Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ


 Greek Spirit
27-4-2018
Μου είναι άγνωστες οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες η 23χρονη νεαρή πέταξε το νεογνό της σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας το οποίο και πέθανε μετά από 12 ώρες εκτεθειμένο στο κρύο.
Όπως στο εξωτερικό έτσι και στην Ελλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που νεαρές γυναίκες με ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες καταφεύγουν σε παρόμοιες  εγκληματικές πράξεις απελπισίας με τις οποίες θέλουν να λυτρωθούν από το τεράστιο βάρος της ανατροφής ενός βρέφους. 

Η Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία κατατάσσεται στην πρώτη τετράδα των χωρών με τον πιο γηρασμένο πληθυσμό.
Οι δέκα χώρες με το γηραιότερο πληθυσμό είναι:
Μονακό με ποσοστό 22,4%
Ιταλία με ποσοστό 19,3%
Ιαπωνία με ποσοστό 18,8%
Ελλάδα με ποσοστό 18,6%
Γερμανία με ποσοστό 17,9%
Ισπανία με ποσοστό 17,5%
Σουηδία με ποσοστό 17,5%
Βέλγιο με ποσοστό 17,4%
Βουλγαρία με ποσοστό 17,1%
Σαν Μαρίνο με ποσοστό 16,7%

Παράλληλα και σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ ο Έλληνας μισθωτός γονέας δύο παιδιών είναι ο πιο βαρια ΄φορολογημενος στην Ευρώπη μαζί με τον Γάλλο ομόλογο του.


Τα αίτια της υπογεννητικότητας χρήζουν ενδελεχούς ανάλυσης από ειδικούς αλλά δεν μπορεί κανείς παρά να παρατηρήσει ότι τόσο η Γερμανία η οποία διαπρέπει οικονομικά για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της αλλά όσο και η Ελλάδα που έχει καταστραφεί , είναι χώρες που μαστίζονται απο την υπογεννητικότητα. Εδώ καταρρίπτεται το θεώρημα που θέλει την υπογεννητικότητα ως προϊόν της οικονομικής καχεξίας και μόνο.

Από υπογεννητικότητα μαστίζεται και η Τουρκία της οποίας η αύξηση πληθυσμού οφείλεται στους Κούρδους οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται ως μειονότητα και οι γεννήσεις τους καταλογίζονται στον γενικό τουρκικό πληθυσμό αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η βαλίτσα δεν θα πάει μακριά .

Στην χώρα μας ωστόσο παρατηρείται ένα μοναδικό φαινόμενο το οποίο θέλει την δημιουργία οικογένειας ειδικά από νεαρά ζευγάρια ως μη cool, ως  κοινωνική συπεριφορά που  παραπέμπει σε λαϊκά στρώματα, ως αμορφωσιά.

 Στην Ελλάδα όποιος τολμήσει να κυκλοφορήσει με τα παιδιά του εκτός σπιτιού θα αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την απαξίωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι  στην Τουρκία και στην Ευρώπη όλα τα super markets και τα cafe αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες  έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές για την υποστήριξη των οικογενειών που θα θελήσουν να επισκεφθούν τέτοιους χώρους.
Στην Ελλάδα όποιο νεαρό ζευγάρι θελήσει να επισκεφθεί μια τράπεζα με το καροτσάκι του μωρού δεν θα μπορέσει να περάσει μέσα από τις πόρτες ασφαλείας που έχουν σχεδιασθεί για ένα ή δυο όρθια άτομα,.Εάν δε επισκεφθεί κάποιο εστιατόριο ή glamour καφενείο τότε θα αντιμετωπισθεί ως μίασμα. 

Είναι πάμπολλα τα περιστατικά που θαμώνες καφενείων πολυτελείας ζήτησαν επιτακτικά απο ζευγάρια με φωνασκούντα παιδιά να αποχωρήσουν και να τους αφήσουν στην ησυχία τους.

Στη Τουρκία αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες οι οικογένειες έχουν προτεραιότητα τόσο σε παροχές οικονομικές όσο και στην αντιμετώπιση τους στην συναναστροφή τους με την κοινωνία. 

Στην Τουρκία ο 35 έτων άνδρας που είναι εργένης αντιμετωπίζεται με υποψία την ώρα που όλοι θα κρατήσουν την πόρτα ανοιχτή της δημόσιας υπηρεσίας, τράπεζας, εστιατορίου για να διευκολύνουν τον οικογενειάρχη που έχει βγει με την οικογένεια του. 

Σε πολλά επίλεκτα τμήματα ευρωπαϊκών στρατών ως κριτήριο επιλογής και παραμονής σε αυτές αποτελεί η δημιουργία οικογένειας εφόσον ένα οικογενειάρχης είναι άτομο που έχει αναλάβει ευθύνες και συνεπώς είναι και ικανός και για ανάλογες υψηλά επαγγελματικές .

Στην Ελλάδα ο εργένης των 40 ετών θεωρείται fashion icon και μάγκας που δεν έχει αναλάβει υποχρεώσεις και έτσι μπορεί να πληρώνει για ένα ακριβό και φανταχτερό life style εάν εργάζεται ή ένα πιο bohem εάν είναι επαγγελματίας άνεργος.

Βρίθουν τα cafe από κουρασμένους εργένηδες και ΄΄καλλονούς'' γκόμενους που βλέπουν τα νεαρά  ζευγάρια με παιδιά να περνάνε απο μπροστα τους με την κρυφή και διεστραμένη  ικανοποίηση και περιέργεια  που παρατηρεί καποιος ένα αυτοκινηστικό δυστύχημα .

Οι ποσότητες μελανιού που έχουν χρησιμοποιηθεί απο τις νεαρές για tatoo στα κωλομέρια θα ήταν ικανες να ανασυστήσουμε την καμένη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας των ελληνιστικών χρόνων. 

Όσοι νέοι άνθρωποι θέλουν να κάνουν παιδιά πριν την ηλικία των 27 χλευάζονται από τους συνομήλικους τους οι οποίοι έχουν πλήρως ενστερνιστεί την άποψη ότι ΄΄πρώτα πρέπει να ζήσουν και μετά να δεσμευθουν΄΄ λες και η ανεργία που είναι καταδικασμένοι ή τα 300 ευρώ της εποχικής απασχόλησης θα τους ανοίξουν τς πόρτες της μεγάλης ζωής.

Και δικαίως θα πει κάποιος ότι  με ανεργία και 300 άρια οικογένειες δεν γίνονται. 

Ναι αλλά.. Στην χώρα μας υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες πρώτης και δεύτερη γενιάς οι οποίοι δεν έχουν μείνει ποτέ άνεργοι και συντηρούν τετραμελείς οικογένειες. Οι μετανάστες αυτοί μπορεί να φαντάζουν ως γραφικοί και ΄΄κιτς'' στους νεοέλληνες αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μένουν από δουλειά και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις εργάζονται όλα τα μέλη της οικογένειας.


Ο μέσος Ελληνας 35άρης είναι ανίκανος να αλλάξει μια λάμπα ή ένα λάστιχο στο αυτοκίνητο του ή μια ασφάλεια στο σπίτι του αλλά παράλληλα γνωρίζει με επιστημονική κατάρτιση πιο καφενείο προσφέρει την καλύτερη ποιότητα καφέ και πια ταβέρνα την καλύτερη    τυροκαφτερή ,πάντα βέβαια μετά απο αυτή της μαμάς του. Η απαξίωση της χειρωνακτικής εργασίας δεν έφερε μόνο την ανεργία αλλά και την θυληκοποίηση του μέσου Έλληνα αστού ο οποίος είναι πλέον ειδήμονας στο τριμάρισμα των τριχών σε άνω και κάτω κεφάλι αλλά είναι ανίκανος να κλαδέψει ένα θάμνο και περιμένει ΄΄τον Αλβανό΄΄ να τον βγάλει απο το αδιέξοδο.

Τα δε νεαρά κορίτσια απλά θεωρούν ΄΄ξενέρωμα΄΄ την απόκτηση παιδιών και τον γάμο και ενίοτε πετάνε τα νεογνά τους απο το παράθυρο.
 

Σχόλια

Ο χρήστης panpan είπε…
Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό από όποια πλευρά και αν το δούμε, γιατί τις κοινωνίες τις δημιουργήσαμε βάση του χρήματος, την απόκτησή του και τη φορολογία του.
Να δούμε για την Ελλάδα, γιατί αυτή μας ενδιαφέρει.

Στην Ελλάδα υπάρχει η αίσθηση ότι ένα άτομο γεννιέται όχι για ζήσει και να αποκτήσει οικογένεια αλλά Α.Φ.Μ, δηλαδή να γίνει φορολογικός κάτοικος και μετά όλα τα άλλα.
Για να διασφαλίσεις μια ήρεμη φορολογική ζωή πρέπει να διασφαλίσεις το εισόδημά σου, αυτό γίνεται μόνο εάν γίνεις δημόσιος ή κρατικός υπάλληλος ή το μέλλον σου είναι εγγυημένο από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των προγόνων σου ή γονέων σου.
Εφόσον έχεις διασφαλίσει το εισόδημά σου, αυτό που σε ενδιαφέρει στην κοινωνία που έχεις γαλουχηθεί, είναι να αναδείξεις τα προσόντα σου, δηλαδή το επίπεδο πλούτου και ευημερίας σου, το οποίο αντανακλάτε από καταναλωτική δύναμη που διαθέτεις.
Οι υπόλοιποι αυτόχθονες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, προσπαθούν να επιβιώσουν ανάλογα με το τι χορηγίες το κρατικοδίαιτο κράτος θα τους δώσει, εφόσον παραγωγή δεν υπάρχει.

Οι αλλοδαποί που μείνανε Ελλάδα με την προϋπόθεση απόκτησής οικογένειας, δηλαδή νέων φορολογικών κατοίκων, ειδάλλως θα διώκονταν με μη χορήγηση άδειας παραμονής όπως ισχύει στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε αυτήν τη επιλογή τους και δουλεύουν σαν τα σκυλιά για να την συντηρήσουν την οικογένειά τους.
Οι νέοι δασκαλεμένοι αλλοδαποί βλέπουν την Ελλάδα ως πέρασμα για άλλες καλύτερες χώρες με καλύτερα επιδόματα, ας είναι καλά το διαδίκτυο και η τηλεφωνία για να ενημερώνονται άμεσα για ότι νεότερο από τους συμπατριώτες τους που ήδη διαμένουν σε μια Ευρωπαϊκή χώρα και ενημερώνονται άμεσα για τις νέες επιδοματικές πολιτικές τους.

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις ;

Αυτόν το κόσμο φτιάξαμε αυτόν γευόμαστε, είμαστε όμως τόσο άπληστοι και αλαζόνες για ισχύ και χρήμα, όπου στο τέλος η τεχνική νοημοσύνη που φτιάξαμε εάν δεν καταστραφούμε μόνοι μας, θα επικρατήσει και θα μας κυριεύσει, διότι την εξελίσσουμε συνεχώς να γίνεται ανώτερη από εμάς. Έτσι όπως και εμείς ως ανθρωπότητα λειτουργήσαμε στο παρελθόν, έτσι και η τεχνητή νοημοσύνη θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά.
Περαστικά σε μας και στις Αυτοκρατορίες μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς η Έλληνική κοινωνία ακριβώς μετά την λεγόμενη μεταπολίτευση και ιδιαίτερα μετά την έλευση του κόμματος της "αλλαγής",πήρε τον κατήφορο με βάση τα αποτελέσματα που ζούμε σήμερα.

Δηλαδή μέσα από μια σχέση αμφίδρομη μεταξύ πολιτικών που ψηφίζουν νόμους που διαλύουν την συνοχή της οικογένειας και πολίτες που επικροτούν με την ψήφο τους τέτοιους νόμους,καλλιεργήθηκε όλη αυτή η νοοτροπία που περιγράφεται.

Τέτοιοι νόμοι ήταν η αποποινικοποίηση της μοιχείας,νομιμοποίηση των εκτρώσεων,θεσμοθέτηση πολιτικού γάμου,ευκολία στην έκδοση διαζυγίου,η στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας έναντι της πολύτεκνης κ.α.Η εξέλιξη όλων των παραπάνω έφερε το σήμερα.
Η μισή ευθύνη των πολιτικών οι οποίοι ψήφισαν τέτοιους αντιχριστιανικούς νόμους και η άλλη μισή του λαού που τους δέχτηκε.

Επίσης μέχρι κάποια εποχή που τέλειωσε περίπου στα τέλη του 70,υπήρχε μια αντίληψη στην Έλληνική κοινωνία όπου ο άντρας τελείωνοντας το στρατιωτικο,το επόμενο βήμα ήταν η εύρεση εργασιας και η εύρεση συζύγου προς δημιουργία οικογένειας.Δηλαδη αν υπήρχαν και σπουδές,το πολύ μέχρι τα 25 είχε οικογένεια.
Η δε γυναίκα ήταν στο ίδιο στυλ,με γάμο και πρώτο παιδί στα 20 ή με σπουδές μέχρι 25.Τοτε 30αρης ανύμφευτος θεωρούνταν σχεδόν αποτυχία.Γυναίκα ανύπαντρη 30αρα σχεδόν στο ράφι.

Ένα άλλο σημαντικό είναι ότι τότε ένας άνδρας ήταν ικανοποιημένος με μια γυναίκα νοικοκυρά,να προσέχει τα παιδιά,να τον σέβεται και να μην είναι γλωσσού.
Η δε γυναίκα ήταν ικανοποιημένη με έναν συζυγο εργατικό,να μην πίνει,να μην παίζει χαρτιά,να μην την δερνει.

Όσο για την τεμπελίτιδα,αυτή οφείλεται στους εξής λόγους:
1.Πολιτική εξουσία με τα ρουσφέτια της μονιμότητας στο δημόσιο και τις επιδοτήσεις σε αγρότες που τους κάθιζε στα καφενεία να κάνουν πατσοκοιλιές.

2.Διάλυση της εγχώριας παραγωγής σε όλους τους τομείς,με αποτέλεσμα να προσπαθεί κανείς να αποκτήσει κάποιο πτυχίο και με κάποιο μέσον να βρει μια θέση σταθερή στο δημόσιο αφού δεν υπήρχε σοβαρή προοπτική στον ιδιωτικό τομέα.

3.Οι προηγούμενες γενιές προήλθαν μέσα από πολέμους,εμφυλίους,μετανάστες στα 4 σημεία του ορίζοντα,με αποτέλεσμα να παρέχουν ότι μπορούσαν παραπάνω υλικό στα παιδιά τους αντί να τα μυήσουν στον κανόνα ότι τα αγαθά κερδίζονται με κόπο.

Όσον αφορά αλλοδαπούς,ή αλλόφυλους-αλλόθρησκους εισβολείς,η κατάσταση δείχνει ότι πίσω από τις Ελληνικές κυβερνήσεις υπάρχουν ύποπτες σκοτεινές δυνάμεις ή το πιο απλό ότι οι Έλληνες πολιτικοί για να επανεκλεγούν είναι ικανοί να Ελληνοποιήσουν και εξωγήϊνους.

Τέλος,δυστυχώς σήμερα όσο και να θέλει κανείς να κάνει οικογένεια είναι σχεδόν απαγορευτικό.Είναι μόνο για ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων.Οι υπόλοιποι ή πρέπει να μεταναστεύσουν ή να υπάρχουν φυτοζωόντας και σκεπτόμενοι ότι αν μπορούσαν να έχουν και ένα παιδί θα ήταν ένα μεγάλο θαύμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταρχάς απο τα αναγραφόμενα κράτη μόνο η Ελλαδα ΕΊΝΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΈΝΗ σάν κράτος ενω στα υπόλοιπα οι Πολίτες που έκαναν την βλακεία να δανειστούν απο Τράπεζες είιτε δέν πλήρωναν τους φόρους . Επι πλέον παρόλη τη χρεοκοπία η Ελλαδα εχει δίχτυ προστασίας για τους μαμελούκους με τα ....καρότσια που περιφέρονται με τα προιόντα παραγωγής τους και ....πέρα βρεχει για οικονομία.Επιδόματα και φορολογικές απαλλαγές πασης μορφής απαλλαμβάνουν.Οταν πρίν απο 3 χρόνια το γνωστό πόρταλ ΗΠΑ έγραφε >Let us have more immigrants not more babies < or .we dont need more babies we just need more immigrants< και το δικαιολογούσε οικονομικά για εξοδα με περισσοτερα σχολεια υγεία βρεφονηπιακοι σταθμοί παρκαρίσματος ανθρώπων κλπ καποιοι .....Αλλο το προσωπικο ανθρωπινο στοιχειο αλλο οι χρηματικές απολαβες .Οσο για Τουρκία όλοι την ....βριζετε εδω την επαινείται ?Δεν κανει ο πληθυσμός τον πλουτο γιατι η ΚΙΝΕΖΟΙ θα ηταν πάμπλουτοι ενεργεια που δεν συμβαινει.Εφαγαν ηπιαν ντουβρώσανε με δανεικά χρήματα και τωρα παραπονιούνται δεν τους φτανουν τα χρήματα ? Ειδατε πολλους με καρότσια δε ειρηνικές συγκεντρώσεις ?Στα υπόλοιπα συμφωνω όλοι καθονται μπροστα σε μια οθόνη,εικονικό κόσμο, και θέλουν να πληρώνονται ?Ειναι ένδειξη οτι είναι λάθος τα προτυπα αλλωστε ποιος να τους τα διδάξει ?Μαμάδες μπαμπαδες μπαρμπαδες τσατσαδες έχουν ανέθρεψαν σαν ωμά κρέατα τα καμάρια τους Ηρθαν οι μεταναστες και .....ξύπνησαν . Καληνυχτα. ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ απλά αντικαθιστά τους υπηκόους .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
panpan εγραψε
Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό

μεγα λαθος!
το θεμα ειναι καθαρα ιδεολογικο
ειναι ο αριστερισμος ο καρκινος της ψυχης του μυαλου και του πνευματος που εχει επικρατησει απολυτα
αυτος μαζι με τον λιμπεραλισμο τις 2 αυτες οψεις του ιδιου νομισματος του πολιτισμικου μαρξισμου, εχει κατατρεψει τι σαπιες δυτικες κοινωνιες
Ο χρήστης panpan είπε…
Να βάλω και μια άλλη οικονομική παράμετρο.
Στο παρελθόν τα παιδιά ήταν εισόδημα γιατί ενίσχυαν με εργατικά χέρια τις αγροτικές και κτηνοτροφικές οικογένειες, αργότερα τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τότε που δεν υπήρχαν πολυεθνικές.
Σήμερα τα παιδιά είναι κόστος, εισόδημα σημαίνει όφελος, κόστος σημαίνει ζημιά.
Τα πάντα φίλες και φίλοι είναι οικονομία, όπως και να βαφτίσεις το πρόβλημα οικονομική παράμετρο θα έχει στο τέλος.
Και μια που δεν υπάρχει πλέον καμία περίπτωση κοινωνικού ελέγχου, κάτι που επιτυχώς το κατάφεραν οι θρησκείες και οι ιδεολογίες στο παρελθόν, η κατάσταση θα επιδεινώνεται συνεχώς και θα κατασταλάζει μόνο εφόσον θα αυξάνεται το επίπεδο ευημερίας στις κοινωνίες, δηλαδή η κατανάλωση με διασφάλιση της ειρηνικής διαβίωσης με δίκαια νομοθεσία και εφαρμογή της.
Ο χρήστης Δοξαιος είπε…
Είναι αλήθεια το οτι εάν θέλεις πράγματι να δουλέψεις βρίσκεις δουλειά. Με εξαίρεση τους ανθρώπους άνω των 45 που είναι όντως πιο δύσκολο. Είμαι απο πόλη με τους πιο υψηλούς δείκτες ανεργεία σε νέους και όμως μέσα στη κρίση έχω μείνει άνεργος ελάχιστες φορές. Για το πρόβλημα της τεμπελιάς φταίνε 2 παράγοντες.
1. Η οικογένεια. Όλοι θέλουν τα παιδιά τους πτυχιούχους ανεξαρτήτως ικανοτήτων. Με αυτό το τρόπο γαλουχούν τα παιδιά τους οτι η χειρωνακτική δουλειά είναι κάτι που δεν τα αφορά.
2. Το ευρώ σε συνάρτηση με τους λαθρομετανάστες έριξαν πάρα πολύ τα μεροκάμματα στις χειρωνακτικές εργασίες και είναι λογικό γιατί με τέτοια φορολογία και τόσο σκληρό νόμισμα καμμιά επιχείρηση δεν θα μπορούσε να επιβιώσει αλλιώς σε μια μη προστατευτική οικονομία.
Κακά τα ψέματα ξεσκιζόμαστε όλη μέρα όσοι εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα για 500 ευρώ ισα ισα για να επιβιώσουμε.
Ο χρήστης panpan είπε…
Μαρξισμό και αριστερισμό προωθείς στον αντίπαλό σου για να του καταστρέψεις την οικονομία και μετά να του πουλάς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου, βλέπε Ελλάδα 1980 και μετά.
Ποιες κομουνιστικές χώρες έχουν ισχυρή οικονομία μην μου πείτε η Κίνα γιατί η Κίνα είμαι μια εθνικιστικής κατεύθυνσης χώρα και καλά κάνει με τον μανδύα του κομουνισμού, έτσι κι αλλιώς οι ίδιοι λένε εφαρμόζουν σοσιαλισμό με Κινέζικα χαρακτηριστικά.
Οι ιδεολογίες είναι και αυτές χρήσιμα όπλα στον πόλεμο της κυριαρχίας.
Το πρόβλημα είναι ότι ψόφησαν και αυτές, τα μόνα που παραμένουν είναι το χρήμα και τα όπλα, όπου προσεχώς θα μείνουν μόνο τα όπλα και αν πάνε όλα καλά και επιβιώσουμε ως είδος, θα ξανά λειτουργήσουμε πιθανόν σε άλλες βάσεις, γιατί αυτές κατέρρευσαν.
Ο χρήστης Αρμονία είπε…
Εσείς που γράφετε για τους νέους-ες της πατρίδας μας και τους κατηγορείτε ότι δεν κάνουν χειρονακτικές εργασίες σαν τους Αλβανούς, γιατί δεν τους ρωτάτε για να πάρετε την απάντηση τους;οι Αλβανοί εργάζονται μαύρα, βλέπω εδώ τον κηπουρό που τον έχουν με τον μήνα δίνοντας του 50 ευρώ το κάθε σπίτι κάθε μήνα, για να τους περιποιείται τον κήπο.Ένσημα δεν του κολλάνε και το ίδιο συμβαίνει με τις ψησταριές που απασχολούν Αλβανίδες και αυτές μαύρα.Γιατί να πάει ο Έλληνας να δουλέψει μαύρα; θα βγάλει ποτέ σύνταξη χωρίς ένσημα; αυτοί στέλνουν τα λεφτά στην Αλβανία και κάνουν εκεί δουλειές. Ξέρετε πόσοι έχουν φύγει τα 2 τελευταία χρόνια; βλέπετε τώρα ήλθαν οι Πακιστανοί και αυτοί με μαύρα.
Όσο για το κορίτσι μην κρίνετε ίνα μην κριθείτε...για να μην εμπιστευτεί την μαμά της αναλογιστείτε σε τι χάλι ήταν οι σχέσεις τους. Αγκαλιάστε τα παιδιά σας!
Κάποτε ο Καργάκος έγραφε για το κατώτερο πλήρωμα των ναυτικών (μάγειροι-ναύτες κλπ) ότι δεν πηγαίνουν οι Έλληνες και ποτέ του, δεν ρώτησε το γιατί, μέχρι που αντέδρασαν και του είπαν ότι οι εφοπλιστάδες μας, παίρνουν Φιλιππινέζους από τους εργολάβους Φιλιππινέζους για ένα κομμάτι ψωμί.
Τέτοια ανθρωποφαγία μεταξύ των πολιτών βολεύει, συνεχίστε να κατηγορείτε χωρίς να εξετάζετε τις αιτίες που δημιούργησε η νοοτροπία πασοκ με το δημόσιο και η υπερφορολόγιση των επιχειρήσεων και των γονέων με 2 παιδιά κλπ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς!Έχετε απόλυτο δίκιο.Αυτή είναι η κατάσταση.Όσο για τους ναυτικούς να σας πω τι μου είχε πεί ένας ναυτικός όταν κάποτε ταξίδευε κοντά στα τέλη του 70 αρχές 80.Ειχε πάει στο καράβι ο εφοπλιστής και τους είπε ότι σε λίγο καιρό θα τρώνε σκ@τ@,υπονοώντας το ότι έρχεται το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.Μάγος ήταν;Με τον που ανέλαβε ήρθε και η καταστροφή της Ελληνικής Ναυτιλίας και του ΝΑΤ.
Βέβαια για την ακρίβεια έβαλε και λίγο το χεράκι του λίγο πριν ο εθνάρχης του κ@λου αλλά την ζημιά την έκανε το Μπασοκ.

Όσο για τους μάγειρες και ναύτες αυτά κάποτε.Τώρα πλέον δεν βρίσκουν δουλειά ούτε Έλληνες αξιωματικοί Ε.Ν Πλοίαρχοι ή Μηχανικοί.Ο χώρος των φορτηγών σε λίγο θα είναι στα χέρια των ξένων και ακολουθούν και τα δεξαμενόπλοια.
Οι μπαμπάδες Έλληνες εφοπλιστες,που κάποιοι από αυτούς ήταν και ναυτικοί,μεγάλωσαν τα παιδιά τους στα πούπουλα του Λονδίνου και ξέχασαν και τα Ελληνικά τους και την καταγωγή τους και την πατρίδα τους.

Για να βγάλουν από την μύγα ξίγκι λές και τα ρημαδολεφτά θα τα πάρουν στον αλλον κόσμο,προτιμούν να αφήσουν άνεργο έναν Έλληνα και να προσλάβουν έναν Φιλλιπινέζο για 1000€ διάφορα.