Ο ΠΟΛΈΜΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΊΑΣ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΡΧΙΣΕ






Greek Spirit
28 9 2019

Η Thomas Cook ήταν μια πολυεθνική της οποίας το 52% κατείχαν οι Γερμανοί, τουλάχιστον μέχρι το 2009 οπότε και χρεοκόπησε για πρώτη φορά και έλαβε δάνεια από γερμανικές τράπεζες στις οποίες εκχώρησε τις μετοχές της  Σε γερμανικές κι όχι βρετανικές.

Η πρόσφατη χρεοκοπία της εταιρίας οφείλεται στην άρνηση βρετανικών και κινεζικών τραπεζών γι δάνειο 200 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρία ζήτησε σωτηρία από Βρετανούς και Κινέζους εφόσον οι γερμανικές συστημικες τράπεζες δεν έχουν σάλιο.
Ωστόσο οι Βρετανοί αρνήθηκαν να χρηματοδοττησουν την γερμανική εταιρία διότι οι Βρετανοί και οι τράπεζες τους βρίσκονται σε συμμαχία με τις ΗΠΑ με τις οποίες φιλοδοξούν να διαλύσουν την γερμανική ευρωπαϊκή ένωση εφοσον επιτευχθεί το BREXIT.
Με άλλα λόγια οι Βρετανοί άφησαν την Cook να φαλιρισει για να προκληθεί χάος σε όλη την ευρώ ζώνη. Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος  θα χτυπηθουν θανάσιμα από την χρεοκοπία της Thomas Cook. Η Γερμανία με την κεντρική της τραπεζα έτοιμη να χρεοκοπήσει εκτεθειμένη με εκατοντάδες δις σε όλο τον κόσμο, με την βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές σε συνεχή πτώση, με πτωτικο ρυθμό ανάπτυξης και με μόνο όπλο τα τεράστια πλεονάσματα τα οποία αρνείται να ρίξει στην εσωτερική οικονομία, αυτή η Γερμανία θα παρακολουθεί τους πιο φτωχούς υπηκόους της να χτυπιούνται από μια ακόμα καταστροφή χωρίς να μπορεί να βοηθήσει.
Η Thomas Cook χρωστάει σε ελλαδικες τράπεζες το 30% των μη εξυπηερετουμενων δανείων.
Για την ακρίβεια, τα λεφτά τα χρωστάνε τα ξενοδοχεία που είτε ανήκουν στην εταιρεία είτε συνεργάζονται με αυτή κι έχουν έδρα στην Ελλάδα.
 Οι ελλαδικες χαζοτραπεζες μπορεί όσο η Cook υπήρχε να ισχυρίζονταν ότι τα δάνεια της εταιρίας αποτελούσαν assets δηλαδή περιουσιακά στοιχεία έστω με μελλοντική απόδοση. Τώρα που η Cook φαλιρησε οι τράπεζες πρέπει να εγγράψουν τα δάνεια αυτά ως ζημιά και μιλάμε για δεκάδες δις ευρώ.
Έχετε γειά βρυσούλες.
Νόμιζε η χαζό μερκελ ότι οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί είναι ηλιθιοι.. 

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Θα περάσει και ο Οκτώβριος και μετά......θα τελειώσει η παλιά εποχή στην οποία ξεκίνησε η Αναγέννηση μετά την πτώση του Βυζαντίου, για να ξεκινήσει η καινούργια..........