Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αμέσως μετά την επίσκεψη Κάρολου στην Ελλάδα ο Σουλτάνος στο Λονδίνο -ο Ερντογάν που θα γίνει δεκτός από Ελισσάβετ και Μέι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε σήμερα την επίσημη επίσκεψή του, διάρκειας τριών ημερών, στη Βρετανία, μια σύμμαχο «στρατηγικής σημασίας», όπως τη χαρακτήρισε, «πολύτιμη και αξιόπιστη», ενώ την προσεχή Τρίτη 15 Μαΐου θα συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισσάβετ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Στο μεταξύ όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες έστησε και στο Λονδίνο φιέστα!
Στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους δεσπόζουν γεωπολιτικά και οικονομικά ζητήματα. Με την Βρετανίδα πρωθυπουργό αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία και το Ιράκ, το θέμα της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, από την οποία αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ, και τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.

ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/soyltanos-sto-londino-o-erntogan-poy-tha-ginei-dektos-apo-elissavet-kai-mei/
«Η Βρετανία είναι μια στρατηγικής σημασίας σύμμαχος, την οποία κρίνουμε πολύτιμη και αξιόπιστη» υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, σε μια σύντομη ομιλία που εκφώνησε στο Forum Tatlidil, στο Ρέντινγκ, δυτικά του Λονδίνου, παρουσία επιχειρηματιών και επενδυτών των δύο χωρών.
«Θεωρώ την εταιρική σχέση μεταξύ της Τουρκίας και της Βρετανίας απαραίτητη» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Μεταξύ των θεμάτων που επίσης θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Ερντογάν στη Βρετανία βρίσκεται και η ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών κι ενώ η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε λίγους μήνες.
«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε επιπλέον με τη Βρετανία μετά το Brexit, σε όλους τους τομείς» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Το 2017 οι διμερείς συναλλαγές μεταξύ Τουρκίας-Βρετανίας ανέρχονταν σε 14 δισεκατομμύρια λίρες (15,8 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας.
«Πιστεύω ότι οι δυνατότητες των δύο χωρών μας υπερβαίνουν αυτόν τον αριθμό» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Την Τρίτη(15-5) ο πρόεδρος της Τουρκίας θα γίνει δεκτός από τη βασίλισσα Ελισσάβετ II και θα συναντηθεί με την Τερέζα Μέι με την οποία θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου αργά το απόγευμα. Τη Δευτέρα θα εκφωνήσει μια ομιλία ενώπιον του συνεδρίου του λονδρέζικου think-tank Chatham House.
Η επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιείται λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.
«Υπό το πρόσχημα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι τουρκικές αρχές έχουν εσκεμμένα επιδοθεί στο να γκρεμίσουν την κοινωνία των πολιτών, οδηγώντας στη φυλακή τους προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημιουργώντας ένα αποπνικτικό κλίμα τρόμου» κατήγγειλε η Κέιτ Άλεν, η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στη Βρετανία, απευθύνοντας έκκληση στην Τερέζα Μέι να θέσει τα ανθρώπινα δικαιώματα ως «προτεραιότητα» στις συνομιλίες της με τον Τούρκο πρόεδρο.
Πολλές οργανώσεις που μάχονται για τις θεμελιώδεις ελευθερίες ή αντιπροσωπεύουν τους κουρδικούς πληθυσμούς κάλεσαν σε διαδηλώσεις στο περιθώριο της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου.
Την Τρίτη οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, η Index on Censorship και η International Freedom of Expression Exchange οργανώνουν συγκέντρωση στο Λονδίνο υπέρ της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Να αναμένουμε σύντομα μεγάλα γεγονότα;
Δυστυχως η ευτυχως , ο ηγετης ενος κρατους θα πρεπει να διακατεχεται απο αρκετα γνωρισματα , αλλοτε δημοκρατικα και αλλοτε δικτατορικα!!! Παρακολουθωντας τις διεθνεις εξελιξεις βλ. Συρια,Ισραηλ,Κορεα,Ουκρανια καταλαβαινουμε πως ενα κρατος για να ειναι ασφαλες στην διεθνη σκηνη χρειαζεται πανω απο ολα ισχυρη οικονομια,η οποια συνεπαγεται δυνατο στρατο που σε συνδιασμο με οικονομικη πιεση-διπλωματια δημιουργει μια ασπιδα γυρω απο αυτο!!! Ολα τα παραπανω τα γραφω πολυ απλα για να σας δειξω πως ο Ερντογαν κινειται ετσι.Για να το πετυχει αυτο εφτιαξε ενα πραξηκοπημα μονο και μονο για να μπορει να ελεγχει ανα πασα ωρα και στιγμη αυτους οι οποιοι θα εβαζαν το προσωπικο-συντεχνιακο συμφερον πανω απο το συμφερον του λαου!!! Ολα τα αλλα που ακουμε τριγυρω ειναι ψευτοκουλτουριαρικα νιαουρισματα που αποσκοπουν σε ιδιωτικα οφελη!!!! Για να απαντησω στον φιλο μου τον panpan θα ελεγα πως ηδη ζουμε τα μεγαλα γεγονοτα αλλα..........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
O Σουλτάνος όπως κινείται,ως γνήσιος γενίτσαρος δείχνει ότι διακατέχεται από υψηλά τουρκομογγολικά πατριωτικά αισθήματα.Ζωτικός χώρος με σύγχρονη Δημοκρατία δεν γίνεται σε κράτη που τα κόμματα είναι κατευθυνόμενα από ξένες πρεσβείες και Μ.Κ.Ο.

Αν ο εντρογάν πάει όπως πάει,δυστυχώς,η τουρκία θα γίνει πανίσχυρη και θα αρχίσει να υλοποιεί τον πόθο για σύνορα της καρδιάς της,σε αντίθεση με τους Έλληνες "ηγέτες" πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που αν ακούσουν για Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Ελλάδος παθαίνουν ψυχολογικό πατατράκ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ερντογαν δεν θα προλαβει να δει τα συνορα της καρδιας του...και αυτο γιατι θα τον "φανε" οι εβραιοι...!!!
Οπως ελεγε και ο αγιος Παισιος η τουρκια μοιαζει σαν την αλεπου"πηδαει"
και με τα τεσσερα ποδια για να ξεφυγει
απο τις κακοτοπιες αλλα στο τελος θα παγιδευτει και με τα τεσσερα ποδια....
Θα αναλαβουν την τουρκια οι στρατιωτικοι (κεμαλιστες) θα ερθει η χουντα στη τουρκια μετα απο πραξικοπημα
Στην ελλαδα τοτε θα εχουμε οικουμενικη
κυβερνηση(τροπος του λεγειν κυβερνηση)
και τοτε θα συμβει το μοιραιο...
☆ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 3 ΗΜΕΡΩΝ☆
Αμεσως μετα η τουρκια θα ισοπεδωθει απο τον Πουτιν...!!!