Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ Η ΑΠΟΙΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΣΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΝΕΕΣ


Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
16-5-2018
Ως γνωστόν, μετά την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο, πραγματοποιήθηκε μετρά από ελάχιστο χρονικό διάστημα αποικισμός αυτής της περιοχής από Ευρωπαίους αποίκους (Ισπανούς, Άγγλους, Ολλανδούς, Γάλλους κ.λπ.), όπως επίσης και στην Ήπειρο της Αυστραλίας που ανακαλύφθηκε αργότερα.

Ο ίδιος ο Κολόμβος, είχε χρηματοδοτηθεί για την εξερεύνηση του αυτή, από τον Φερδινάνδο και την Ισαβέλλα, τους βασιλείς που είχαν ενοποιήσει την Ισπανία το ίδιο έτος που ο Κολόμβος, είχε ανακαλύψει την Αμερική (το 1492 μ.Χ.).
Με αρχικό σκοπό, αυτός να ανακαλύψει μια εναλλακτική εμπορική διαδρομή, η οποία θα παράκαμπτε την Οθωμανοκρατούμενη Ανατολική Μεσόγειο, και θα κατευθυνόταν στην Ασία από τα δυτικά, όπως πίστευε ο Κολόμβος.
Αυτό, ήταν κάτι που όντως επετεύχθη, αφού με την ανακάλυψη των ΗΠΑ, και των νέων θαλάσσιων διάδρομων από την Αφρική, η οικονομική δύναμη των Οθωμανών μειώθηκε, αφού αυτοί είχαν ως τότε μεγάλα έσοδα από τους δασμούς που έβαζαν στους Ευρωπαίους, προκειμένου αυτοί να παίρνουν διάμεσου των εδαφών τους στην Ασία.
Και για τον ίδιο ακριβώς λόγο, μειώθηκε επίσης και η οικονομική δύναμη της Βενετίας και της Γένοβας, οι οποίοι ως τότε αποτελούσαν τους εμπορικούς αντιπροσώπους των Ευρωπαίων στην περιοχή.
[Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι για την πρωτιά της ανακάλυψης δε της Αμερικάνικης Ηπείρου, υπάρχουν πολλές θεωρίες ότι αυτή πραγματοποιήθηκε πριν από τον Κολόμβο από Έλληνες-Βυζαντινούς, ή τους Κινέζους του διάσημου ναυάρχου Ζενγκ-Χε (http://alophx.blogspot.gr/2017/12/blog-post_52.html), αλλά μόνο για τους Βίκινγκς, έχουν βρεθεί αρχαιολογικά δεδομένα στην Αμερική και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βίνλαντ].

Οι Ευρωπαίοι, ιδίως οι Ισπανοι, όταν ανακάλυψαν την νέα Αμερικανική Ήπειρο μέσω εξερευνητών (π.χ. του Κολόμβου), έστειλαν στην συνέχεια σε αυτή χιλιάδες νέους εποίκους, οι οποίοι σε σύντομα χρονικό διάστημα, υπέταξαν και εξολόθρευσαν σε μεγάλο βαθμό τους ιθαγενείς, με αποτέλεσμα στην συνέχεια αυτοί να αναγκαστούν να φέρουν σκλάβους από την Αφρική ως «δωρεάν εργατικό δυναμικό για κατανάλωση» ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Και μιας και ξεφεύγουμε λίγο από την καθημερινότητα και το παρελθόν μας, η Φύση, ο Θεός, οι εξωγήινοι και ότι θέλει ο καθένας να πιστεύει, βρήκε τον μηχανισμό ώστε να εργαστεί η ανθρωπότητα ταχύτατα και να εξελιχθεί για να είναι ικανή να μπορέσει να μεταφέρει την ζωή και σε άλλους πλανήτες.
Αυτός ο μηχανισμός που βρίσκεται σε αρμονία με την ζωική κυριαρχία που κάθε πλάσμα διαθέτει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, στον άνθρωπο και στις κοινωνίες τους τον βρήκε στο χρήμα και την μετέπειτα εξέλιξή του την οικονομία.
Κάποια στιγμή το χρήμα και οικονομία δεν θα έχει πλέον νόημα, όμως η ζωική κυριαρχία που είναι ο καθοριστικός παράγοντας σε κάθε πλάσμα θα κυριαρχήσει.

Εάν σε ένα κόσμο δεν θα υπάρξει η αρμονική συμβίωση των ανθρώπινων φυλών κάτι που έρχεται σε συμπόρευση με τους φυσικούς νόμους, αλλά η ανθρωπότητα έχει την ικανότητα να το αποφύγει χάρη στην λογική, τότε η καταστροφή της είναι από την ίδια εγγυημένη.
Η Φύση πάντως θα επιτελέσει το έργο της που τόσο σκληρά δούλεψε για να διασπείρει την ζωή και πέρα από αυτόν τον πλανήτη, το οποίο θα συμβεί ή με ανθρώπους ή ανθρωπομηχανές ή μόνο νοήμονες μηχανές, ή εάν και κανένα από αυτά δεν προχωρήσει, θα βρει πάλι κάποιον άλλο τρόπο να το πετύχει.
Η Φύση που είναι και ο δημιουργός μας θα βρει την λύση, το ζήτημα είναι εμείς οι άνθρωποι ποιες επιλογές θα κάνουμε.