ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΤΊΠΟΤΑ


Greek Spirit
5-7-2019
 Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Τουρκία δεν μπορεί να εξηγηθεί με τους πολιτικούς όρους της παρηκμασμένης δύσης.
Ο Ερντογάν δεν είναι απλά και μόνο ένας αυταρχικός ηγέτης αλλά ο "" πατερουλης''' δεκάδων εκατομμυρίων Τούρκων. Ο Ερντογάν για τα εκατομμύρια των φτωχών της Ανατολίας είναι ο πολιτικός αλλά και θρησκευτικός ηγέτης τους .

Όταν ο Κεμάλ έδιωξε και σκότωσε τους χριστιανούς διαπίστωσε πως οι Τούρκοι δεν είχαν καμία διάθεση αλλά και ικανότητα να αναλάβουν το εμπόριο και την βιοτεχνία . Έτσι ο Κεμάλ επιδοτησε σχεδόν με το ζόρι αξιωματικούς του στρατού για να γίνουν έμποροι και βιοτέχνες.

Η διαδικασία αυτή άρχισε από το 1930 και απέδωσε ορατά αποτελέσματα το 1960 αλλά μόνο στις δυτικές  επαρχίες. Η Ανατολία παρέμεινε εκτός της οικονομικής ανάπτυξης και παρέμενε βυθισμένη στην φτώχεια,  την αγραμματοσύνη και την θρησκοληψία.

Το 1970 άρχισε να λάμπει το άστρο του Ερμπακάν. Ο Ερμπακάν ήταν γέννημα θρέμμα της Ανατολίας και πολύ πιστός μουσουλμάνος. Ο Ερμπακάν κατάφερε να σπουδασει μηχανικός-μηχανολόγος και μάλιστα ολοκλήρωσε τις σπουδες του στην Γερμανία. Όταν επέστρεψε στην Τουρκία δεν ακολούθησε τον εύκολο δρόμο της καριέρας στην δυτική Τουρκία και στα πλαίσια της κεμαλικής οικονομικής ελίτ αλλά επέμεινε την υλοποίηση του οραματος του για την εφαρμογή τωννόμων του ισλάμ στην οικονομική ζωη . ΟΕρμπακάν ως θρησκευόμενος  πίστευε οτι τα διδάγματα της θρησκείας  ΔΕΝ είναι ασύνδετα με την παραγωγή, με την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Ο Ερμπακάν και οι ομοιδεάτες του πίστευαν ότι η θρησκεια και η άσκηση των υποχρεωσεων που απορρέουν  δεν είναι κατι το οποίο πρέπει να περιόρίζεται στα στενά  όρια των τεμένων και των θρησκευτικων τελετων αλλά πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας του ατόμου με μεγαλύτερη πρόκληση την ενσωμάτωση της θρησκευτικής πρακτικής στην οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα.

Το Ισλάμ αποτελεί περισσότερο ένα δικανικό σύστημα παρά μια θρησκεία με τον πνευματισμό της Χριστιανικής. Ο Ερμπακάν και οι οπαδόι του κινήματος του πολιτικού Ισλάμ είχαν στα χέρια τους τον έτοιμο οδηγό εφαρμογής των πιστέυων τους , το νόμο της Σαρία που είναι ο ισλαμικός κώδικας διαβίωσης και που καλύπτει τις διαπροσωπικές-οικογενειακές σχέσεις και προτείνει ακόμα και την ισλαμική μορφή άσκησης δικαιοσύνης .
Η Σαρία ομιάζει πολύ με την εβραική Τορά.

Οι οπαδοί του πολιτικού ισλάμ οργανωθηκαν γύρω απο τη Σαρία . Έτσι οι επιχειρηματίες και μικροβιοτεχνε ςτης Ανατολίας που πίστευαν στο πολιτκό ισλάμ ακολούθησαν τον κανόνα της Σαρία να μην δανείζουν με τόκο (Αυτό λέει και η εβραική Τορά)  Έτσι οι ισλαμιστες επιχειρηματίες  ίδρυσαν τράπεζες οι  οποίες δάνειζαν χωρίς τόκο τους επίσης ισλαμιστές πελάτες τους. Ποιος θα μπορούσε να ανταγωιστεί ένα τετοιο σύστημα ;

Σύμωνα με τη  Σαρία ο εργοδότης έχει την ιερή υποχρεωση απέναντι στον εργαζόμενο  για δικαιοσύνη, αμοιβή στην ωρα της, στήριξη της οικογενείας του. Ο εργαζομενος πάλι πρεπει να αναγνωρίζει τον εργοδοτη και την επιχείρηση ως σπίτι του προς το οποίο έχει ιερή υποχρέωση . Η σχέση αυτή εργαζομένων κι εργοδοσίας μοιάζει με αυτή των Ιαπώνων των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών κατά της δεκαετίες 70-80.

Ο Ερντογάν κάθε χρόνο λαμβάνει βοήθεια ύψους 15 δις δολαρίων από το Κατάρ, κι αυτά είναι μόνο τα φανερά.

Οι αντίπαλοι του Ερντογάν που είναι οι κοσμικοί κεμαλικοί ή έστω ευρωπαιστες δυτικοφρονες  Τούρκοι δεν έχουν καμία ελπίδα διότι δεν τούς χαρακτηρίζει η θρησκευτική συνοχή. Ναι μεν δεν θέλουν τον εξισλαμισμό είναι δε ασυνταχτοι και χωρίς συνδετικό ιστό στην αντίσταση τους.

Όταν οι πρώτοι Τούρκοι έφτασαν στην μικρά Ασία  βρήκαν εξαθλιωμένους βυζαντινούς υπηκόους οι οι οποίοι έτρεμαν την τιμωρία εάν αποτύγχαναν να αποδώσουν την υψηλή φορολογία στους βυζαντινούς αυτοκράτορες. Ολόκληρες επαρχίες εισήλθαν υπό τους Οθωμανούς οικοιθελως εφόσον οι Τούρκοι έδιναν απαλλαγή από φόρους και προστασία από εχθρούς ενώ οι βυζαντινοί είχαν εγκαταλείψει τα σύνορα στο έλεος ενόπλων συμμοριών και την μόνη φορά που εστελνανυ βυζαντινό στρατό στα σύνορα ήταν κατά  την συλλογή των φόρων κάθε καλοκαίρι.

Το Βυζάντιο διαλύθηκε για λόγους που είχαν σχέση με την οικονομικη καχεξία του η οποία οδήγησε σε διάλυση του κράτους και απόσχιση των απελπισμένων υπηκόων του.

Το ίδιο και η οθωμανική αυτοκρατορία διαλύθηκε το 1821 και μετά ακριβώς λόγω της οικονομικής καχεξία ς της που προκλήθηκε από τους συνεχείς πολέμους και την μη ανάπτυξη της βιοτεχνίας έχοντα ς ως παραγωγική βάση την γεωργία φεουδαρχικού τύπου. Η υπερφορολογηση των χριστιανών ραγιάδων αγροτών οδήγησε σε συνεχείς εξεγέρσεις από το 1750 οι οποίες καταπνιγηκαν χωρίς οίκτο και δημιούργησαν εν φαύλο κύκλο για τους Οθωμανούς.

Σήμερα ωστόσο η Τουρκία 200 χρόνια μετά την έναρξη της διάλυσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας δείχνει σημάδια ανάκαμψης έστω και με πολλές δυσκολίες. Ο κύριος λόγος της ανάκαμψης είναι ότι δεν διοικείται από απρόσωπους πολιτικούς αλλά από πατριώτη μονάρχη με αριστο επιτελείο.

Η Τουρκία σήμερα έχει οικονομική συμμαχία με το Κατάρ το οποίο αποτελεί εγγύηση ρευστότητας, έχει συμμαχήσει με τη Ρωσία διατηρώντας στο ακέραιο την σχέση με το ΝΑΤΟ.

Επισης για πρώτη φορά μετά από συνεχή εδαφική συρρίκνωση το 1974 επεκτάθηκε στην Κύπρο, τα δύο τελευταία χρόνια στη Σύρια και Ιράκ και τελευταία βλέπουμε την εισβολή της στην Λιβύη. Η Τουρκία έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το δόγμα και τις όποιες θεωρίες θεωρεί απαραίτητες ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ και όχι κατά επίφαση.
Κανένα δόγμα δεν είναι κακό,καμία φιλοσοφία. Κακό είναι να μην τα εφαρμόζεις .

Η ανάπτυξη μιας οικονομίας δεν βασίζεται μόνο στις επενδύσεις και στην παραγωγή. Βασίζεται κυρίως στην ανάπτυξη εις βάρος των άλλων. Έτσι μόνο αναπτύσονται οι οικονομίες. Η Γερμανία αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα. Η Κίνα το ιδιο. Το κινεζικό κράτος επιδοτεί τον ιδιωτικό τομέα αλλά και τον κρατικό για να παράγουν πιο φθηνά προϊόντα από την Δύση.
Η Αμερική του Τραμπ κινείται προς τον ίδιο οικονομικό προστατευτισμό.
Η Ελλάδα πολύ σύντομα θα απορροφηθεί οικονομικά από την Τουρκία. Αυτό θέλουν όλοι , ΗΠΑ και Ρωσία.

Διάβαζα στο zcode.gr  του καθ. Ζουγανέλη ότι η Τουρκία διαθέτει κοιτάσματα τα οποία δεν εκμεταλλεύεται ενώ μπορεί χωρίς να δημιουργεί ένταση στο Αιγαίο. Μήπως κάποιος την βάζει να μας πιέζει για να μην σηκώσουμε ποτέ κεφάλι; Εγώ συμπληρώνω ότι είναι περίεργο που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο της Χάγης στο οποίο η Ελλάδα θέλει να διευθετηθεί το θέμα του Αιγαίου. Από τα μέχρι σήμερα δεδικασμενα σε άλλες υποθέσεις η Τουρκία θα μπορούσε να κερδίσει πολλά άλλα επιμένει να μην αναγνωρίζει το διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Μήπως κάποια τρίτη δύναμη βάζει την Τουρκία να διατηρεί την ένταση. Η απάντηση είναι πως ναι και η δύναμη αυτή είναι οι ΗΠΑ οι οποίες θέλουν τα κοίτασματα το Αιγαίου ως στρατηγικό απόθεμα

Τα πλωτά γεοτρυπανα της Τουρκίας δεν τρυπάνε στ αλήθεια χρόνια μόνο ένταση δημιουργούν η οποία θέλει να διατηρήσει την εχθρότητα Τουρκίας Ελλάδα ς η οποία θα θα εμποδίσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων προ το παρόν.

Έτσι ή αλλιώς η Τουρκία θα μας καταπιεί οικονομικά. Όπως και το 1100 μχ έτσι και σήμερα οι Έλληνες είναι εξαθλιωμένοι οικονομικά και θα ενδώσουν στις τουρκικές επενδύσεις με χρήμα του Κατάρ. Κατόπιν οποιος θα θέλει δουλειά θα πρέπει να αλλαξοπιστησει. Απλά πράγματα

Όσο για την Κύπρο η δεύτερη εισβολή είναι σίγουρη. Οι Τούρκοι ψάχνουν την αφορμή η οποία θα είναι η άρνηση των Κυπρίων στην πραγματικότητα. Όταν κάποιος διεκδικεί κάτι το οποίο είναι αδιαπραγματευτο τότε η διπλωματία πρέπει να στηρίζεται σε ισχύ στρατιωτική. Η Κύπρος δεν διαθέτει ναυτικο κι αεροπορία αλλα και όρεξη για δράση . Οι έφεδροι που αποφεύγουν την μετεκπαίδευση αποτελούν την πλειοψηφία. Τον περασμένο Μάιο και ενώ η Ελλάδα είχε συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Πάφο τομ κυπριακό υπουργικό συμβούλιο φωτογραφίζονταν με τη Φουρέιρα. Οι Κύπριοι δεν θέλουν διζωνικη συνομοσπονδία ,δεν θέλουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους, δεν θέλουν τίποτα αλλά θέλουν την επίλυση. Από την άλλη δεν θέλουν να ασχοληθούν με την άμυνα. Σε μια διαπραγμάτευση που αφορά το δικαίωμα να ζεις στο σπίτι σου δεν πας λέγοντας ότι δεν θέλεις τίποτα, αυτό είναι παραλογισμός. Οι Τούρκοι πιέζουν για να δείξουν στις ΗΠΑ ότι η κυπριακή πλευρά κάνει πλάκα τελικά κι ότι πρέπει να αφεθεί η Τουρκία να λύσει το πρόβλημα με τη βία.

Η Ελλάδα πάλι λατρεύει τη Ρωσία αλλά ενώ η Τουρκία λαμβάνει 15 δις ετησίως από το ομοφοξο Κατάρ εμείς λαμβάνουμε τα τρίτο το μακρύτερο από τη Ρωσία. Με προφητείες εισαγωγής KGB  περί Ξάνθου γένους δεν θα πάμε μακριά.

Ξέρατε ότι η 4η σταυροφορία του 1204 κατά την οποία οι δυτικοί ρήμαξαν την Πόλη προκλήθηκε από βυζαντινό εξόριστο πρίγκηπα; Το 1195 ο Ισαάκιος Β κι ενώ βρίσκονταν σε εκστρατεία έχασε τον θρόνο από τον αδερφό του Αλέξιο. Ο Αλέξιος φυλάκισε τον αδερφό του Ισαάκιο και τον γιο του. Ο γιος του Ισαακίου ωστόσο κατάφερε να φτάσει στην Βενετία όπου το 1198 άρχισε να βολιδοσκοπεί τους Ενετούς τάζοντας τους χρυσάφι εάν τον βοηθούσαν να κερδίσει τον θρόνο του πατέρα του. Οι Ενετοί εκείνη την εποχή ετοίμαζαν σταυροφορία στους Αγίους τόπους αλλά πείσθηκαν να βοηθήσουν τον έκπτωτο βυζαντινό πρίγκηπα. Ο Πάπας δεν έδωσε την ευλογιαυ του αλλά οι Ενετοί τον αγνόησαν και το 1203 έφτασαν στην Πόλη όπου και σχεδόν χωρίς μάχη εδιωξαν τον σφετεριστή αυτοκράτορα κι εγκατέστησαν τον εξόριστο πρίγκηπα. Ωστόσο τα ταμεία ήταν άδεια κι οι Ενετοί πείσθηκαν να περιμένουν μέχρι το επόμενο έτος για να πληρωθούν. Ωστόσο ούτε την άνοιξη του 1204 υπήρχε χρυσάφι οπότε κι οι Ενετοί λεηλάτησαν την Πόλη. Τους Ενετούς οι ίδιοι οι βυζαντινοί τους φώναξαν αλλά ποτέ δεν το παραδέχθηκαν. Τα χρόνια πριν την άλωση του 1453 ο κλήρος έλεγε ότι δεν θα συνεργαστεί με τον Πάπα και τους δυτικούς που είχαν καταστρέψει την Πόλη το 1204. Έτσι η  χάθηκε η Πόλη. οριστικά
Σήμερα εάν δεν συνταχθουμε συνειδητά με την δύση και τις ΗΠΑ θα πάθουμε τα ίδια.

Σχόλια

Ο χρήστης Nick Papandreou είπε…
Το παραπάνω άρθρο απεικονίζει όλη την πραγματικότητα για την χώρα μας. Ο συντάκτης του άρθρου , greek spirit , είναι αρκετά επιεικής με το τι μέλλει γενέσθαι. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι ο αρθρογράφος του παρόντος ιστολογίου έχει ως επικεφαλίδα ότι οι καλοί νικάνε πάντα. Όντως αυτό ισχύει , αλλά όμως ποιοί είναι οι καλοί και δεν πρέπει να ξεχνάμε , ότι για να νικήσουν πρέπει πρώτα να κοπιάσουν. Προσπαθώ να μην είμαι πεσιμιστής άλλα είναι μάταιο. Είναι πλέον αργά για σύνταξη με την Δύση και τις ΗΠΑ και γι'αυτό όπως είπε και ο υπεθα είμαστε μόνοι μας. Δεν θέλω να τρομάξω κανένα και γι'αυτό το λόγο θα αφήσω μια αχτίδα φωτός ως ελπίδα για το αύριο. Αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι το κράτος της Κίνας είναι το μόνο επιζών και το μόνο που διαθέτει επαρκή ρευστότητα. Ολα τα άλλα κράτη που δείχνουν οικονομικά δυνατά, απλά φαίνονται έτσι. ΗΠΑ , Ρωσία , Γερμανία, Γαλλία , Αγγλία , Ιαπωνία βρίσκονται σε πλήρη οικονομική κατάρρευση και απλά προσπαθούν να επιβιώσουν. Εάν μας λυπηθεί ο Θεός και οι Κινέζοι και καταλάβουμε που βρισκόμαστε , τότε ίσως σωθούμε!!!