ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-EAST MED- ΙΡΑΝ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ



Greek Spirit
14-5-2018
Ισραήλ και  ΗΠΑ αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν το Ιράν και την ιρανική επιρροή στη Μ.Ανατολή δημιουργούν θόρυβο και καταφεύγουν σε πόλεμο εντυπώσεων. Η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ αποτελεί ένα χτύπημα  εναντίον της Χαμάς, την φράξιας που κυβερνά την λωρίδα της Γάζας από το 2007 . Η Χαμάς βρίσκεται πάντα σε αναζήτηση  προστάτη και έχει περάσει απο την Σαουδική Αραβία και Τουρκία στο Ιράν. Το Ιράν είναι σιιτκό κράτος και οι Παλαιστίνιοι της Χαμας σουνίτες, γιαυτό και είναι πάντοτε επιρρεπείς σε ΄΄πατερούληδες΄΄ όπως η σουνιτική Σαoυδική Αραβία και η επίσης σουνιτική Τουρκία του Ερντογάν. Και από τις δύο αυτές χώρες η Χαμάς έχει λάβει χρήμα και πολιτική στήριξη αλλά τελευταία έχει υποκύψει στους τουρμπανοφόρυς Ιρανούς μουλάδες και ας είναι αυτοί σιίτες. 

Το Ιράν κυριαρχεί στην Συρία και μαζί με την Ρωσία αποτελεί τον πιο ισχυρό παίκτη στην Μ.Ανατολή. Το Ισραήλ το 2014 μετά απο την πολιτική Ομπάμα για προσεταιρισμό του Ιράν από την Δύση  έτρεξε για βοήθεια στον Πούτιν ο οποίος ξεκαθάρισε ότι εάν το Ισραήλ ενταχθεί στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας τότε η βοήθεια και στήριξη που αυτό θα λαμβάνει θα είναι ανάλογη του μεγέθους του και της σημασίας του και ότι οι Εβραίοι θα πρέπει να ξεχάσουν την σκανδαλώδη εύνοια που απολαμβάνουν απο τις ΗΠΑ.
Το Ισραήλ θεωρεί πλέον την Ρωσία εχθρό της και για ένα παραπάνω λόγο, την παρεμπόδιση της δημιουργίας του Κουρδικού Κράτους.Η Ρωσία υποβοηθά την Τουρκία να εισβάλει στην βόρεια Συρία προς παρεμπόδιση των Κούρδων ενώ το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θέλουν τους Κούρδους να ΄χουν κράτος το οποίο όπως ακριβώς και το αυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν θα αποτελεί προτεκτοράτο των ΗΠΑ και ΜΟSSAD.
Η Χαμάς κατά το τέλος του 2017 απέστειλε αντιπροσωπεία ανώτατων στελεχών της στο Ιράν όπου και συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο μερών.
Το Ισραήλ θεωρεί το Ιράν θανάσιμο εχθρό του εφόσον οι Ιρανοί αλλά και ιρανική Χεζμπολάχ του Λιβάνου αναφέρουν στο σύνταγμα και καταστατικό τους αντίστοιχα ότι στόχος τους είναι η καταστροφή του Ισραήλ.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το Ισραήλ είναι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.Έτερος σοβαρός κίνδυνος είναι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Η Χαμάς ακολουθεί το ρητό ΄΄ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου΄΄ και έχει συμμαχήσει με το Ιράν.
Η μεταφορά της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ αποτελεί περισσότερο συμβολικό χτύπημα εναντίον της Χαμάς και του Ιράν παρά ουσιαστικό. Οι Εβραίοι βασίστηκαν στην υπερβολή των αντιδράσεων των Παλαιστίνιων οι οποίοι και εξεγέρθηκαν και ΄δωσαν την ευκαιρία στο Ισραήλ να τους πυροβολάει στο ΄΄ψαχνό ΄΄ με δεκάδες νεκρούς.
Ισραήλ και ΗΠΑ δεν μπορούν να χτυπήσουν το  Ιράν εντός της ιρανικής επικράτειας και έτσι αναγκάζονται να ακολουθούν μια περιφερειακή πολιτική η οποία θα απομονώσει το Ιράν.

Ο αμεσότερος γεωπολιτικός στόχος του Ισραήλ και ΗΠΑ είναι η υλοποίηση του αγωγού EAST MED, του υποθαλάσσιου αγωγού που θα ενώσει τα κοιτάσματα Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου -Ελλάδας και θα εξάγει στην Ευρώπη. Ήδη τα κυπριακά κοιτάσματα εξάγονται στην Αίγυπτο με ανάλογο αγωγό .

Με τον EAST MED το Ισραήλ θα εξάγει τα δικά του μικρής δυναμικότητας κοιτάσματα μαζί με τα τεράστια Ελλαδικά,Κυπριακά και Αιγυπτιακά, με άλλα λόγια το Ισραήλ θα γίνει εξαγωγέας αερίου με ξένα κοιτάσματα και θα αποκτήσει γεωπολιτική βαρύτητα η οποία θα αξίζει και και θα δίνει την δικαιολογία στις ΗΠΑ να προστατεύουν περισσότερο το Ισραήλ για να έχει η Ευρώπη ενεργειακή αυτάρκεια.

Έτσι και οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ευρώπη να απεξαρτηθεί από το ρωσικό αέριο και το Ισραήλ θα ενοποιήσει οικονομικά και πολίτικα όλη την ανατολική Μεσόγειο .Παράλληλα το Ισραήλ θα απειλήσει τόσο τις ρωσικές εξαγωγές αερίου στην Ευρώπη όσο και την υπό μελέτη κατασκευή ενός αγωγού Ιράν -Συρίας ο οποίος θα εξάγει ιρανικό αέριο με τις ευλογίες της Ρωσίας.

Η απόφαση των ΗΠΑ να μετακινήσουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ θα ενισχύσει την Τουρκία η οποία έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια προσπαθεί να πείσει τους Παλαιστίνιους ότι είναι ο προστάτης τους. Ο Ερντογάν με την βοήθεια Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ προσπαθεί εδώ και χρόνια να πείσει τους Παλαιστίνιους ότι πρέπει να ξεχάσουν ότι οι Τούρκοι Οθωμανοί ήταν κατακτητές της Παλαιστίνης και ότι πρέπει να επικεντρωθούν στο ότι η Τουρκία είναι η μόνη ομόδοξη χώρα της περιοχής με ικανό στρατό αλλά και κεφάλαια από την Σαουδική Αραβία. Σε αντάλλαγμα ο Ερντογάν ζητά την θρησκευτική  ριζοσπαστικοποίηση των Παλαιστινίων.

Το Ιράν δεν είναι ομόδοξο, είναι σιιτκό και όχι σουνιτικό, αλλά είναι ενταγμένο στον άξονα Τουρκίας-Ρωσίας και η Χαμάς έχει αποφασίσει να συνεργασθεί με αυτό, με το αζημίωτο πάντα.

Σε αυτό το περιβάλλον έχουμε και την Βρετανία της οποίας η βασίλισσα δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα επίσημα και αυτό όχι διότι ο πατέρας του συζύγου της εξορίσθηκε από την Ελλάδα μετά την μικρασιατική καταστροφή αλλά διότι η Ελισάβετ ΔΕΝ αναγνωρίζει την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος. Γιαυτό και μας έστειλε τον Κάρολο ενώ η ίδια δέχθηκε τον Ερντογάν στην Βρετανία την 12-14 Μαίου 2018. Η Βρετανία το 2019 αποχωρεί απο την Ε.Ε. της Γερμανίας η οποία είναι σύμμαχος της Ρωσίας.Η Γερμανία και η Ρωσία έχουν συστήσει συμμαχικό άξονα κυρίως σε οικονομικό και ενεργειακό επίπεδο.Η Γερμανία παίρνει αέριο κατευθείαν και με αγωγούς  της Βόρειας Θάλασσας προορισμένους μόνο γιαυτήν (NORD STREAM 1-2 ) και η υπόλοιπη Ευρώπη βασίζεται στο παλιό δίκτυο αγωγών που περνάει από την Ουκρανία.

Η Βρετανία τον χειμώνα του 2017 έμεινε από αέριο και αναγκάσθηκε να ζητιανέψει δύο τάνκερ απο την Ρωσία. Η Βρετανία δεν έχει εξασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της όπως η Γερμανία .
Η προσπάθεια προσεταιρισμού της Τουρκίας απο την Ελισάβετ αποτελεί προσπάθεια για την ενεργειακή ασφάλεια της Βρετανίας μέσω της Ευρώπης.
Η Βρετανία όπως και οι ΗΠΑ, θέλει τον  EAST MED Το πρόβλημα είναι ότι η Ρωσία δεν θέλει την υλοποίηση του για να μην χάσι την αγορά της Ευρώπης. Γιαυτό και η Ρωσία ενισχύει τον Ερντογάν και τι Ε.Δ.  του προκειμένου να δημιουργήσουν ένταση στην Κύπρο απο όπου θα περάσει ο EAST MED . Ο αγωγός θα περάσει και απο τα βόρειαα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου αλλά ο Πούτιν δεν θέλει να εκνευρίσει τονΑλ Σίσι εφόσον η Ρωσία χρειάζεται την Αίγυπτο.
Στο

Ο ΑΓΩΓΟΣ EAST MED ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΑΤΑΡ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;

γράφω λεπτομέρειες.

Η Βρετανία θέλει να δείξει στην Ρωσία ότι μπορεί να αναμιγνύεται στην Αν.Μεσόγειο γιαυτό και κάλεσε τον Ερντογάν. Παράλληλα η Ελισάβετ έστειλε τον Κάρολο στην Ελλάδα ο οποίος σύμφωνα με τα ψέματα των ΜΜΕ είναι λάτρης της Ορθοδοξίας. 
Η Ελισάβετ πιθανόν να πρότεινε στον Ερντογάν την υλοποίηση δημιουργίας μιας χαλαρής συνομοσπονδίας με την Ελλάδα στην οποία θα κυβερνά ένας δήθεν΄΄προστάτης ΄΄΄της Ορθοδοξίας όπως ο Κάρολος ο οποίος δήλωσ ότι ΄΄στην Ελλάδα αισθάνεται σαν να είναι στην χώρα του΄΄ και στην απέναντι όχθη να κυβερνά ο Ερντογάν με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη.Σε αντάλλαγμα οι Βρετανοί θα ήθελαν την Τουρκία να χαλαρώσει τους δεσμούς της με την Ρωσία και να αφήσει το υπό διαμόρφωση ενεργειακό παιχνίδι του Ισραήλ και ΗΠΑ στην Αν.Μεσόγειο να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα.
Ο EAST MED αποτελεί σχέδιο ισραηλινής  έμπνευσης που έτυχε αποδοχής απο τους Γερμανούς  οι οποίοι το έχουν εγκαταλείψει έχοντας καταλάβει ότι ο Πούτιν δεν θα αφήσει κανένα αγωγό να του αφαιρέσει το μονοπώλιο στην Ευρώπη Οι Γερμανοί έχουν επιστέψει στην Ρωσία για το αέριο τους και ο EAST MED έχει υιοθετηθεί από ΗΠΑ κι Βρετανία.

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Την νέα μεγάλη Αυτοκρατορία δεν την ενδιαφέρει το αέριο, τα πετρέλαια, αυτά τα ελέγχει, αυτό που θέλει είναι ο ενιαίος χώρος που έχασε το 400 μ.Χ και το 1453 μ.Χ.
Δεν μπορεί να συμβεί αυτό εάν δεν φύγουν από την μέση όλα τα κράτη εμπόδια που σχετίστηκαν με τα Γερμανικά φύλα και το Ισλάμ.
Όταν συμβεί αυτό εφόσον οι βάσεις της θα έχουν μπει το 2022, τότε αυτός ο τεράστιος οργανισμός που θα εμπεριέχει Ρωσία και Η.Π.Α, θα είναι σε θέση να αντισταθμίσει την νέα υπερδύναμη που ακούει στο όνομα Κίνα. Όχι να την αντιμετωπίσει να την αντισταθμίσει, δηλαδή να μπορεί να σταθεί δίπλα της.
Τότε η νέα μεγάλη Δυτική Αυτοκρατορία μαζί με την Ανατολική (Κίνα), θα αναγκαστούν εκ’ των πραγμάτων να δημιουργήσουν την νέα παγκόσμια κυβέρνηση ή όπως την λέω U.F.N (The United Federation of the Nations), την Ενωμένη Ομοσπονδία Εθνών, όπου θα είναι ο πρώτη προσπάθεια παγκόσμιας κυβέρνησης με στόχο την ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία των εθνών.
Κάτι τέτοιο προβλέπω να συμβεί κατά το 2030-40, εάν δεν συμβεί τότε ο Frank Fenner, Elon Musk και λοιποί δυστυχώς θα επιβεβαιωθούν γιατί θα επικρατήσουν κάποια βλαμμένα άτομα για εμάς, όμως για την Φύση αυτά που πρέπει για να εκτελέσουν τις εντολές της.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο για τις ορθολογιστικές αναλύσεις που κάνετε.Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας ή ειδικός για να αντιληφθεί το ορθόν της ανάλυσης σε αντίθεση με κάτι άλλες που κατευθύνονται από ιδεολογικές αγκυλώσεις ή συμφέροντα.

Η Γερμανία θα επιθυμούσε προφανώς την ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία αλλά προς στιγμήν είναι αδύνατο.Η Γερμανία έχει ήδη την οικονομική κυριαρχία της Ευρώπης.Αν καταφέρει και την ενεργειακή τότε το μόνον που θα της απομείνει είναι η οργάνωση ισχυρού στρατού που θα είναι κάτι πολύ εύκολο αφού και παράγει οπλικά συστήματα αλλά και παρόλη την πολεμική αδράνειά της για πολλά χρόνια,έχει την πειθαρχία και τον σωβινισμό στο αίμα της για να ξετιναχτεί και πάλι σπάζοντας τα δεσμα σαν το λιοντάρι στο κλουβί.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το καταφέρει γιατί τις προηγούμενες 2 φορές βούτηξε την Ευρώπη στο αίμα.

Το σκεπτικό της συνομοσπονδίας Ελλαδας-τουρκίας δεν είναι ένα καινούριο φρούτο.Πρώτη φορά ακούστηκε σε άλλους καιρούς και άλλες συνθήκες από τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο,το οποίο θα μπορούσε κάποιος να το εξετάσει για τυχόν θετικά στοιχεία.

Η Αγγλία δυστυχώς από την γέννηση του Νέου Ελληνικού κράτους,και ενώ χρηματοδότησε την δημιουργία του,είχε μια ανώμαλη στάση απέναντί του μέχρι σήμερα.

Πρώτα απ' όλα φόρτωσε την Ελλάδα με δυσβάσταχτα τοκογλυφικά δάνεια.Έπειτα σε συμμαχία με την Γαλλία έκανε ότι περνούσε από το χέρι της να πετύχει την δολοφονία του Καποδίστρια και το κατάφερε.

Ακόμη και ο Λεοπόλδος που του προτάθηκε να βασιλεύσει στην Ελλάδα,παραδέχτηκε μετά από πολλά χρόνια ότι δεν δέχτηκε διότι δεν θα ήταν βασιλεύς αλλά ένα πιόνι.

Είναι γνωστός επίσης ο ρόλος της Αγγλίας στην Μικρασιατική καταστροφή,η ατιμία της όσον αφορά την υπόσχεση για Ένωση Ελλαδας-Κύπρου λογω συμμετοχής της Ελλάδας στον Β παγκόσμιο με τους συμμαχους και στην εισβολή στην Κύπρο 74.

Η μόνη συμμετοχή της Αγγλίας υπέρ της Ελλάδος ήταν η βοηθειά της στον συμμοριτοπόλεμο που απέτρεψε την κομμουνιστική λαίλαπα εν Ελλάδι.

Θα μείνω στην τελευταία πρόταση του παραπάνω άρθρου,που θεωρώ ότι απεικονίζει την πραγματικότητα και που θα καθορίσει τις εξελίξεις στο εγγύς μέλλον στην περιοχή.

East med με Χερι-χέρι Η.Π.Α και Μεγάλη Βρετανία.

(Επειδή σε μερικά άρθρα έχει γίνει αναφορά σε προφητειες,να καταγράψουμε το εξής:αναφέρεται ότι θα μας βοηθήσουν Άγγλοι και Αμερικανοί.Οταν λέμε θα βοηθήσουν εννοείται πάντα ότι θα είναι τέτοια τα συμφέροντά τους που θα βοηθηθεί η Ελλάδα.

Για την δε Ρωσία η συμβολή της θα είναι στο ότι θα επιτεθεί στην τουρκία αφού η Τουρκία προκαλέσει την Ελλάδα,η δε τουρκία θα ερεθιστεί από το Ισραήλ να προκαλέσει την Ελλάδα.Τώρα το πως δένουν όλα αυτά ο καιρός θα δείξει.)

Υ.Γ:Παρακαλώ αν μπορείτε να μας κάνετε μια ανάλυση για την ξαφνική μεταστροφή του Κιμ Γιονγκ.



Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Ο Κιμ Γιονγκ με την μεταστροφή του δεν υποχωρεί εμπρός στις ΗΠΑ αλλά υποχωρεί μπροστά στην Κίνα.Ο βορειοκορεατης θελει να να αντιγράψει το κομουνιστικό καπιταλιστικό μοντέλο της Κίνας κάτι το οποίος είναι ικανός να επιτύχει , τοίδιο καιοι βορειοκορεάτες Ήδη εδώ και αρκετό καιρό ποροσπαθεί τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα να δημιουργήσει εμπορικά κέντρα όσο το δυνατόν ΄΄δυτικού τύπου ΄΄ γεμάτα με κινεζικά προιόντα. Η Βόρεια Κορέα δεν είναι ενεργειακά αυτοδύναμη και πρέπει να δείξει καλή θέληση προς τις ΗΠΑ και Ν.Κορέα για να μης της επιβάλονται εμπάργκο το οποίο ούτε η Κίνα μπορεί να σπάσει. Μετά τα επεισόδια στην Παλαιστίνη και την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Ιεροσόλυμα ο Κιμ Γιονγκ απείλησε με τερματισμό της ερηνευτικής διαδικασίας αλλα αυτό είναι μια κίνηση ωριμότητας απέναντι στον Τραμπ ο οποίος έπρεπε να ζυγίσει τα πράγματα καλύτερα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΖΥΓΙΖΟΥΝ ΤΑ "ΠΡΑΓΜΑΤΑ"
ΔΕΝ ΤΑ ΖΥΓΙΖΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ(Η ΤΡΟΜΠΕΤΑ).
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ
ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.