Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΆΤΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ

Greek Spirit
27-6-2019
Οι Τούρκοι έδωσαν στον Ερντογάν την εξουσία το 2002 για λόγους που είχαν σχέση με την οικονομία. Οι Τούρκοι επέλεξαν να αγνοήσουν ή να προσποιούνται ότι αγνοούσαν την ισλαμική ατζέντα του Ερντογάν εφόσον αυτός θα τους οδηγούσε εκτός ΔΝΤ . Το 2002 η Τουρκία βρίσκονταν κι αυτή σε μνημόνιο και μάλιστα με όρους επαχθεστερους από αυτούς της Ελλάδας. Ο Ερντογάν αρχικά αντιμετώπισε το αιώνιο πρόβλημα των Τούρκων ηγετών που είναι η πανσπερμία των φυλών που απαρτίζουν την Τουρκία του σήμερα ως απολειφαδι της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας. Το πρόβλημα αυτό στο μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στους Κούρδους οι οποίοι αυξάνονται και πληθύνονται σε φρενήρεις ρυθμούς.

Ο Ερντογάν αρχικά προσπάθησε να ομοιογενοποιησει τις διάφορες φυγόκεντρες τάσεις μεταξύ των πληθυσμών και εθνοτήτων της Τουρκίας υπό το όραμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.
Όλοι οι κάτοικοι της Τουρκίας διακατέχονται από σύνδρομο κατωτερότητας έναντι των Ευρωπαίων τους οποίους και θεωρούν ως ανώτερα όντα , όπως και οι κανίβαλοι που λατρεύουν το όντα που ήρθαν κάποτε από τον ουρανό.
Ο Ερντογάν θέλησε να πουλήσει στους υπηκόους του το παραμύθι της ένταξης στην Ε.Ε. αλλά και παρόλο που είχε την υποστήριξη της Γερμανίας ποτέ δεν κατάφερε να βάλει την Τουρκία στην Ε.Ε.
Ο Ερντογάν μέχρι το 2013 και πάντα με την υποστήριξη των Γερμανών πίστευε ότι η Τουρκία θα συνδεόταν με την ΕΕ. Είναι χαρακτηριστική η συμφωνία Γερμανίας Τουρκίας που προέβλεπε ότι από το 2016 ΟΛΟΙ οι Τούρκοι υπήκοοι θα είχαν δικαίωμα να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. Η συμφωνία αυτή τελικά δεν εφαρμόστηκε κατόπιν αντίδρασης του Σαρκοζί .
Ο Ερντογάν το 2013 πέτυχε μετά από 30 χρόνια πολέμου κατάπαυση πυρός με τους Κούρδους . Το σχέδιο του ήταν η πλήρη ένταξη τους και η ομοιογενοποιηση τους με τον υπόλοιπο πληθυσμό . Σε δεύτερο χρόνο ο Ερντογάν ήλπιζε ότι με τη συμφωνία ελεύθερης διακίνησης προσώπων στην Ε.Ε οι Κούρδοι θα μετανάστευαν στην Ευρώπη.
Τίποτα από αυτά δεν τελεσφόρησε , κυρίως διότι οι ΗΠΑ έβαλαν τους αριστεριστές το Σεπτέμβρη του 2013 να δημιουργήσουν επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ της Πόλης κάτι που φοβησε τον Ερντογάν ο οποίος υπαναχώρησε στην συμφωνία με τους Κούρδους.
Κατόπιν αυτών ο Ερντογάν έπρεπε να βρει κάποιο άλλο τρόπο , κάποια άλλο όραμα, για να θέσει τους υπηκόους του υπό την σκέπη του και να απαλύνει τις φυγόκεντρες τάσεις.
Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε την θρησκεία αλλά οι Κούρδοι είναι πολύ κοσμικού φρονήματος για πεισθούν .
Η τελευταία ευκαιρίας του Ερντογάν είναι το όραμα της αρπαγής των κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου.
Ο Ερντογάν θα πουλήσει το όραμα της οικονομικής ανάπτυξης και απόλυτης κυριαρχίας της Τουρκίας , πάντα εις βάρος της Ελλάδας και Κύπρου. Δεδομένου ότι μετά από 15 χρόνια ανάπτυξης η τούρκικη οικονομία ολισθαίνει σε ύφεση με αύξηση ανεργίας και πληθωρισμού η ανάγκη για ένα νέο "" εθνικό στόχο"" γίνεται επιτακτικοτερη.
Εξάλλου η Ελλάδα βρίσκεται σε αποσύνθεση οικονομική όσο και πολιτισμική.
Πέρα από κάθε ανάλυση και παράθεση στοιχείων πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι αδύνατο για την Τουρκία των 80 εκατομμυρίων να αποδεχθεί την μοίρα της ως παρίας του ενεργειακού παιχνιδιού.
Δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να αποδεχθεί τα σημερινά δεδομένα που την περιορίζουν σε μια στενή λωρίδα θάλασσας ως χωρικά ύδατα και την θέλουν εκτός ενεργειακού παιχνιδιού.
Παλαιότερα και συγκεκριμένα πριν το 2003 όταν ακόμα οι ΗΠΑ διέθεταν δύναμη η Τουρκία δεν θα τολμούσε. Η δεκαετή κατοχή του Ιράκ αφάνισε τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ οι οποίες και δεδομένου του τεράστιου χρέους τους δεν μπορούν πλέον να εκτελέσουν τον ρόλο του διεθνούς χωροφύλακα. Από το 2013 σας γράφω ότι ο αμερικανικός στρατός έχει βαρεθεί διάλυση αλλά μου λέτε κάτι ανοησίες που λέγανε στα καφενεία το 1980.
Οι ΗΠΑ γλείφουν κυριολεκτικά την Ερντογάν και κάνουν τα πάντα για να μην φύγει από το ΝΑΤΟ εφόσον ο στρατός του Ερντογάν είναι ο ισχυρότερος μετά τον ιταλικό και γαλλικό.
Ο Ερντογάν είναι ηγέτης που δίνει πολιτικές λύσεις όπως και ο Πούτιν που το 2014 κατέλαβε την Κριμαία χωρίς να το έχει σχεδιάσει και κάτω υπό την πίεση του εκλογικού σώματος. Ο Πούτιν δεν ήθελε τότε να αναλάβει πολεμική επιχείρηση διότι κρατούσε κρυφή την προσπάθειά αναδιοργάνωσης του ρωσικού στρατού αλλά ενέδωσε στην πίεση τιυ ρωσικού λαού.
Ο Ερντογάν το ίδιο θα κάνει εναντίον μας με την διαφορά ότι το σχεδιάζει χρόνια.

Σχόλια

Ο χρήστης Nikpap είπε…
είναι ηγέτης που δίνει πολιτικές λύσεις!!!!!!! Η λύση είναι αυτή καθαυτή αλλά ελλείψει ηγέτη υπάρχει και άλλη λύση , το ................