ προχωράνε στην λάσπη.

Ωστόσο στην θάλασσα υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες , τα πολεμικά πλοία επιχειρούν σε όλες τις συνθήκες και μόνο τα ιπτάμενα μέσα και ειδικά τα ελικόπτερα επηρεάζονται από θύελες και καιρικά φαινόμενα.

Σε αυτή την περίπτωση οι Τούρκοι θα είναι κερδισμένοι εφόσον την επιτήρηση της περιοχής θα μπορούν να την κάνουν και με ηλεκτρονικά μέσα από τις ειδικές μονάδες τους στις μικρασιατικές ακτές οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο.

Αντίθετως η Ελλάδα θα πρέπει να επιτηρεί την περιοχή και με την βοήθεια ιπταμενων μέσων όπως τα ελικόπτερα τα οποία τόσο το 1996 όσο και το τον Φεβρουάριο του 2016 στην Κίναρο, έχουν πέσει θύματα του ηλεκτρονικού πολέμου και των αντιμέτρων των Τούρκων.

Τώρα το το γιατί η Τουρκία θα διεκδικήσει το Καστελόριζο δεν έχει καμία σχέση με την θεωρία ''των ανταλλαγμάτων'' εφόσον ότι ήθελε το πήρε στην Συρία- μέχρι τώρα- όπου με τις ευλογίες των ΗΠΑ εισέβαλε στην βόριεα Συρία κι απο εκεί θα αποφασίσει εάν και σε ποιά έκταση θα γίνει Κουρδικό κράτος το οποίο θα αποροφήσει όλους του Κούρδους της Τουρκίας που σφάζονται ανελέητα και έτσι ο Ερντογάν και την Συρία θα εχει διαμελίσει και θα έχει καθαρίσει το τουρκικό Κουρδιστάν απο τους άτακτους Κούρδους.

Ο ναυτικός αποκλεισμός του Καστελόριζου θα γίνει ακριβώς στα πλαίσια της αποθράσυνσης της Τουρκίας.

Ο ναυτικός αποκλεισμός και η αποφυγή κλιμάκωσης με πυρά -κατι πολύ εύκολο δεδομένης της ενδοτικότητας της ελληνικής πλευράς που θα παρακαλάει για την ''ειρηνική διευθέτηση''-θα ενοχλήσει μεν τις ΗΠΑ αλλά θα δώσει και το επιχείρημα σε αυτές να πουν ''ελάτε τώρα, δεν σας πυροβολήσαν, απλά ενα αποκλεισμό έκαναν, ελάτε τώρα, βρείτε τα σαν ώριμοι ενήλικες'' .

Ελάτε τώρα, κάνετε σαν να μην θυμάστε τα Ίμια...

17 σχόλια:

 1. Τίποτε απο αυτά δεν θα γίνει επειδή αντίκεινται στα Ρωσικά συμφέροντα. Τα πετρέλαια ΔΕΝ θα βγούν. Η "διαμάχη" θα συνεχίζεται επ΄ άπειρον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς εχει δικιο ο αρθογραφος και το κυριοτερο οι πολιτικοι μας δεν εχουν καμια διαθεση να υπερασπισθουν τα πατρωα εδαφη.Οι παλαιοι καλοι καιροι περασαν ανεπιστρεπτοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Tο άρθρο σας έρχεται σε αντίθεση με αυτό που έχετε γράψει προηγουμένως: "
  ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ" δεν θυμάσται; οι τράπεζες δεν μπορούν να χρεοκοπούν χωρίς πόλεμο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΓ.ΠΑΪΣΙΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αντε να έρθει η χρυσαυγή...αυτοί είναι παλληκαράδες και δεν μασάνε...τόσους μοναχικούς μαυρούκους έχουν ξυλοφορτώσει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αφου ειναι τοσο μεγαλη η σημασια του καστελοριζου , επρεπε εκει γυρω να υπηρχε μονιμη βαση περιφρουρησης απο πλευρας Ελλαδας .

  Γιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πραγματικά εξαιρετική προσεγγιση του θέματος συγχαρητήρια στον αρθρογράφο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μερικες επισημανσεις:
  Α) ΄΄Άμυνα νήσου με αξιώσεις και ελπίδα για αντιμετώπιση της απόβασης μέχρι να έρθουν ενισχύσεις μπορεί να διεξαχθεί μόνο σε μεγάλα νησιά όπως η Εύβοια, η Κρήτη, ίσως και η Ρόδος ΄΄
  Άμυνα με αξιώσεις (αν εννοουμε τις ήδη υπάρχουσες μονάδες) στην Εύβοια με ποιο τρόπο αφου δεν εδρεύουν μονάδες. Έπειτα στην κρήτη μόνο με το Α/Μ τάγμα των Χανίων και τα επανδρωμένα στα χαρτιά ΤΕ όπως του Αγ. Νικολάου? Αντίθετα λέτε ίσως... στη Ρόδο (οπου εκεί όμως) εδρεύουν μονάδες επιπέδου μεραρχίας με αρματα, ΠΒ,βαρεά οπλα κλπ? Μου φαίνεται τελείως αντιφατική άποψη. Πρωτίστως όμως για να γίνει η απόβαση σε καποια απο τα ανωτέρω μέρη πρέπει να έχει καταρρευσεί ολη η ΠΑ και το ΠΝ (θάλασσες ανοικτές)

  Β)΄΄Δεν μπορεί πχ ο τουρκικός στρατός να οργανώσει εισβολή από τον Έβρο τον Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο διότι και ο ποταμός είναι ΄φουσκωμένος'' αλλά και το πεδινό έδαφος εκατέρωθεν του ποταμιού θα είναι λασπωμένο λόγο των υψηλών ποσοστών υετού΄΄
  Ο ποταμός ΄Εβρος είναι ακατάλληλος για επιχειρήσεις Φεβρουάριο κυρίως Μάρτιο οπου και φουσκωμένος απο το λιώσιμο των χιονιών της Βουλγαρίας

  Γ) ''τα πολεμικά πλοία επιχειρούν σε όλες τις συνθήκες''
  Οι πυραυλάκατοι δεν επιχειρούν με πολλά μποφόρ

  Δ) Στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία συγκεντρώθηκαν αθροιστικά περίπου 1.5 εκ. κόσμος. Έφόσον τα σχέδια μιλούν για επιστρατευόμενους της τάξεως των 250.000 ανδρών μόνο και μόνο απο τους συμμετέχοντες στα συλλαλητηρια οι αριθμοί βγαίνουν. Να είσθε σίγουρος πως τα ΄΄βλαστάρια΄΄ που φοβούνται και αρνούνται δεν εχουν την δυνατότητα να κάμψουν το φρόνημα των επιστρατευόμεων αλλά ούτε και να τους εμποδίσουν

  Ανδρέας111

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από τον Έβρο κύρια ένεργεια εισβολής είναι δύσκολη από τους τούρκους.Οτι κάνουν θα το κάνουν σε νησί μεγαλύτερο ή μικρότερο με την προσδοκία οσο δυνατόν γρηγορότερα να μας σύρουν για παραχώρηση συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

   Τοτε βέβαια είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα εξοργίσει την Ρωσία που δεν θέλει την εκμετάλλευση του Αιγαίου από κανέναν πόσο μάλλον από τους τουρκους που τους φτιάχνουν και πυρηνικό εργοστάσιο και τους πουλάνε S400.Ετσι η λυκοφιλία θα λάβει τέλος.Για Εύβοια μόνο ηλίθιος θα έκανε κάτι τέτοιο.Αντε και ανέβηκαν στην Εύβοια,μετά από που θα ξεφύγουν.

   Κατάληψη σε νησί ή βραχονησίδα θα κάνουν και θα προσπαθήσουν να βγουν μέντα πλοία τους σε καμία Καβάλα.

   Διαγραφή
 9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ειστε εξαιρετικα αντικειμενικός με βάθος και λογική τα αρθρα. Συμφωνώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η πρόρρηση του Μητροπολίτη Αντώνιου το 2005: «Το κακό θα ξεκινήσει από την Συρία - Η Ελλάδα θα περάσει δύσκολα»
  http://www.pronews.gr/thriskeia/didahes/393938_mitropolitis-antonios-kako-tha-xekinisei-apo-ti-syria-i-ellada-tha-perasei

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Προρρήσεις Αγαθάγγελου: Τι έρχεται για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια
  http://www.pronews.gr/thriskeia/orthodoxia/679669_prorriseis-agathaggeloy-ti-erhetai-gia-tin-ellada-ta-epomena-hronia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Είναι όλο αυτό ένα πιθανό σενάριο με την προϋπόθεση της επιλογής της ισπανικής υποχώρησης από την κυβέρνηση,την αντιπολίτευση να κραυγάζει ότι αν ήταν αυτή θα τα έκανε καλύτερα και το ΚΚΕ να βρίσκει πάλι τον φταίχτη στη ταξική πάλι και το κεφάλαιο,ενώ οι Ε.Δ να παραγγέλνουν έναν ακόμη φραπέ από το ΚΨΜ.

  Οι κρίσεις έχουν συναγερμούς.Πορτοκαλι κόκκινο κ.τ.λ.Στα Ίμια το σύστημα από στρατιωτικής απόψεως λειτούργησε σωστά όσον αφορά το θέμα επιστρατευσης,δηλαδή ότι προβλέπεται.
  Στα Ίμια 96 το επόμενο βήμα ήταν πόλεμος.

  Αυτη την φορά οι Τούρκοι ότι κάνουν θα το κάνουν εντελώς αιφνιδιαστικά.Οποτε και η απάντηση σε κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι άμεση με βόμβες στα κεφάλια τους και φυσικά με αποκλεισμό των μέσων ενημέρωσης να έχουν απευθείας μετάδοση την αναχώρηση του Στόλου από την Σαλαμινα και να μυξοκλαιγονται για την καταστροφή της τουριστικής περιόδου που όπως μας καταντησαν,περιμένουμε το καλοκαίρι τον οβολό του τουρίστα να πληρώσουμε τους τοκογλύφους.

  Φυσικά και το Καστελόριζο,η Ρω και η Στρογγυλή είναι τα πιο επιρρεπή σε απόβαση από τους τούρκους.Μια ισχυρή δύναμη Στρατού Ξηράς παρόλα αυτά είναι απαραίτητη με έναν αγώνα θυσίας μέχρις εσχάτων με σκοπό να επέμβει το ναυτικό και ειδικά τα υποβρύχια τα οποία θα κάνουν αυτό που δεν έκαναν στην Κύπρο το 74 για να σταματήσουν την εισβολή στη γέννηση της.

  Πάντως ότι κάνουν θα το κάνουν σε νησί ή βραχονησίδα πολύ κοντά στην Τουρκία για ευνόητους λόγους.Αλλα και πάλι μην μας φανεί παράξενος κανένας αντιπερισπασμός σε Γαύδο ή Κρήτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πάντως το χειρότερο ίσως να μην είναι το Καστελόριζο αλλά οι χιλιάδες αλβανοι εντός Ελλάδος με ή χωρίς Ελληνική ιθαγένεια,οι μουσουλμάνοι Θράκης,οι τζιχαδιαστες και τουρκοπράχτορες στα hot spot και εισβολή ουτσεκαδων από την Ήπειρο.Ο Δούρρειος Ίππος θα μας καβαλήσει εκ των έσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. "διαθέτουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην αν.Μεσόγειο και την μικρότερη θαλάσσια περιοχή"

  Ψέματα είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Όλα καλα τα λέτε μα σαν δε θέλει ο Θεός τίποτα δεν θα γίνει. Μα δυστυχώς ξεστρατησαμε κι από την πίστη την αγία και από την αγάπη για την πατρίδα. Κι ο Θεός θα μας αφήσει όπως μας άφησε 400 χρονια στους βρωμιάρηδες μήπως και τρανταχτουμε όπως λέει κι ο άγιος παισιος. Άιντε ότι είναι να γίνει να γίνει. Πονάει η καρδιά μου με την ξεφτίλα της πατρίδας όπως την κατάντησαν οι άθλιοι που μας κυβερνούν τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλά τα λάθη μας πληρώνουμε σύμφωνα με το μέγεθός τους ο καθένας μας. Κι όπως έλεγε κι ο Ισοκράτης το της πόλεως ήθος ομοιάζει τοις αρχουσι. Τετοιοι που ήμαστε τέτοιους βγάλαμε. Άθεους κι απατριδες. Προδοτες, συμφέροντος όλους κι "αυταπάτη μένους" Ουστ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ .ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Τα σχόλια σας πρέπει να έχουν ένα σημείο αναφοράς.
Ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται διότι είναι αδύνατο να κρατήσω λογαριασμό με ποιόν μιλάω.
Πρέπει να καταλάβετε ότι σχόλια με προσωπικές επιθέσεις και ιταμό-ειρωνικό-υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.