ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Greek Spirit
17-1-2018
Οι ρωσόφιλοι στην Ελλάδα νομίζουν ότι για το <<Μακεδονικό>> ζήτημα  ευθύνεται η Γερμανία και η Αμερική και όχι η Ρωσία.
Στην Ελλάδα εάν κάποιος θέλει να λάβει μια σημαντική απόφαση πρέπει να βγει στον δρόμο και να ρωτήσει δέκα άτομα. Εάν απο αυτά τα δέκα άτομα οι εννέα συμφωνούν στην απάντηση τότε ο ερωτών πρέπει να κάνει αυτό που του είπε το δέκατο άτομο, το άτομο το οποίο είχε διαφορετική γνώμη.Αυτό διότι ο ''λαός'' διέπεται από απόλυτη άγνοια και πάντοτε ακολουθεί την ασυνάρτητη λύση.

Οι Σκοπιανοί είναι χωρισμένοι σε σλαβόφωνους και αλβανόφωνους.Οι σλαβόφωνοι είναι Βούλγαροι.οι οποίοι τον 6ο αιώνα μ.χ εγκαταστάθηκαν στην περιοχή που σήμερα καταλαμβάνουν τα Σκόπια με ηγέτη τους τον Χαν Κουμπέρ.Την ίδια εποχή ο αδερφός του Κουμπέρ, ο Ασπαρούχ, μετέφερε την δικιά του ορδή στην περιοχή που σήμερα καταλαμβάνει η Βουλγαρία και συγκεκριμένα στις νότιες όχθες του Δούναβη.

Οι Βούλγαροι απελευθερώθηκαν απο τους Τούρκους το 1878 με την βοήθεια της Ρωσίας η οποία πολέμησε την Οθωμανική Αυτοκρατορία σε Βαλκάνια και Καύκασο.

Κατά την διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής οι Βούλγαροι δεν είχαν  εθνική συνείδηση και ανήκαν στο ΄΄μιλιέτ των Ρουμ΄΄ δηλαδή στην ομάδα των χριστιανών ορθοδόξων,μαζί με τους Έλληνες και Σέρβους. Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης ήταν υπεύθυνο τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Βούλγαρους και Σέρβους και αποτελούσε την επίσημη αναγνωρισμένη αρχή που εκπροσωπούσε  τις τρεις φυλές στον Σουλτάνο Οι Βούλγαροι εκκλησιάζονταν  στα Ελληνικά και ασχολούνταν κυρίως εάν όχι αποκλειστικά με την γεωργία. 

Όταν οι Ρώσοι τους απελευθέρωσαν άρχισε η εκστρατεία απόδοσης βουλγαρικής ταυτότητας στους πληθυσμούς που ομιλούσαν μεν την βουλγαρική αλλά που στην πλειοψηφία τους ήταν εκβουλγαρισμένοι Έλληνες. Βούλγαρους γνήσιους θα βρει κανείς μόνο στις νότιες όχθες του Δούναβη, όλοι οι υπόλοιποι είναι Ελληνικής καταγωγής.

Οι Ρώσοι  βοήθησαν τους Βούλγαρους να ιδρύσουν κράτος το οποίο βασίστηκε στους διωγμούς και σφαγές των Ελλήνων.Το πρώτο προσφυγικό επεισόδιο δεν αποτέλεσε η Μικρασιατική καταστροφή του 1922 αλλά ο διωγμός χιλιάδων Ελλήνων της Αγχιάλου το 1907, μιας παραθαλάσσιας  πόλης που υπήρξε αποικία της Μιλήτου απο την αρχαιότητα, νότια του σημερινού Μπουργκάς .

Ακολούθησε όλη η Μεσημβρία-Ανατολική Ρωμυλία , δηλαδή η περιοχή που περικλείεται απο την οροσειρά του Αίμου και της Ροδόπης, η κεντρική πεδιάδα της σημερινής Βουλγαρίας, με πόλεις όπως η Φιλιππούπολη (σημερινό Πλόβντιβ), η Στενήμαχος (σημερινό Ασενοφγκραντ)και  άλλα χωριά από όπου εκδιώχθηκαν χιλιάδες Έλληνες ή αναγκάσθηκαν να δηλώσουν Βούλγαροι για να γλυτώσουν την προσφυγιά.

Όλα αυτά εξ αιτίας των Ρώσων οι οποίοι ήθελαν ένα ΄΄αδελφό΄΄ σλαβικό κράτος στην περιοχή.
Εάν οι Ρωσοι δεν ανακατεύονταν σήμερα η Βουλγαρία δεν θα υπήρχε και θα αποτελούσε μέρος της Ελλάδας
Όπου υπάρχουν Ρώσοι για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους υπάρχουν και Γερμανοί.
Οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν την ασυνέχεια της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής που μαστίζονταν απο τις ανοησίες των Τσάρων  αλλά και την εσωστρέφεια που την χαρακτήριζε και ανέλαβαν την Βουλγαρία εργολαβικά αντικαθιστώντας τους Ρώσους .Αποκορύφωμα της γερμανικής επιρροής στην Βουλγαρία ήταν ο Β΄Βαλκανικός πόλεμος και φυσικά η ένταξη της Βουλγαρίας στον γερμανικό άξονα κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εάν οι  Σέρβοι θωρούν το Κόσοβο ως λίκνο του έθνους τους τότε οι Βούλγαροι θεωρούν την Παιονία, δηλαδή την περιοχή που καταλαμβάνουν σήμερα τα Σκόπια. Μπορεί οι πρώτοι Βούλγαροι να είχαν ως πρωτεύουσα το Πρεσλαβ και Βελίκο Τέρνοβο στις νότιες όχθες του Δούναβη, οι εξορμήσεις τους εναντίον του Βυζαντίου και οι καθοριστικότερες μάχες έγιναν με ορμητήριο  την Παιονία.

Όταν οι Βούλγαροι δηλώνουν ότι διαφωνούν με τα Σκόπια σχετικά με τον όρο Μακεδονία δεν υποστηρίζουν την Ελλάδα αλλά τον Βουλγαρικό αλυτρωτισμό ο οποίος πρεσβεύει ότι τα Σκόπια είναι βουλγαρικό έδαφος και οι Σκοπιανοί Βούλγαροι και όχι απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου.
Η Βουλγαρία έχασε τα Σκόπια κατά τους Βαλκανικούς πολέμους το 1912. Το 1941 και αφου οι Γερμανοί κατέκτησαν την Γιουγκοσλαβία η Γερμανία ανάθεσε στον συμμαχικό βουλγαρικό στρατό να καταλάβει  τα Σκόπια. Οι Σκοπιανοί υποδέχθηκαν τους Βούλγαρους ως απελευθερωτές.
Με το τέλος του πολέμου ο βουλγαρικός στρατός αποσύρθηκε απο την περιοχή.

Η Ρωσία  του Πούτιν έχει χάσει την επιρροή της στην Βουλγαρία.Η Βουλγαρία αποτελεί αμερικανικό και γερμανικό προτεκτοράτο.
Ο Πούτιν και ο Λαβρόφ σε όλες τις δηλώσεις τους αναφέρουν τα Σκόπια ως Μακεδονία.Μπορεί να λέει ο Ρωσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ ότι θα μπλοκάρει την συμφωνία των Πρεσπων στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά τα Σκόπια τα αναφέρει ως ΄΄Μακεδονία΄΄. Οι Ρώσοι κάνουν αυτό για να δείξουν στην Βουλγαρία  ότι δεν θα την στηρίξουν στον αλυτρωτισμό της, ότι δεν στηρίξουν την βουλγαρική άποψη περί ομοαίμου των Σκοπιανών εφόσον η Βουλγαρία έχει φύγει απο την ρωσική σφαίρα επιρροής. Οι Ρώσοι δεν θέλουν την συμφωνία των Πρεσπων διότι φοβούνται ότι αυτή θα εν΄ταξει τα Σκόπια στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ κάτι που οδηγήσει στην διάνοιξη ενός νέου διαδρόμου χερσαίων και ποτάμιων μεταφορών (Ζεύξη Αξιού-Δούναβη) απο την Θεσσαλονίκη στην καρδιά της Γερμανίας , διάδρομος ο οποίος θα φέρνει αέριο απο το Κατάρ πιο γρήγορα με κίνδυνο να χάσει μερίδιο η Ρωσία απο την ευρωπαϊκή αγορά.
Όσο για τα συλλαλητήρια να γνωρίζετε ότι αυτά βοηθάν όταν οι πολιτικές ηγεσίες είναι σύμφωνες Όταν οι πολιτικές ηγεσίες δεν στηρίζουν τις οργανωμένες αντδράσεις του κόσμου τότε τα συλλαλητήρια δεν ε΄χουν αποτελέσματα.


Σχόλια

Ο χρήστης stratis είπε…
Όλα σωστά μικρή διόρθωση...Αγχίαλος, βόρεια του Πύργου σημερινό Πομόριε συντεταγμένες `42.566169, 27.604549
Ο χρήστης Κωνσταντινος νομικος είπε…
Την εποχη των συλλαλητηριων εγραφες οτι η ελλαδα δεν εχασε τιποτα, παρα μονο την αποκλειστικοτητα στο ονομα Μακεδονια....Οι πρεσπες ειναι μια ετεροβαρης συμφωνια οπου η ελλαδα πηρε τα 2/7 και οι τα 5/7 τα πηραν οι ηττημενοι τρεις φορες κομιτατζηδες στην μακεδονια.....Ναι στα σκοπια υπαρχουν περιπου 300.000 ελληνοφρονες αλλα με αμφιλεγομενη εθνικη συνειδηση...Υποτιθεται οτι λυσαμε με κακο τροπο το σκοπιανο για να υποστηριχτουμε αλλου απο Γερμανια ΗΠΑ.....ποια υποστηριξη ειδες εσυ και που ? Στην συνοδο του Βερολινου για την λιβυη η απο τον Τραμπ στο Αιγαιο? Οταν κανεις εναν τοσο κακο συμβιβασμο( με εναν νανο μπροστα σου) τι σημα εδοσες στην Τουρκια για τις δυνατοτητες σου, που ειναι σαφως 4 φορες πιο ισχυρη απο εσενα?Ναι οι Ρωσσοι παιζουν πανσλαβικα παιχνιδια απο το 1878 και αυτοι με τον ανθρωπο τους τον Τιτο ξεκινησαν το μακεδονικο το 1944, αλλα οι Πρεσπες που ηδη παραβιαζονται απο τους σκοπιανους σε ολα ειναι μια αθλια συμφωνια που θα την βρουμε σε 30 χρονια μπροστα μας οπως την αθλια συμφωνια του Παγκαλου για το Αιγαιο στην Μαδριτη......
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Έχω ήδη εκφράσει την γνώμη μου με άρθρα.