.post-body blockquote, .post-body pre, .post-body code { user-select: text !important; -webkit-user-select: text !important; -ms-user-select: text !important; -moz-user-select: text !important

Λίγα λόγια για τον Greek Spirit στο

Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια του νησιού βγάζουν την Ελλάδα από την κρίση. Αποκαλύψεις στο Med Petroleum Summit


Χρυσάφι στα σπλάχνα της Κρήτης!

Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια του νησιού βγάζουν την Ελλάδα από την κρίση. Αποκαλύψεις στο Med Petroleum Summit
Ρεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου

Σε ποσότητες που κυμαίνονται από 3 έως 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια υπολογίζονται τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα νότια της Κρήτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς από το βήμα του Med Petroleum Summit που διοργανώνει στην Αθήνα η IN-VR Oil & Gas.

ΠΗΓΗ http://www.dimokratianews.gr/content/85969/terastio-koitasma-fysikoy-aerioy

Με την τοποθέτησή του ο κ. Μπασιάς επιβεβαίωσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «δημοκρατίας», που στις 5 Οκτωβρίου του 2012 ανέφερε, με βάση κείμενο του Reuters, ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου που υπάρχουν νότια της Κρήτης θα μπορούσαν να αποφέρουν στην Ελλάδα 600 δισ. δολάρια τα επόμενα 25 χρόνια. Τα στοιχεία προέρχονταν από γνωστή μελέτη του ομότιμου καθηγητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης Αντώνη Φώσκολου.

Επίσης, σύμφωνα με άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Environmental Science and Engineering», υπολογιζόταν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου ύψους 4 τρισ. κυβικών ποδιών και αποθέματα φυσικού αερίου ύψους 3 δισ. βαρελιών.
Με αυτά τα στοιχεία μπορεί κανείς εύκολα να υπολογίσει ότι η Ελλάδα, εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις, θα ήταν σε θέση όχι μόνο να ξεπληρώσει το χρέος της, αλλά και να εξοικονομήσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ από τις εισαγωγές καυσίμων, για τις οποίες δαπανά το 5% του ΑΕΠ.

Ενεργειακός κόμβος
Θα μπορούσε επίσης να γίνει διαμετακομιστικός κόμβος για το αέριο προς την Ευρώπη, εάν οριοθετήσει μία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που θα της επιτρέψει να εξορύξει νομίμως τους υδρογονάνθρακες.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς, αναφερόμενος στις εκτιμήσεις για το μέγεθος των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους ξένων ανεξάρτητων εταιριών διαχείρισης υδρογονανθράκων και πετρελαϊκών που δραστηριοποιούνται στην έρευνα κι εκμετάλλευση, τις απέδωσε:

- Στις ομοιότητες των γεωλογικών δομών της δυτικής Ελλάδας με εκείνες του Ζορ.
- Στις αντίστοιχες ομοιότητες της Κρήτης με εκείνες των κοιτασμάτων Ονησιφόρος και Καλυψώ της Κύπρου.
- Στις ανακαλύψεις που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου από τέσσερις τύπους γεωλογικών δομών:
• Καλυψώ, Ονησιφόρος, Ζορ: 37 τρισ. κ.π. φυσικού αερίου
• Αφροδίτη, Τανίν και Καρίς: 6 τρισ. κ.π.
• Λεβιάθαν και Ταμάρ: 33 τρισ. κ.π.
• Μαρί, Νόα και Γάζα: 2,5 τρισ. κ.π.

Ο κ. Μπασιάς εκτίμησε ότι οι πρώτες γεωτρήσεις στις παραχωρήσεις της Κρήτης και του Ιονίου θα γίνουν τρία χρόνια μετά την υπογραφή των συμβάσεων.
Τα βάθη όπου μπορούν να φτάσουν τα μεγάλα γεωτρύπανα, βάσει της υπάρχουσας τεχνολογίας, είναι 3.000 μέτρα.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Γ. Σταθάκης παρουσίασε στο συνέδριο τέσσερις βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι η ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο με τους αγωγούς ΤΑΡ και East Med, η αναβάθμιση του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, που ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα, η κατασκευή νέου πλωτού ΥΦΑ στην Αλεξανδρούπολη και ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου IGB.

3 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςΜαΐου 09, 2018

  Μακάρι να γίνει έτσι, διότι και πολλές Αφρικανικες χώρες είναι παμπλουτες σε πρώτες ύλες αλλα υποδουλωμενες. (Μίχαλος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑνώνυμοςΜαΐου 11, 2018

  ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ Ελλάδα!Παρουσιάστηκε Ενα νέο Κίνημα Τιμωρών Οι Εκδικητες....Eρχονται οι reborn Greeks για να πάρουν εκδίκηση....ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...ΔΙΚΑ ΣΑΣ...  ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ Ελλάδα!Παρουσιάστηκε Ενα νέο Κίνημα Τιμωρών Οι Εκδικητες....Eρχονται οι reborn Greeks για να πάρουν εκδίκηση....ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

  Οι Εκδικητες....Eρχονται οι reborn Greeks για να πάρουν εκδίκηση....
  Ενα νέο Κίνημα Τιμωρών
  Το ότι οι αριθμοί ευημερούν στην Ελλάδα και ο κόσμος πεινάει, είναι μία παλιά και πονεμένη ιστορία.
  Αγαπημένη ιστορία δε όλων των κατοχικών κυβερνήσεων, της μαφίας των νταβατζήδων, και των βιαστών του Ελληνικού λαού.
  Σε λίγο καιρό που ο λαός θα πεινάσει και θα εξαθλιωθεί ακόμα περισσότερο προετοιμαστείτε για σκληρές καταστάσεις και μακάρι να διαψευστώ.
  Γράφει ο Αλέξιος Κοιμήσης
  Ο Ελληνικός λαός θα ξυπνήσει και όταν καταλάβει τι έχει συμβεί και τι πρόκειται να συμβεί σε αυτή τη χώρα, η οργή θα είναι ανεξέλεγκτη και κάποιοι θα βλέπουν μπροστά τους λύση τύπου Τσαουσέσκου.
  Θα δούμε και σκηνές Βενεζουέλας, όχι μόνο πλιάτσικο ή ουρές στα σούπερ μάρκετ, αλλά και σαν αυτή της εισβολής με ρόπαλα στο κοινοβούλιο.
  Γιατί όταν ο λαός πεινάει και ο ίδιος ο Θεός τον φοβάται, λένε και η πείνα είναι κακός σύμβουλος.
  Οι επικίνδυνοι πολιτικοί μας δεν έχουν καταλάβει “ότι έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες”.
  Δεν έχουν συνειδητοποιήσει την οργή του κόσμου που κινδυνεύει να τους πνίξει στο αίμα.
  Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αν λαός αντιδράσει σαν τους reborn christians -τους φανατικούς του χριστιανικού μπλοκ που ζητούσαν εκδίκηση- θα πληρώσουν με αίμα όσοι ευθύνονται.
  Και τότε τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή και πολλοί δεν θα έχουν που να κρυφτούν.
  Και οι reborn Greeks θα επιδιώξουν μετωπικές και σκληρές συγκρούσεις και “δεν θα γλιτώσει ούτε το καναρίνι τους” γιατί απλά το “ποτήρι ξεχείλισε”.
  Οι reborn Greeks θα ζητήσουν κοινωνική δικαιοσύνη, κρεμάλες και αίμα. Ούτε καν λαϊκό δικαστήριο για τον θίασο της υποταγής και του ξεπουλήματος.
  Ένας θίασος πολιτικών, φίλων τους μεγαλοεπιχειρηματιών και μερίδας δημοσιογράφων που χρόνια λυμαίνονται τον τόπο και προσπαθούν να μας πείσουν πόσο καλοί είναι οι ευρωτοκογλύφοι.
  Το χέρι τους έχουν ήδη οπλίσει ως ηθικοί αυτουργοί όλοι οι παραπάνω με πρώτους τους πολιτικούς μας που με τα κακά δείγματα τους κουρέλιασαν την έννοια της Δημοκρατίας.
  Οι reborn Greeks, θα τιμωρήσουν σκληρά αυτούς που έχουν ξεζουμίσει και εξαθλιώσει απροκάλυπτα τον “κακό λαό που για όλα φταίει”, έχουν καταπατήσει αξίες, αδιαφορούν για τους θεσμούς, κάνουν επίδειξη της υπεροχής της…ιδεολογίας τους.
  Και θα το κάνουν γιατί απλά δεν έχουν ανάγκη κανέναν. Δεν έχουν πολιτική, κομματική ή θρησκευτική ταυτότητα, δεν πληρώνονται από κανέναν και ανήκουν μόνο στην Ελλάδα.
  Είναι ένα καινούργιο κίνημα από ανθρώπους που δεν αντέχουν το άδικο και θα τιμωρήσουν αδυσώπητα όσους ξεφτίλισαν τον Ελληνικό λαό και ξεπούλησαν την Ελλάδα -πέρα από κόμματα και ιδεολογίες.
  Πολιτικούς, επιχειρηματίες που είναι βουτηγμένοι στην βρομιά.
  Είναι ένα καινούργιο κίνημα και κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται.
  Το μίσος και η δίψα για εκδίκηση των reborn Greeks, μπορεί να έχει δίπλα του και το λαό αφού η πλειοψηφία των πεινασμένων και άστεγων Ελλήνων δεν έχει τίποτα πια να χάσει.
  Οι τιμωροί θα εκδικηθούν όσους διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος του κοσμάκη που υποφέρει, ευθύνονται για την κατάντια της Ελλάδας των μνημονίων και έβγαλαν λεφτά σε βάρος του Ελληνικού λαού αλλά θα πάρουν και εκδίκηση για την ανελευθερία των Ελλήνων και την μακροχρόνια σκλαβιά τους.
  Μνημόνια και η απόλυτη μπίζνα του χρέους που αρκετοί Έλληνες πολιτικοί στήριξαν.
  Γιατί αν δεν είναι μπίζνα το ότι το ΔΝΤ -ο αρμόδιος οργανισμός- έχει επίσημα αποφανθεί ότι η χώρα έχει πτωχεύσει και το ότι απαιτείται κούρεμα που δεν το θέλει η Γερμανία που στόχο έχει να αρπάξει τον πλούτο της Ελλάδας, τότε τι είναι;
  Ο κίνδυνος να υπάρξει εκτροπή στην χώρα είναι ορατός, αν δεν γίνει κάτι από τους κυβερνώντες για να μην ζήσουμε ακραίες καταστάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Τα σχόλια σας πρέπει να έχουν ένα σημείο αναφοράς.
Ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται διότι είναι αδύνατο να κρατήσω λογαριασμό με ποιόν μιλάω.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Πρέπει να καταλάβετε ότι σχόλια με προσωπικές επιθέσεις και ιταμό-ειρωνικό-υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.