ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ;


Greek Spirit
16-6-2018
Εάν  η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι επαχθής για την Ελλάδα τότε γιατί ο πρόεδρος των Σκοπίων Ιβανώφ δεν την στηρίζει; Ο λόγος είναι ότι με την συμφωνία αυτή οι Σκοπιανοί δέχθηκαν να υπαναχωρήσουν της θεωρίας τους περί κατευθείαν καταγωγής τους απο τους αρχαίους Μακεδόνες και δέχθηκαν το όνομα  ΄΄Μακεδονία και Μακδεόνες΄΄ απλά λόγω εγκατάστασης τους ως σλαβικό (και Αλβανικό ) φύλο στην ομώνυμη περιοχή. Ο Ιβανώφ θέλει την συνέχιση της εθνικιστικής παραφιλολογίας περί κατευθείαν καταγωγής των Σλάβων απο τους αρχαίους Μακεδόνες.
Το ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα βιάστηκε να κλείσει μια συμφωνία τώρα. Η απάντηση έχει να κάνει με τα ενεργειακά συμφέροντα της Γερμανίας. Η Γερμανία απο το 2009 προσπαθεί να υλοποιήσει τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο που θα είναι ένα πλέγμα χερσαίων αγωγών αλλά και θαλάσσιων μεταφορών αερίου απο το Κατάρ και Αζερμπαϊτζάν. 

Ο πόλεμος στην Συρία ξέσπασε όταν ο Άσαντ δεν δέχθηκε να περάσει ο αγωγός Καταρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας απο την χώρα του.Τον πόλεμο υποδαύλισαν Γερμανία-Κατάρ και ΗΠΑ και η Ρωσία επενέβη υπέρ της Συρίας και του Άσαντ για να μην υλοποιηθεί ο αγωγός που θα της αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη.
Ο αγωγός Κατάρ-Ευρώπης ακυρώθηκε οριστικά και η Γερμανία προσδοκά πλέον στον ΤΑΡ , στον EST MED και στην ζεύξη Αξιού -Δούναβη. 
Ο ΤΑΡ ωστόσο μετά τις τελευταίες εκλογές στην Ιταλία όπου την εξουσία ανέλαβαν αντιγερμανικές πολιτικές δυνάμεις είναι αμφίβολο εάν θα ολοκληρωθεί.
Ο EAST MED είναι ακόμα στα χαρτιά και παρόλο που η υλοποίηση του θεωρείται τεχνικά εφικτή θα αργήσει πολύ να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης του.
Η Ζεύξη Αξιού-Δούναβη είναι το τελευταίο καταφύγιο της Γερμανίας που θέλει τάνκερ πλοία να έρχονταιστην Θεσσαλονίκη και να μεταφορτώνουν αέριο σε φορτηγίδες που θα πλέουν στους Αξιό-Δούναβη και μέχρι την Γερμανία.
Τα Σκόπια πρέπει να ενταχθούν στην Ε.Ε. αλλά το βέτο της Ελλάδας είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο. Γιαυτό και οι Γερμανοί θέλουν λύση εδώ και τώρα στο ονοματολογικό για να αρθεί το ελληνικό βέτο.
Οι Γερμανοί έταξαν στην ελληνική κυβέρνηση διάφορα οικονομικά ευεργετήματα εάν αυτή έκλεινε συμφωνία με τα Σκοπια.H ελληνική κυβέρνηη διέπραξε ενα τεράστιο λάθος.
Αυτός είναι ο λόγος της βιασύνης με πολύ απλά λόγια.
Ακόμα και ο κ Μητσοτάκης που είναι αντίθετος με την συμφωνία έχει  μει στο στόχαστρο της Μέρκελ, έχει πλάκα η πολιτική ζωή στην Ελλάδα, αρκεί να διαθέτεις  χιούμορ και να μην ελπίζεις σε κανέναν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνάει για περισσότερα χρόνια απο τον Φιντέλ Κάστρο ....
Την ίδια ώρα η Τουρκία που όλοι οι προφητειοπληκτοι περιμένουν να διαμεΛισθεί κτλ κτλ, έχει έρθει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την επικράτηση της στα εδάφη της βόρειας Συρίας δυτικά του Ευφράτη. Η Τουρκία κατάφερε να εκβιάσει τις ΗΠΑ για κοινή στρατιωτική παρουσία δυτικά του Ευφράτη αλλά και τον διωγμό των Κούρδων απο τη περιοχή.Όταν έγραφα το

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ- ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/04/blog-post_4.html

κάποιοι κοιμόντουσαν 
 
Η Τουρκική οικονομία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με κύρια τις επισφάλειες των τραπεζών της και την αδυναμία αποπληρωμής των επιχειρηματικών δανείων λόγω απομείωσης της αξίας της Λίρας.
Ωστόσο ο Ερντογάν σκέφτεται πολιτικά και όχι ως λογιστής και συνεχίζει τα υπόσχεται παροχές σε εκατομμύρια Τούρκους και από ότι φαίνεται θα κερδίσει τις εκλογές. 

Είναι απορίας άξιο γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν συλλαλητήρια για τα μνημόνια. Ίσως γιατί δεν θεωρούν πατριωτικό να διαδηλώνουν για την οικονομία εφόσον την έχουν αποσυνδέσει απο την εθνική επιβίωση.Οι Έλληνες θεωρούν ότι τα έθνη επιβιώνουν με θεωρίες περί καταγωγής τους και όχι με κοινή προσπάθεια στην καθημερινότητα.Θεωρούν ότι το να κλέβουν τον ΦΠΑ, να φοροκλέπτουν, να φοροαποφεύγουν, να εισφοροδιαφεύγουν, να κλάνουν δημοσίως, να πετάνε τα σκουπίδια τους στις παραλίες, να κλείνουν τις διαβάσεις των πεζών, να αδειάζουν τους βόθρους στην θάλασσα όπου κολυμπάνε οι ίδιοι, να λοιδορούν τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας, να λικνίζουν τους τροφαντούς πισινούς τους σε ρυθμό αμανέδων, νομίζουν ότι όλα αυτά είναι ασύνδετα με τον πατριωτισμό.
Πατριωτισμός είναι να μην κλέβεις τον υπάλληλο που δουλέυει στην επιχείρηση σου, να του πληρώνεις τον ΕΦΚΑ, να αποδίδεις ΦΠΑ και όχι να πέρδεσαι μεγαλοφώνως σε συλλαλητήρια. 
Πατριωτισμός είναι να μην παίρνεις φακελάκι, να μην νοθεύεις τα καύσιμα, να μην αφήνεις τα παιδιά της τάξης σου αγράμματα και όχι να τρως σουβλάκια στο Σύνταγμα απειλώντας με κρεμάλες πριν γυρίσεις στις καθημερινές παρανομίες σου.Πατριωτισμός είναι να μην κάνεις καρτέλ με άλλους επιχειρηματίες όπως επίσης και να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά ως καταναλωτής για τέτοιο ενδεχόμενο.
Και τώρα ας κάτσουμε  στις παραλίες με τα βοθρολύματα μας να περιμένουμε την διάλυση της Τουρκίας...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ; ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ; ΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΑΜΡΤΥΡΗΤΑ ΟΤΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ; Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ (ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ) ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ!!!) ΩΣ ΠΡΟΣΔΟΤΙΚΗ; ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ; Η ΜΗΠΩΣ Η ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ; ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΞΑΡΧΗΣ (ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΤΟ HELLENIC SUNRISE), ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ONTAS ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ KAI ΠΡOTEINEI THN ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΓΚΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΨΕΥΔΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ (ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ, ΕΝΩ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Η ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΩΣ ΑΠΑΤΩΝΕΣ (ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΡΙΝΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ). ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Που αποσκοπεί η ανάρτηση τούτες τις κρίσιμες ώρες; Είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσεις τόσο απαξιωτικά για τους Έλληνες;
Στην τελική... με αυτή σου την αναφορά στους Έλληνες μου θύμισες τους δήθεν φίλους μας που κατά καιρούς μας απαριθμουν και μας στολίζουν με ότι ποταπο τους έρθει..
Περίεργο... Τίποτα καλό δεν βρίσκεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να είσαι σίγουρος πάντως.. Το τι είμαστε και το τι δεν είμαστε .. Θα φανεί λίαν συντόμως...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Περιληπτικα θα λεγαμε οτι το παραπανω αρθρο του greek spirit εξηγει την πολιτικοκοινωνικοοικονομικη κατασταση που επικρατει στην χωρα μας. Μια κατασταση οπου οι πολιτικοι παρεχουν δανεικα χρηματα σε μια κοινωνια αχορταγη και οπου η οικονομια βασιζεται στην αρπαχτη,την κερδοσκοπια,την ατιμια,την βουλιμια,την φοροδιαφυγη,τον τυχοδιωκτισμο. Πουθενα δεν υπαρχει η λεξη πατριδα γιατι πολυ απλα την αντικαθιστουν οι λεξεις παραταξη,συλλογος,συνδικαλισμος. Ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι με τους τωρινους πολιτικους και με αυτο τον λαο δεν προκειται να υπαρξει πατριωτισμος γιατι πολυ απλα αυτο συνεπαγεται ξεβολεμα , λεξη που ο Ελληνας δεν θελει να την βλεπει ουτε ζωγραφιστη!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αποχαυνωμενους μας θέλετε;;
Γιατί κόψατε τα σχόλια μου;
Δεν είναι συμβατά με την ιδεολογία σας;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι είναι άραγε εμπαιγμός και κοροϊδία; ΑΙΣΧΟΣ....
ΝΤΡΟΠΉ ΡΕΕΕΕΕΕ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι καλοί νικάνε πάντα...
Αυτοί που το παίζουνε καλοί; τι κάνουν;; μπορείς να μου λύσεις αυτή την απορία;;
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Ποιο ήταν το σχόλιο σας; Αν γράφετε ανλωνυμα χωρίς έστω ψευδώνυμο που να ξερω πιο ήταν και εάν ήταν ;
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Ηρεμηστε, θα πάθετε τίποτα, κάνει και ζέστη
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Ευχαριστώ για τα μεστά και εμπεριστατωμένα σχόλια σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι Γερμανοί έταξαν στην ελληνική κυβέρνηση διάφορα οικονομικά ευεργετήματα εάν αυτή έκλεινε συμφωνία με τα Σκοπια.H ελληνική κυβέρνηη διέπραξε ενα τεράστιο λάθος.Αυτός είναι ο λόγος της βιασύνης με πολύ απλά λόγια. Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ. Δυστυχως ειναι τετοια η κατασταση μας που ουτε να διαβασουμε δεν μπορουμε!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ- ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΟΡΘΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΣΥΜΦΩΝΩ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πατριωτισμός: Aνιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα . Δεν αναφέρεται στην οικονομία (μνημόνια) όπως λανθασμένα αναφέρεις ή στην υγεία ή δεν ξέρω σε τι άλλο θεωρείς εσύ <>. Επίσης δεν θεωρώ σωστό αυτό που αναφέρεις, ότι <<...Οι Έλληνες θεωρούν ότι τα έθνη επιβιώνουν με θεωρίες περί καταγωγής τους και όχι με κοινή προσπάθεια στην καθημερινότητα.>> Είναι λάθος γιατί στην πιο πάνω προτασή σου << Ο πόλεμος στην Συρία ξέσπασε όταν ο Άσαντ δεν δέχθηκε να περάσει ο αγωγός Καταρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας απο την χώρα του>> έπρεπε να πεις ...ο πόλεμος στην Συρία ξέσπασε γιατί οι Σύριοι ως έθνος δεν αντιμετώπισαν απο κοινού τα καθημερινά προβλήματα και η Γερμανία -Κατάρ-ΗΠΑ βρήκαν πρόσφορο έδαφος και ..... (ξέρεις την συνέχεια) . Κλείνω με αυτό . Οταν θελεις να μετατρέψεις ενα Έθνος σε μάζα ανθρώπων το πρώτο πράγμα που κάνεις ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (θεωρία περί κοινής καταγωγής που εσύ δεν πιστεύεις σαν συνεκτικό κρίκο του Εθνους των Ελλήνων ισχύει ΑΠΟΛΥΤΑ). Ως Ελληνας προσπάθησε αυτή την δύσκολη ώρα να είσαι ΕΝΩΤΙΚΟΣ..... Λαθεμένες συμπεριφορές στην κοινωνία πάντα θα βρίσκεις .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σε λιγο θα μας πειτε οτι πατριωτισμος ειναι να μην πετας χαρτακια κατω στους δρομους να μην φτυνεις να μην κλανεις δημοσιως κ.λ.π ολα αυτα δηλαδη που λενε οι αναρχοκομουνιστες για να μειωσουν και να γελοιοποιησουν τον αληθινο πατριωτισμο που για μας τους ελληνες ειναι πρωτιστως η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ
πιο αριστεριστικο κειμενο δεν θα μπορουσες να βγαλεις.....
Ο χρήστης stef είπε…
Πιστεύω είναι σωστό το άρθρο όσον αφορά την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα που βάζει πρώτα το ατομικό συμφέρον και πλέον μόνο αυτό.Ωστόσο σε τέτοιες περιόδους πρέπει να επιδιώκουμε την ομόνοια οι εχθροί καραδοκούν.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Μην ανησυχείτε, θα διασφαλίσουμε το δικαίωμα να κλάνετε δημόσια και να πετάτε χαρτάκια κάτω χωρίς να σας κατηγορήσουμε για αντιπατριώτες, μην πανικοβάλεστε, συνεχίστε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιοι Γερμανοι βρε παιδια, οι Γερμανοι απλα το αεριο θελουν στα @@ πως θα λεγετε το μερος Μακεδονια-Καληδονια-Χελιδονια τους ειναι αδιαφορο. Η ολη φαση στηθηκε απο τας Εσπεριας και το βαθυ κρατος για το ΝΑΤΟ και την αποκοπη του κοντου, ηδη ερχεται ξανα η σειρα βοσνιας-σερβιας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία τα λέτε περί κοινής προσπάθειας και καθημερινότητας,αλλά σε σωστά πλαίσια τα οποία καθορίζονται από την εκάστοτε εξουσία.Βλέπετε εσείς από το 74 και έπειτα να έχει θεσει κάποια κυβέρνηση πλαίσια υγιους ανάπτυξης;

Είναι πλαίσιο ανάπτυξης π.χ βλ.δεκαετια 80 αγρότη πάρε επιδότηση και κάθησε ξυσε τα μέζεά σου στο καφενείο;Είναι πλαίσιο ανάπτυξης αγρότη δήλωσε πόσα στρέμματα ελιές έχεις αλλά επειδή έχω καταργήσει την Αγροφυλακή δήλωσε ότι θέλεις γιατί δεν θα σε ελέγξει κανείς;

Δεν σας κάνει εντύπωση πως ο Έλληνας προκοβει στο εξωτερικό ενώ στην Ελλάδα κινείται μέσα στα σκ@τ@ για να επιβιώσει;Όταν επί 40 χρόνια ο κάθε υπουργός δημιουργεί νέο φορολογικό σύστημα και πόσα ακόμα μπορούμε να πούμε;

Ο Έλληνας αν η Ελλάδα λειτουργούσε σε ένα σύστημα όπως του εξωτερικού και με έναν ηγέτη με όραμα για την Ελλάδα σας πληροφορώ θα είχε μεγαλουργησει.

Τι άλλο να πιάσουμε.Το φακελάκι;Το φακελάκι δεν κοβεται με τον πατριωτισμό αλλά με την λειτουργία των νόμων.Οταν η εξουσία κανει ένα νόμο που λέει 6 χρόνια αφαίρεση διπλώματος γιατρού και άδειας ασκησης επαγγέλματος θα υπάρξει γιατρός με φακελάκι;

Όλη αυτή την χαλαρότητα την δημιούργησαν και την διατηρούν οι κυβερνήσεις γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κλέψουν την ψήφο του πολιτη για επεπανεκλογή.

Όταν ξέρεις ότι αν πετάξεις γοπες.στην άμμο θα φας πρόστιμο 200 € θα είναι πεντακάθαρη η παραλία.Δηλαδη καταλήγω ότι πρώτα λειτουργούν οι νόμοι και έπειτα καλλιεργούμε την συμπεριφορά με.την ανάλογη παιδεία.

Όσο π.χ για τις κλ@νιες αυτά είναι πράγματα στη κουλτούρα του κάθε λαού.Δηλαδη οι Γερμανοί που δεν τους ενοχλεί η κλανιά αλλά το ρέψιμο είναι πιο πολιτισμένοι;
Ο χρήστης Δημητρης Κ. είπε…
Εχεις αρκετο δικιο.Οχι συνολικο .Και η σωστη λεξη αιτια των παντων εδω ειναι μια ""φιλοτομαρισμος "" ...οχι ξεβολεμα που δεν εχει αιτια σαν λεξη. Φιλοτομαρισμος ..!!!! Αυτος τακανε ολα...μα ολα.Απ το αναποδο παρκαρισμα...το κλεψιμο..το λαδωμα..την ρεμουλα..το ριξημο του διπλα...την προωρη συνταξη...την ψηφο την πουλημενη...τον κλεφτη πολιτικο και ψευτη...την αδιαφορια για την πατριδα...τις αλλες γενιες...τον βασανιστη δημ.υπαλληλο....εως τον προδοτη για τα φραγκα Αυτο το ατιμο το Τομαρι του καθενα !!! Το πανω απ ολα...και τον...Θεο !!!! Η αυτου εξωχοτης ο Παγκοσμιος πρωταθλητης του Τομαριου ....ΕΜΕΙΣ...!!! Κι επειδη αυτο λιγο μονο εφτιαξε στην κριση...η κριση θα μεγαλωσει κι ο πονος παντου.Μεχρι το σημειο μηδεν.Μηδεν ειναι ...το σημειο που αγκιζει το ...Τομαρι του καθενα.Οταν καθε ..Τομαρι κινδυνευει να μην υπαρχει μετα...Ειναι τρομερο ...αλλα δυστυχως μονο ετσι γινεται εδω....Ο Θεος το ξερει...θα το παει ολο εκει.Δεν του αφησαμε αλλη επιλογη ....Αρα θελει κι αλλο πονο το τομαρι μας...δυστυχως.Απ τον περιγυρο μου αυτο βλεπω....Ακομη και ο καναπες απ τον φιλοτομαρισμο υπαρχει....μην ρισκαρει το τομαρι καπου...Οταν σπασει ομως ο καναπες...και τα ελατηρια πληγωσουν το τομαρι....θες δεν θες θα σηκωθεις !!!! Θα δουμε ποτε....δεν απεχουμε πια πολυ....
Διαφωνεις κ.Αχοι ????