ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ




Greek Spirit
17-6-2019
Η μοναδική προοπτική για να παραμείνει η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο δηλαδή στο ΝΑΤΟ και στην αγκαλιά των ΗΠΑ είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Μόνο για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου η Τουρκία θα έφευγε από τον άξονα Ρωσίας Ιράν .
Οι ΗΠΑ θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την Τουρκία στο Δυτικό στρατόπεδο για τους παρακάτω λόγους :

α. Η Τουρκία διαθέτει στρατό ετοιμπολεμο αλλά και τεράστιου μεγέθους ο οποίος είναι έτοιμος προς χρήση όχι μόνο στην Μ ανατολή αλλά ακόμα κι εναντίον της Ρωσίας εάν βέβαια η Τουρκία επανέλθει στο δυτικό στρατόπεδο.
β. Η Τουρκία εκτείνεται μέχρι το κέντρο της Ασίας, συνορεύει με Ιράν, Καύκασο, Ιράκ και διαθέτει οικονομική και πολιτιστική επιρροή σε Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν αλλά και στο πετρελαιοπαραγωγο Αζερμπαϊτζάν
γ. Από την Τουρκία περνάνε και θα περάσουν όλοι οι αγωγοί που θα προσφέρουν εναλλακτική στην τροφοδοσία της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο.
δ. Ηκαι Τουρκία ελέγχει τα στενά του Βοσπόρου και θα μπορούσε να ελέγχει και την Μαύρη θάλασσα.
ε. Η Τουρκία συντηρεί με το εξοπλιστικο της πρόγραμμα την πολεμική βιομηχανία της Ιταλίας και Γαλλίας και συνεισφέρει στην Ευρωπαϊκή οικονομία.
Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να χάσουν ένα τόσο πολύτιμο σύμμαχο για μια αντιδικία σχετική μέ το Αιγαίο και τα κοιτάσματα. Εξάλλου όλοι γνωρίζουν πως το περίφημο διεθνές δίκαιο έχει τεράστια κενά τα οποία αφηνονται στην κρίση του διεθνούς δικαστηρίου το οποίο πάντα δικάζει στο όνομα της αρχής της ίσης μεταχείρισης και άσχετα από τις αιτιάσεις των εναγόντων περί κυριαρχίας. Περιέργως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
Ο Ερντογάν με την σειρά του χρειάζεται τις ΗΠΑ όπως χρειάστηκε την Ε.Ε το 2003 προκειμένου να ενσωματώσει τους Κούρδους. Οι Κούρδοι είναι οι μόνοι που αυξάνουν τον πληθυσμό τους . Όσοι δηλώνουν Τούρκοι δεν κάνουν παιδιά πλέον και σε 20 χρόνια οι Τούρκοι θα αποτελέσουν μειονότητα στην χώρα τους. Το 2003 ο Ερντογάν πλησίασε την Ευρώπη και προσπάθησε να πλασάρει το όραμα της εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους υπηκόους του πιστεύοντας ότι έτσι οι Κούρδοι θα ενωθούν με τους Τούρκους . Απώτερος στόχος του Ερντογάν ήταν να ξεφορτωθεί τους Κούρδους οι οποίοι θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη.
Η ευρωπαϊκή ένωση δεν δέχτηκε ούτε καν σκέψη εισόδου της Τουρκίας στους κόλπους της με την Γαλλία του Σαρκοζί να αντιστέκεται περισσότερο.
Ο Ερντογάν από το 2003 έως το 2013 στράφηκε στο Κατάρ και την Σαουδική Αραβία για στήριξη. Παράλληλα οι ΗΠΑ μέσω των κεμαλικών της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν κύμα τρομοκρατικών ενεργειών στην Τουρκία με όργανα αριστεριστές Τούρκους οι οποίοι λάμβαναν εντολές από τους κεμαλιστές.
Το 2013 ο Ερντογάν κατάφερε να συνάψει συμφωνία κατάπαυσης πυρός με του Κούρδους για πρώτη φορά στην ιστορία. Οι ΗΠΑ έβαλαν πάλι τους αριστεριστές να δημιουργήσουν αναταραχή στην Πόλη και σε όλη την Τουρκία. Η συμφωνία με τους Κούρδους ακυρώθηκε εφόσον ο Ερντογάν φοβήθηκε .
Σήμερα ο Ερντογάν χρειάζεται και πάλι την άδεια των ΗΠΑ για να τα βρει με τους Κούρδους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ζούνε σε μεγάλα αστικά κέντρα και επιθυμούν την ενσωμάτωση τους και την εύρεση εργασίας. Όσοι πολεμούν ακόμα αποτελούν μειοψηφία. Ο Ερντογάν νίκησε το αγωνιστικό φρόνημα των Κούρδων με την ισοπέδωση μεγάλων κουρδικών πόλεων και τον διωγμό τους σε πόλεις της δυτικής Τουρκίας όπου ελέγχονται πιο εύκολα.
Ο Ερντογάν εκτός από το Αιγαίο θέλει τις ΗΠΑ να τον αφήσουν ήσυχο να ενσωματώσει τους Κούρδους και να μην γίνει κουρδικό κράτος στα νότια σύνορα σύν Τουρκίας. Οι ΗΠΑ επίσης δεν επιθυμούν ίδρυση κουρδικού κράτους ως απλό προϊόν μονομερούς ανταρτοπόλεμου διότι έτσι θα νομιμοποιουνταν κάθε αποσχιστικη  κίνησησε όλο τον κόσμο αλλά και εντός ΗΠΑ. Το ίδιο ισχύει και για την Ρωσία. Έχω γράψει γιατί δεν θα γίνει πότε κουρδικό κράτος σε άλλο άρθρο.
Όσο για την Ελλάδα, τι να πούμε, αποτελεί γεωπολιτικό νάνο που έχει βαλθεί να αφανίσει τους κατοίκους της


Σχόλια

Ο χρήστης STEVE είπε…
Φίλε σε χαιρετώ από Κύπρο. Συμφωνώ
μαζί με το πιο πάνω κείμενο. Αυτό που λες θα γίνει όταν ρίξουν τον Ερντογάν όμως. Και δεν είναι μακριά
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Πραγματικά,αν δεν πέσει ο Ερντογάν οι ΗΠΑ δεν μπορούν να χτυπήσουν το Ιράν σε μεγάλης κλίμακας επίθεση