ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 Greek Spirit 
15-7-2018
Ο Ερντογάν από το 2003 οπότε και ανέλαβε ως πρωθυπουργός της Τουρκίας, είχε ως απώτερο στόχο την ομοσπονδοποίηση της Τουρκίας σε οχτώ καντόνια με τοπικές κυβερνήσεις Την ιδέα των ομόσπονδων καντονιών την πήρε από τον πολιτικό μέντορα της Τουρκίας, την Γερμανία η οποία από τις αρχές του 20ου αιώνα συνεργάζεται στενά με την Τουρκία σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Το κίνημα των Νεότουρκων του Κεμάλ, οι γενοκτονίες των χριστιανών, ο οικονομικός πόλεμος των πλούσιων Ελλήνων της Μικράς Ασίας μέσω της τράπεζας της Ανατολής,όλα έγιναν  υπό την στενή και διαχρονική καθοδήγηση της Γερμανίας. Η Γερμανία είναι ένα ομόσπονδο κράτος και ο Ερντογάν πιστός στα χνάρια των προκατόχων του  ακολουθεί με πίστη το Γερμανικό μοντέλο. 


Η εργώδης προσπάθεια του Ερντογάν να αναδειχθεί σε μονοκράτορα πρόεδρο της προεδρικής δημοκρατίας της Τουρκίας οφείλεται ανάμεσα σε άλλα στο σχέδιο του για την ομοσπονδοποίηση της χώρας η οποία θα κυβερνάται απο τις κατά τόπους τοπικές κυβερνήσεις υπο την υψηλή εποπτεία του προέδρου. Το σύστημα αυτό θυμίζει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την διοίκηση της και αυτό δεν αποτελεί σύμπτωση .

Εξάλλου ο Ερντογαν σκοπεύει να ιδρύσει το ανάλογο των ΗΠΑ στην Μ.Ανατολή, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες της Τουρκίας -ΗΠΤ- όπου θα είναι πολύ πιο εύκολο να προσαρτώνται νέες επαρχίες- ομόσπονδα κρατίδια χωρίς να περνάνε απο διαδικασίες από την Βουλή μιας προεδρευόμενης Δημοκρατίας αλλά κατευθείαν απο τον ΄΄Σουλτάνο΄΄ ο οποίος θα διοικεί με ΄΄φιρμάνια΄΄.''

Όπως πολλάκις έχω πει , το 2013 ο Ερντογάν πέτυχε μια ειρηνευτική συμφωνία με τους Κούρδους μετά απο 30 χρόνια πολέμου και μάλιστα τους έταξε αυτονομία, αναγνώριση  γλώσσας και φυλής, αμνηστία και άλλα , με αντάλλαγμα την στήριξη τους στις εκλογές και τις νομοθετικές διαδικασίες για την μετάβαση απο προεδρευόμενη σε προεδρική Δημοκρατία.
Οι Κούρδοι δέχθηκαν και η διαδικασία ειρήνευσης και διαβουλεύσεων άρχισε τον Μάρτιο του 2013.Ο Ερντογάν ήταν διατεθειμένος για πλήρη συμφιλίωση με τους Κούρδους εστω και εάν αυτό σήμαινε την ημιαυτονομία τους στα πλαίσια του τουρκικού κράτους, εξάλλου το σχέδιο του Ερντογάν αυτό ακριβώς προέβλεπε,την δημιουργία αυτόνομων κρατιδίων στα πλαίσια μιας ομοσπονδίας.

Οι ΗΠΑ κατάλαβαν ότι εάν ο Ερντογάν συμμαχούσε με τους Κούρδους που σε είκοσι χρόνια θα αποτελούν όχι μειονότητα αλλά την κυρίαρχη πληθυσμιακή ομάδα, τότε η Τουρκία θα γίνονταν όντως  μια υπερδύναμη και μάλιστα με πληθυσμό στην συντριπτική πλειοψηφία του κάτω των τριάντα ετών.
Οι Κούρδοι έχουν υψηλότερο δείκτη γεννήσεων από τους Τούρκους οι οποίοι, και σε αντίθεση με όσα νομίζουμε, δεν γεννάνε όσο στο παρελθόν, τάση που ο Ερντογάν προσπαθεί να αναστρέψει με επιστροφή στον θρησκευτικό συντηρητισμό, τον εθνικισμό (πατρίς -Θρησκεία -οικογένεια) αλλά και με την οικονομική ανάπτυξη , πάντα με την βοήθεια των δωρεών και εισροών κεφαλαίων απο Κατάρ και Σαουδική Αραβία, τουλάχιστον μέχρι το 2017. Ωστόσο ο ρυθμός αύξησης των Κούρδων δεν μπορεί να αναχαιτιστεί.
Έτσι οι ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2013 υποκίνησαν τις ταραχές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης με πρόσχημα το πάρκο Γκαζί, ταραχές που εξαπλώθηκαν σε όλη την χώρα και κλόνισαν τον Ερντογάν ο οποίο πήρε το μήνυμα και τερμάτισε τις ειρηνευτικές διαδικασίες με τους Κούρδους. 
 
Εάν δεν επενέβαιναν οι ΗΠΑ το 2013 δεν είχαμε σήμερα το Β΄ημίχρονο του πολέμου στην Συρία και την εισβολή της Τουρκίας στα βόρεια της χώρας.
Ο Ερντογάν ναι μεν εισέβαλε στην Βόρεια Συρία για να εμποδίσει την ίδρυση Κουρδικού Κράτους εκεί αλλά γνωρίζει ότι το μέλλον της Τουρκίας στηρίζεται στην ενσωμάτωση των Κούρδων . Σε μια γενιά απο σήμερα μόνο απο τους Κούρδους θα μπορεί η Τουρκία να αντλεί νέους εργάτες, στρατιώτες, επιστήμονες διότι ο πληθυσμός των Τούρκων θα είναι γηρασμένος. Γιαυτό και ο Ερντογάν επιμένει στην επιβολή του ισλάμ σε μια προσπάθεια να ομογενοποιήσει Κούρδους και Τούρκους αλλά και άλλες μειονότητες κάτω απο το σουνιτικό μουσουλμανικό δόγμα.
Στα μακρόπνοα σχέδια το Ερντογάν εντάσσονται η προσαρτηση του βόρειου Ιράκ, της Θράκης (δυτικής) της ανατολικής και νότιας Βουλγαρίας (Στράντζα και Κέρτζαλι) όπως και του ανατολικού Αιγαίου. 

Ο Ερντογάν προσβλέπει και στην στενή συμμαχία με το Ιράν , ας είναι σιιτικό, μέσα στα πλαίσια της Ευρασιατικής Ένωσης υπό την Ρωσία.

Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι η μόνη λύση του κουρδικού είναι μια είναι ειρηνευτική διαδικασία , ανάλογη του 2013, αλλά αυτή την φορά θα πρέπει να είναι αδιάβλητη απο παρασκηνιακούς Αμερικανικούς εκβιασμούς . Τον ρόλο του προστάτη θα παίξει ο Πούτιν ο οποίος έτσι κι αλλιώς έσωσε τον Ερντογάν απο το πραξικόπημα του 2016.

Η Ελλάδα απο την άλλη, βρίσκεται μεταξύ διελκυστίνδας ΗΠΑ -Ρωσίας .Το 2015 , όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση , οι Έλληνες μεγαλοεφοπλιστές ήταν έτοιμοι να στρώσουν το έδαφος στον Πούτιν.Ο Πουτιν απο χρόνια πριν είχε δώσει προνόμια σε Έλληνες μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές προκειμένου αυτοί να στηρίξουν τον τότε φιλορωσικό ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει την εξουσία.
Οι 'Ελληνες εφοπλιστές ήταν οι μόνοι που δεν πλήρωναν τέλη διέλευσης απο την Βόρεια Θάλασσα που ελέγχεται απο την Ρωσία, Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι είχαν κυριαρχήσει στην αγορά της Ρωσίας με την άδεια του Πούτιν βεβαίως και ένα δίκτυο υποψήφιων φιλορώσων δημάρχων σε ελληνικές πόλεις λιμάνια βρίσκονταν στην αναμονή για τις επόμενες δημοτικές εκλογές . Ο Πουτιν ήθελε τα Ελληνικά λιμάνια να ελέγχονται απο δικούς του ανθρώπους οι οποίοι σε αντάλλαγμα θα έπαιρναν την άδεια για να εξασκήσουν διάφορες παράνομες δραστηριότητές όπως διακίνηση ναρκωτικών, τζόγος,πορνεία , υπο την βιτρίνα της πολιτικής δραστηριότητας.

Από τα ελληνικά λιμάνια η Ρωσία θα διακινούσε τα ναρκωτικά του συμμαχικού  Ιράν, το οποίο με την σειρά του διακινεί σε όλο τον κόσμο με την Χεζμπολάχ και τελευταία με το κολομβιανό καρτέλ.
Ο Ομπάμα γνώριζε ότι το Ιράν διακινεί ναρκωτικά με την Χεζμπολάχ του Λιβάνου σε όλο τον κόσμο αλλα επειδή ήθελε να αποσπάσει το Ιράν απο την αγκαλιά της Ρωσίας έκανε ότι δεν έβλεπε ούτε το πυρηνικό πρόγραμμα του ,ούτε την διακίνηση ναρκωτικών. Τον Δεκέμβριο του 2017 αποκαλύφθηκε ότι όταν η Αμερικανική δίωξη Ναρκωτικών η DEA , διεξήγαγε μια επιχείρηση εναντίον των Κολομβιανών και Ιρανών (επιχείρηση ΄΄Κασάνδρα΄΄) ο Ομπάμα για να την σταματήσει είτε μετέθεσε τους πράκτορες της DEA είτε τους απέλυσε.

Γιαυτό και ο Ομπάμα με την λήξη της θητείας του ήρθε στην Ελλάδα και έβγαζε λόγους στην Ακρόπολη , για να χαιρετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κάποτε φίλος του Πούτιν και του Ιράν,που διακινούν την πρέζα και που ήθελαν τα Ελληνικά λιμάνια ως τερματικά (terminals) ναρκωτικών , τα έσοδα των ποίων πάνε σε εξοπλισμούς Ρωσίας και Ιράν όπως και στην εξαγορά συνειδήσεων υπέρ της Ρωσίας σε όλη την Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

Ο Ομπάμα έκλεινε τα μάτια σε όλα αυτά με το πρόσχημα του προσεταιρισμού του Ιράν ,αλλά μάλλον ήταν σύμφωνος με την διάδοση των ναρκωτικών στον κόσμο.

Με τον ερχομό του Τραμπ η Αμερική προσπαθεί αν κερδίσει το χαμένο έδαφος . Η έλευση του Τζ. Πάιατ ως πρέσβη στην Ελλάδα αποτέλεσε την πρώτη πράξη να γυρίσει η Ελλάδα στο Αμερικανικό ΄΄μαντρί΄΄. Ωστόσο οι ΗΠΑ επιμένουν να διατηρούν ω εργολάβο τους την Γερμανία, την οποία προσπαθούν να ελέγξουν με διάφορες οικονομικές κυρώσεις αλλά σε  κάθε περίπτωση την αφήνουν ελεύθερη να ελέγχει την Ευρώπη για λογαριασμό τους.
Παράδειγμα είναι η Βουλγαρία η οποία το 2014 συμφώνησε με την Ρωσία για τον south stream. Αμέσως η Γερμανία έβαλε το ευρωκοινοβούλιο να καταψηφίσει και να απαγορεύσει την συμφωνία -βασιζόμενη σε μια μεθερμηνεία του νόμου για τους παρόχους ενέργειας στην Ε.Ε.- και έδωσε χρόνο στις ΗΠΑ να αποστείλουν τον γερουσιαστή ΜακΚέιν στην Βουλγαρία επικεφαλής κλιμακίου γερουσιαστών οι οποίοι και καθαίρεσαν την ζαλισμένη βουλγαρική κυβέρνηση Ορεσάρσκι και ανέβασαν τον Μπόικο Μπορίσοφ

Όταν η Τουρκία στα τέλη του 2017 ανακοίνωσε ότι θα εισβάλει στην βόρεια Συρία,οι ΗΠΑ έστειλαν τον Αμερικάνο αρχηγό στρατού σε συνάντηση χωρίς δελτίου τύπου, για να συζητήσει και να βολιδοσκοπήσει τον Ερντογάν αλλά σε καμία περίπτωση να τον εμποδίσει.
Στην Ελλάδα ο Αμερικάνος πρέσβης βαράει βόλτες στο ΓΕΣ και γενικά παρεμβαίνει ως τοποτηρητής, αλλά όχι μόνο για όφελος των ΗΠΑ, δουλεύει και τα γερμανικά συμφέροντα. 

Η συμφωνία των Πρεσπών και  επικείμενη με την Αλβανία , τα Γερμανικά συμφέροντα εξυπηρετεί και συγκεκριμένα τα ενεργειακά. Η Γερμανία θέλει τα Σκόπια εντός Ε.Ε. για να κάνει την ζεύξη Αξιού-Δούναβη και να περνάει τα φορτία LNG αερίου απο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης .
Θέλει επίσης την Αλβανία εντός Ε.Ε. αλλά και την μειονότητα των βορειοηπειρωτών καθημαγμένη διότι απο την Βόρειο Ήπειρο θα περάσει ο αγωγός ΤΑΡ ο οποίος θα φέρνει αέριο απο το Αζερμπαϊτζάν  στην Γερμανία. Η Βόρειος Ήπειρος πρέπει να αδειάσει απο τους Έλληνες διότι ως μειονοτικοί θεωρητικά μπορεί να φέρουν αναταραχές στο μέλλον και οι αγωγοί πρέπει να περνάνε απο κράτη και περιοχές πλήρως ελεγχόμενες.

Ο Αμερικάνος πρέσβης Τζ. Πάιατ μας ήρθε από την Ουκρανία, μια ακόμα χώρα η οποία καταστράφηκε για τα ενεργειακά συμφέροντα της Γερμανίας.
 Η Γερμανία προκάλεσε την πολιτειακή αναταραχή στην Ουκρανία που οδήγησε στον σημερινό πόλεμο για να μπορέσει να ελέγχει την χώρα και να κατασκευάσει ένα αγωγό που θα διέσχιζε την Πολωνία, τα παράλια της Ουκρανίας (Οδησσό) και απο τα παράλια της Κριμαίας και με υποθαλάσσια διαδρομή 400 χλμ θα έφτανε στην Γεωργία, η οποία είναι σφόδρα αντιρωσική, και απο εκεί στο Αζερμπαϊτζάν όπου υπάρχουν ικανά κοιτάσματα αερίου.Ο Πούτιν επενέβη και κατέλαβε την Κριμαία ακριβώς για να εμποδίσει την Γερμανία να υλοποιήσει τον αγωγό αυτό και να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη. Γιαυτό και η Γερμανία προσπαθεί να υλοποιήσει τον ΤΑΡ, τον αγωγό που θα ξεκινάει απο Αζερμπαϊτζάν, θ διασχίσει Γεωργία-Τουρκία-Ελλάδα-Βόρειο Ήπειρο-Ιταλία-Αυστρία-Γερμανία. Ας σημειωθεί ότι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας θέλει να ακυρώσει την συμμετοχή της χώρας στον ΤΑΡ

 Ο Πούτιν επενέβη για τον ίδιο λόγο και στην Συρία, για να εμποδίσει τον αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανία, αγωγό που η Γερμανία εμπνεύστηκε το 2009.

Ο Αμερικάνος πρέσβης στην Ελλάδα, ο Τζ Πάιατ, πριν την Ελλάδα ήταν τοποθετημένος στην Ουκρανία προσπαθώντας να βοηθήσει τους δυτικούς Ουκρανούς στον πόλεμο εναντίον των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας και σε κάθε περίπτωση βοηθούσε να διατηρηθεί ζωντανό το ήδη καταδικασμένο σxέδιο της Γερμανίας για τον αγωγό Πολωνίας- Ουκρανίας-Γεωργίας-Αζερμπαιτζάν, που είπαμε παραπάνω. Tα ίδια ήρθε να κάνει και στην Ελλάδα με την συμφωνία των Πρεσπών και  με την επικείμενη με την Αλβανία.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν την Γερμανία και την Ευρώπη ανεξάρτητες απο το ρωσικό αέριο, αλλά όλες προσπάθειες αποτυγχάνουν και η Γερμανία διατηρεί μια επαμφοτερίζουσα στάση σε σχέση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ανάλογη με αυτή του Ερντογάν.
Πριν απο τον Γ ΠΠ , ΗΠΑ -Ρωσια και Κίνα θα πρέπει να οργανώσουν τους συμμάχους τους με γνώμονα την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης και Κίνας. Αμερική και Ρωσία είναι ενεργειακά αυτάρκεις ήδη.

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Όσο και εάν τα πράγματα φαίνονται περίπλοκα, στο τέλος της ανάλυσης είναι απλοϊκά, εφόσον υπάρχει η γνώση των πραγμάτων. Στον Δυτικό κόσμο κυριαρχεί η λευκή φυλή, ενώ στον Ανατολικό, μετά από μια σύντομη κυριαρχία της λευκής, τα ινία τα παίρνει η κίτρινη, πάντα με τα κριτήρια που κατατάσσουμε τις φυλές.
Στον Δυτικό κόσμο την κυριαρχία την μοιράζονταν η λευκή φυλή όπως προαναφέρθηκε, αλλά με τα καστανόμαυρα μαλλιά, ολίγον ίσια, ολίγον σγουρά, το ξανθό γένος ήταν πάντα υπό καθοδήγηση.
Το κυρίαρχο καστανόμαυρο γένος όντος συγγενικό, διεξήγαγε κατά τους αιώνες εμφυλιακούς πολέμους για το ποιο θα κυριαρχήσει χρησιμοποιώντας ως όπλα την μαύρη φυλή, την ξανθή, την κίτρινη-παρακλάδι(Μογγόλους) και τα αραβικά φύλα, που του είναι πιο συγγενικά.

Φτάνοντας στο σήμερα και βλέποντας την τεράστια άνοδο της κίτρινης φυλής, το καστανόμαυρο γένος για μια ακόμη φορά τσακώνεται για το ποιο θα επικρατήσει και πάλι, όμως η ραγδαία άνοδος της κίτρινης φυλής σε συνδυασμό με τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης που διαθέτει, κάνει το καστανόμαυρο γένος να το ξανά σκέφτεται στο πως θα ενεργήσει.

Η ταχύτατη εξέλιξη της Ανατολικής αυτοκρατορίας δεν δίνει πολλά περιθώρια στην Δύση για την δική της αυτοκρατορία, έτσι τα χρονικά όρια στενεύουν, παράγοντας έντονων γεωπολιτικών εντάσεων-πολέμων.

Η ανθρωπότητα μετά την βιομηχανική επανάσταση, κάνει τα πρώτα της βήματα ως ενιαίο σύνολο, όπου πρέπει να ξεπεράσει το πρωτόγονο όχι των πολιτισμών, θρησκειών αλλά των φυλών.
Είναι το πιο κρίσιμο σημείο στην εξέλιξή της και θα χρειαστεί πολύ έντονη προσπάθεια για να το ξεπεράσει, γιατί θα αντιπαρατεθούν τα ισχυρά ένστικτα με την λογική.
Εάν επικρατήσουν τα ένστικτα θα καταστραφούμε, εάν επικρατήσει η λογική θα ζήσουμε εποχές Star Trek, δηλαδή ανάπτυξης και ευημερίας.

Όσο για την Ελλάδα όπως και άλλες χώρες θα είναι τμήμα της Δυτικής αυτοκρατορίας όποια και εάν επικρατήσει, ο κυρίαρχος όμως είναι η πρώην Ελληνορωμαϊκή.
Ο χρήστης Γρηγόρης Τσελεπής είπε…
Χρόνια αυτά γράφεις panpan και χρόνια βυθιζόμαστε, από που αντλείς αισιοδοξία.
Ο χρήστης panpan είπε…
Αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως αισιοδοξία, εγώ το αντιλαμβάνομαι ως πραγματικό γεγονός, που ακόμα και εάν επικρατήσει που θα επικρατήσει η Ελληνορωμαϊκή αυτοκρατορία στον Δυτικό κόσμο, δεν σημαίνει ότι θα επιβιώσουμε σε αυτόν τον πλανήτη όπως περιέγραψα παραπάνω και σε προηγούμενα σχόλιά μου.

Η Ελληνορωμαϊκή αυτοκρατορία όπως και κάθε αυτοκρατορία όπως η Κινέζικη, στο βάθος του μυαλού τους έχουν το όραμα της απόλυτης κυριαρχίας, απόρροια της ενστικτώδης ζωώδης Φύσης μας.
Η Φύση, μας μας έχει προικίσει όμως και με το χάρισμα της λογικής που μέχρι τώρα το χρησιμοποιούμε για να ικανοποιούμε κυρίως τα ζωώδη ένστικτά μας.
Εάν δεν συνειδητοποιήσουμε την αυτοκαταστροφική μας τάση, τότε το τέλος μας στον πλανήτη Γη είναι βέβαιο.

Η αναγκαστική ειρηνική συνεργασία είναι μονόδρομος μέχρι να έρθει η απόλυτη ειρηνική συνύπαρξη εξαιτίας της τεχνολογικής προόδου που θα μας βγάλει από τα πηγαία αδιέξοδα διασφάλισης της διατροφής, νερού και της ενέργειας.
Είμαστε πολύ κοντά προς την επίλυσή τους πράγμα που το κάνει πιο επικίνδυνο στην παρούσα στιγμή.
Ο χρήστης Δημητρης Κ. είπε…
Καμμια προοδος τεχνολογικη δεν φερνει ευτυχια η ονειρο ...αν φτιαχνει ερηπεια ψυχικα ατομα...ηθικα ρεταλια...ανηθικα τομαρια....και λατρεις της υλης.Κι αυτη η δυτικη φαρσα της τεχνολογιας τετοια φτιαχνει..Τενεκεδες με κινητα και γυαλια ρεημπαν και Καγιεν για ονειρο.Στην Ευρωπη και στην Ατλαντιδα αυτο ειναι το μοντελο.Χαζοχαρουμενοι τενεκεδες λαμπεροι με φαρο οδηγο το φαι ..την διασκεδαση...το τεχνολογικο γκατζετ.Μπαζα...ηθικα χωρις αρετες...Αυτη η ...αυτοκρατορια πεθαινει...στο κυριο κομματι ...το πνευμα.Αυτο που μας ξεχωριζει απ τα ζωα.Οτι τεχνουργημα και να φτιαξει δεν θαναι παρα ...μια επιστημη που οπως ελεγαν αρχαιοι σοφοι ...αποχωριζομενη απ την αρετη γινεται μια κακοβουλη πανουργια....Δεν εχουμε καμμια αναγκη της...κι ας πετα με Ουφο.....που δεν θα πετα τελικα ...οπως μια μαιμου δεν μπορει να γραψει.Μιλωντας για προοδο σημερα οι πιο πολλοι εννοουν τεχνολογια.Αν πας δηλ.απο Αθηνα στην Ν .Υορκη σε ενα λεπτο...και βγαλεις ευκολα φραγκα.Να τα κανεις τι ολα αυτα ? Με αδειο μυαλο και ψυχη κουρελι.?? Να τα....φας !!! Εεεε και ?? Με αδειο το πνευμα....Εεε και ?? Ναχεις δεκα γυναικες και καθε βραδυ μπαρ και διακοπες στο Τιμπουκτου.Εεε και ?? Αντε εφαγες σκασμο..επαιξες με γκατζετ...πηδηξες εκατο.....Εεε και ?? Ποσο θα ζησεις ?? 50 εναργα χρονια...Εεε και ?? Θα πας φαγωμενος πληρως.Εεε και ?? Τι θα παραδωσεις μετα ?? Τα λιπη πουφαγες ?? Η το ..κοτερο ?? Αυτο το τεχνολογικο παραμυθι δεν δουλευει χωρις....ρευμα.....θασαι μονος με μια ψυχη αφροντιστη...ενα ψυχικο αουτο ντα φε...ενα ρεταλι των σκυλων.Αυτη η αυτοκρατορια θα πεθανει με παταγο.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...και μετα θα παμε στη κολαση...
Εεεε και..???
Ασε τον καθε ανθρωπο να ζησει την ζωη του...χωρις "εεε και"...η ζωη ειναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ..Ο ανθρωπος χρειαζεται χαρα,αγαπη,συμπαρασταση,ελπιδα...και βεβαιως λεφτα τοσα οσα να μην εχει αγχος επιβιωσης ακομα και εαν δεν εχει ουτε αυτα θα απευθυνθει στον Υψιστο η σ'ενα φιλο με ΠΙΣΤΗ...δεν θα χαθει κατι θα βρεθει και γι'αυτον.
ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ...γραφτο και στον τοιχο
να το διαβαζεις καθε μερα.Ειμαστε
"περαστικοι" απο αυτο τον κοσμο ΟΛΟΙ,
δινε αγαπη,χαρα,ελπιδα,ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ.... ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ...ΦΙΛΕ.
Ο χρήστης Δημητρης Κ. είπε…
Δεν πολυκαταλαβες τι ειπα.Περιπου ειπες οτι ειπα.Αυτα που ειπες ..χαρα..ελπιδα..αγαπη..συμπαρασταση ειπα...κι ειναι διαφορετικα απ το φαι..απ τα υλικα στοχους που επικρατουν σημερα.Το εε και ..σε ενοχλησε..δηλ.το ματαιο των υλικων στοχων..χωρις αυτα που ειπες εσυ .Ειναι βεβαια και το αλλο..η πιστη σου ..οτι η ζωη ειναι μια.Γιατι οχι δυο ? Απο που το ξερεις ? Αν δεν απατωμαι και οι αρχαιοι σοφοι ελεγαν οτι τιποτε δεν γινεται απ το μηδεν και τιποτε δεν καταληγει στο μηδεν.( η μια ζωη θα πει..μετα μηδεν )Σημερα η επιστημη λεει το ιδιο ακριβως !! Η ενεργεια δεν χανεται ποτε...μονο μετασχηματιζεται..ωστε στο συνολο της ναναι παντα ιση με πριν .και ποτε μηδεν.Απο που λοιπον τοβγαλες οτι ειναι μια μονο ??Απο μονος σου ?? Οσον αφορα τα προς το ζειν..σωστα τα λες.Αλλα τα προς ζειν.Οχι τα χιλιες φορες το ζειν ...αφου αυτα αφαιρουν 999 ζειν ..απο αλλους που δεν ...ζειν !!Τυχαινει βλεπεις ο πλανητης ναχει ενα ορισμενο αποθεμα ζειν.Οχι απειρο.Κι αν καποιοι ..παραζειν...καποιοι αλλοι δεν ζειν.πχ.αν εγω εχω αρσενιουχο γαλλιο στο εδαφος μου για τα ηλεκτρονικα .κι εσυ στο δικο σου οχι..ερχεσσι εσυ που θελεις να ..παραζεις και το αρπαζεις..εσυ για να παραζεις γιατι μια ζωη την ..εχουμε...κι εγω ψοφαω χωρις ουτε να ζησω μια ζωη !!Ελπιζω να μην πεις οτι με κατηγορησες ...Εεε και ??? Διοτι εδω ισχυει η κατηγορια.Οχι πριν.!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν προκειται να σε κατηγορισω και δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου.
Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι ο ανθρωπος μια φορα ερχεται στην ζωη,
δεν πιστευω στην μετεμψυχωση,μια φορα πεθαινεις και μετα ΚΡΙΣΙΣ οπως λεει και
η θρησκεια μας σαν χριστιανοι ορθοδοξοι
Οσον αφορα την ματαιοτητα των πραγματων
και γενικα την θεωρηση της πανω στη ζωη
ειναι πραγματι ετσι, υπαρκτη και νομοτελειακη.Ωστοσο η ζωη ειναι αγωνας
με πολλους κινδυνους με επιτυχιες και αποτυχιες,που σημαινει πως πρεπει να χαιρομαστε στη χαρα και να λυπουμαστε στη λυπη να ειμαστε δηλαδη σε ολα
"μεσα", πιστευω να με καταλαβαινεις.
Χρειαζομαστε και την υλη -εστω και ματαιη- για την ικανοποιηση των σωματικων αναγκων και το πνευμα για την ικανοποιηση των ψυχικων αναγκων.
Επομενως ολα στη ζωη χρειαζονται,
με μετρο και συνεση...αλλα και ΠΙΣΤΗ.
Τελειωνοντας, για να μην σε κουραζω
γι'αυτο που ειπες οτι :
"Οχι τα χιλιες φορες το ζειν ...αφου αυτα αφαιρουν 999 ζειν ..απο αλλους που δεν ...ζειν", δυστυχως υπαρχει η αδικια
υπαρχει το "ριξιμο",η αρπαχτη,η κλεψια κλπ. αυτο εχει να κανει με το οτι δεν εφαρμοζονται οι νομοι του κρατους και επικρατει η αναρχια,η διαφθορα,η ασυδοσια,το εγκλημα κλπ, ποιος φταιει??
η μοιρα μας,το μυαλο μας,οι αλλοι,η εκπαιδευση,ποιος?? οταν ειναι σαπιο το "κεφαλι" δηλαδη η κυβερνηση, θα ειναι σαπιο και ολο το ψαρι, δηλαδη ολη η κοινωνια...γιατι ετσι εξυπηρετουνται σκοτεινα - και οχι μονο- συμφεροντα.


Ο χρήστης μαινομενος είπε…
Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις! Στο θέμα της ανάθεσης της Ευρώπης στους Γερμανούς, έχω να πω ότι τελευταία υπάρχουν τριβές μεταξύ ΗΠΑ Γερμανίας γιατί πάνε να αυτονομηθούν! Η Γερμανία δεν σκοπεύει να παραμείνει για πάντα ο επιτηρητής της Ευρώπης για χάρη της Αμερικής! Θέλει να γίνει ο κυρίαρχος-ιδιοκτήτης της Ευρώπης για χάρη του εαυτού της! Αυτό τώρα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό από τις ΗΠΑ! Η εξασφάλιση πηγών ενέργειας που να ελέγχει η ίδια είναι απαραίτητο για να γίνει η Γερμανία υπερδύναμη που δεν θα δίνει λόγο σε κανέναν, ούτε στις ΗΠΑ!