Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 Greek Spirit
9-1-2018
Η  ΄΄διεθνής κοινότητα΄΄ δεν  έδειξε να προβληματίζεται από την άγρια καταστολή των αυτονομιστικών τάσεων της Καταλωνίας , η οποία έτσι κι αλλιώς πρέπει να παραμείνει ενωμένη στην Ισπανία .Ο λόγος είναι ότι ενδεχόμενη αυτονόμηση της Καταλωνίας μέσω της ειρηνικής μεθόδου των πολιτικών ζυμώσεων και διεργασιών θα αποτελούσε δεδικασμένο για όλο τον κόσμο και θα άνοιγε τους ασκούς Αιόλου για εκατοντάδες περιοχές που είναι ενταγμένες σε κράτη αλλά έχουν τάσεις ή ροπή προς την αυτονομία. Μεγαλύτερο παράδειγμα είναι εκτός Ευρώπης η πολιτεία της Καλιφόρνια στην οποία τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει μια αυτονομιστική τάση.

Άλλο παράδειγμα στο οποίο η ΄΄διεθνής κοινότητα΄΄ προσπάθησε να αλλάξει την βούληση ενός λαού είναι το περίφημο Κουρδικό και επιζητούμενη ίδρυση Κουρδικού κράτους που θα απαρτίζεται από περιοχές του Ιρακινού και αυτόνομου Κουρδιστάν, βόρειες επαρχίες της Συρίας και εν τέλει και σε βάθος χρόνου από νότιες επαρχίες της Τουρκίας. Εάν οι Κούρδοι πετύχαιναν την ίδρυση κράτους τότε θα νομιμοποιούνταν ή άλλη μέθοδος αυτονομίας, αυτή του πολέμου. Έτσι το δεδικασμένο θα όριζε ότι εάν η ειρηνική πολιτική μέθοδος αποτύγχανε τότε οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν αν αναλάβουν ένοπλη αντάρτικη δράση ανεξάρτητα απο την αναγνώριση της διεθνής κοινότητας . Οι επιπτώσεις θα ήταν τρομακτικές σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στον δυτικό. Τα κράτη δημιουργούνται κατόπιν κηρυγμένων πολέμων μεταξύ συμβατικών δυνάμεων και κατόπιν υπογραφής συνθηκών μεταξύ νικητών -νικημένων. Οποιαδήποτε άλλη κατάσταση όπως πχ ο εμφύλιος στην Βοσνία δεν είναι αποδεκτός και οδηγεί σε  θνησιγενή μορφώματα υπο στενή επιτήρηση των ξένων.

Τότε όμως γιατί η ΄΄διεθνής κοινότητα΄΄ βιάζεται για την επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος και μάλιστα με την απονομή ονόματος μια περιοχής  ενός  κράτους ως κύριο όνομα ένος άλλου; Αυτό δεν θα αποτελούσε ένα κακό δεδικασμένο για όλο τον κόσμο; Γιατί δεν ανησυχούν οι ΗΠΑ και η Γερμανία εάν με το δεδικασμένο της απονομής του ονόματος  ΄΄Μακεδονία΄΄στα Σκόπια δεν θα έκανε το ίδιο και η Ρωσία με την ανατολική Ουκρανία την οποία ήδη αποκαλεί ΄΄Νέα Ρωσία΄΄; 
Η απάντηση είναι ότι ΗΠΑ και Γερμανία αλλά και η Ρωσία, θέλουν το δεδικασμένο της ονομασίας μιας χώρας με όνομα που αφορά σε γεωγραφική περιοχή μιας άλλης να αποτελέσει τον οδηγό για την αλλαγή του χάρτη στην Ευρώπη και αλλού. Η πρακτική αυτή μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσει την ευκαιρία για όμορα κράτη να αμφισβητούν το ένα την κυριαρχία του άλλου και προσέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματέυσεων  υπο την κηδεμονία των ισχυρών, ΗΠΑ και Ρωσίας , όπου  με αμοιβαίες υποχωρήσεις θα βγαίνουν ζημιωμένοι και θολωμένοι. Τα κράτη  σταδιακά θα ομογενοποιηθούν και απο κυρίαρχα κράτη θα αποτελέσουν ενιαίες οικονομικές ζώνες.Το τελευταίο σταδιο του Δ΄Ράιχ Πρώτα ή Ε.Ε., μετά η ευρωζώνη και κατόπιν η πλήρης κατάργηση των συνόρων. Όλη η Ευρώπη θα μετατραπεί σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη στην οποία δεν υπάρχουν σαφή σύνορα και πληθυσμιακές ομάδες  παρά μόνο λαοί άτακτως ερριμένοι οι οποίοι θα εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί στην ΄΄Νέα Κίνα '' της δύσης.
Η Ρωσία θα παρακολουθεί με ικανοποίηση την διάλυση και κατακερματισμό της Ευρώπης και της απομείωσης της αμυντικής ισχύος της 

Στην περίπτωση του Σκοπιανού τα συμφέροντα για την ομογενοποίηση Ελλάδας (Μακεδονίας) και Σκοπίων είναι η πλωτή δίοδος Αξιού -Δούναβη που θα παρακάμπτει το Γιβραλτάρ και θα φέρνει το Καταριανό αέριο  στην Γερμανία πιο γρήγορα. Τα Σκόπια θα ονομασθούν Μακεδονία, κατόπιν οι λέξεις θα χάσουν το νόημα τους.Τι Μακεδονία των Ελλήνων τι των Σκοπιανών, ελάτε τωρα, μια χώρα είστε θα μας λένε, όπως μας έλεγαν για τα Ίμια οι σύμβουλοι του  Κλίντον,΄΄μην μαλώνετε για ένα βράχο με κατσίκια''
Ποια η διαφορα της Δυτικής Θράκης που κατέχει η Ελλάδα και της Ανατολικής, μια χώρα είστε θα μας λένε, αυτό είναι τό κόλπο. Και να μια Ειδική Οικονμική Ζώνη απο την Ξάνθη μεχρι την Κωνσταντινούπολη με όλο τον χρυσό, το αεριο και τις σπάνιες γαίες.Υπ όψιν ότι στις ΕΟΖ το κράτος δεν εχει καμία εξουσία, μόνο οι επενδυτές.Αυτα....

6 σχόλια:

 1. Η Ευρώπη όπως και ο τότε γνωστός κόσμος ήταν χωρισμένοι σε σε επαρχίες όπου η Ελληνορωμαϊκή αυτοκρατορία λειτουργούσε αρχικά μέσο της Συγκλήτου.
  Σήμερα η αυτοκρατορία επανέρχεται και θέλει τον χώρο της ενοποιημένο με βιώσιμες βάσεις που θα την διατηρήσουν και πάλι για χιλιετίες.
  Έτσι κι αλλιώς τα Γερμανικά φύλα και φιλικά προς αυτά Τουρκομογγολικά, τελείωσε η πραγματική κυριαρχία τους από τον Ναπολέοντα, αλλά και με τους Α και Β παγκόσμιους πολέμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ποια αυτοκρατορια αναφερεσαι ; γιατι σε αυτη την απαξιωση και παρακμη που ζουμε συνεχως γραφεις οτι επανερχεται ; τι σημαδια βλεπεις ;

   Διαγραφή
  2. Την Ελληνορωμαϊκή, αυτήν που ξεκίνησε με τον Μέγα Αλέξανδρο και σταμάτησε επίσημα το 1453 αλλά ανεπίσημα συνέχισε και συνεχίζει μέχρι σήμερα.
   Για να προσεταιριστεί την νέα αυτοκρατορία της Κίνας θα πρέπει να επανέλθει στον γεωγραφικό της χώρο να τον ενσωματώσει πάλι, αλλά και να τον επεκτείνει με την προσθήκη των Η.Π.Α και της Ρωσίας.
   Ιστορικά αυτά τα γεγονότα πάντα κατέληγαν σε πολεμικές αναμετρήσεις γιατί με τον νομικό και πολιτικό πολιτισμό κωλυσιεργούν, ενώ με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε πολύ λίγο χρόνο δημιουργούνται νέες καταστάσεις εφόσον υπάρχουν γρήγορα νικητές.
   Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έριξαν την ατομική βόμβα στην Ιαπωνία οι Η.Π.Α και την σταμάτησαν έτσι αποσύρθηκε από την Κίνα.
   Αργότερα οι Η.Π.Α έβαλαν στον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου την Κίνα ξεκίνησαν συνεργασία μαζί της παρέχοντας κεφάλαια και τεχνογνωσία τσακίζοντας έτσι τις οικονομίες Γερμανίας και Ιαπωνίας που μεγαλούργησαν μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
   Μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο η Ελληνορωμαϊκή αυτοκρατορία με προεξέχουσες χώρες Η.Π.Α, Ρωσία θα ξεκινήσει την πρώτη παγκόσμια κυβέρνηση μαζί με την Κίνα τον ηγεμόνα αυτοκράτορα της ανατολικής για μας Ασίας.
   Το έχω ξανά γράψει δεν έχει σημασία ποιοι τσακώνονται αλλά ποιοι την πληρώνουν, π.χ λες βάζω παγκόσμιους φόρους για τον τάδε και την πληρώνουν οι άλλοι δηλαδή αυτοί που θες να την πληρώσουν.
   Κατά τα άλλα ο Ελληνογενής Πρόεδρος της γείτονος παίζει πολύ καλά τον ρόλο του.

   Διαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΙουνίου 14, 2018

   Πρώτη φορά βλέπω τον χαρακτηρισμό Ελληνορωμαϊκή.Νομίζω Ελληνική ήταν από τον Μέγα Αλέξανδρο εώς και τους επιγόνους.

   Ακολουθησε η Ρωμαϊκή και στη συνέχεια διαχωρίστηκε σε Δυτική και Ανατολική Ρωμαϊκή όπου η Ανατολική μετασχηματίστηκε σύντομα σε Ελληνική η για την ακρίβεια Ελληνοχριστιανική.

   Κατά τον διακεκριμένο Βυζαντινολόγο Βασιλίεφ η Ανατολική Ρωμαϊκή-Βυζαντινή ξεκίνησε ως Ρωμαϊκή και εξελίχθηκε σε Ελληνική.


   Διαγραφή
 2. Προβλεπω πως η πρωτη ειδικη οικονομικη ζωνη θα ονομαζεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,θα εκτεινεται σε πεντε χωρες (Ελλαδα,Αλβανια,Σκοπια,Σερβια,Βουλγαρια) και μαλιστα θα ακουμπαει και λιγο Αιγαιο!!! Πιθανως θα δημιουργηθει με ενοπλη συγκρουση δυναμεων (βλ. Συρια) και ολα αυτα ειναι σιγουρο οτι γινονται επειδη it's for money only!!!???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Ελληνογενής πρόεδρος της γείτονος(ζάεφ) ειναι γεννίτσαρος με όλη την σημασία της λέξεως !!!Το ίδιο και ο Γκρουέφσκι.Δλδ. οι έλληνες γεννίτσαροι κάνουν κουμάντο στην βαρνταρσκα μπανοβίνα ! ! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ .ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Τα σχόλια σας πρέπει να έχουν ένα σημείο αναφοράς.
Ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται διότι είναι αδύνατο να κρατήσω λογαριασμό με ποιόν μιλάω.
Πρέπει να καταλάβετε ότι σχόλια με προσωπικές επιθέσεις και ιταμό-ειρωνικό-υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.