ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ



 Greek Spirit
27-4-2018
Χθές 26-4-2018 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνγκερ από το βήμα της  Βουλής των Ελλήνων προέβη ανάμεσα σε άλλα και σε δηλώσεις και εκκλήσεις για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Η Τουρκία σήμερα απάντησε μέσω τουρκικού ΥΠΕΞ με ιταμό ύφος και με μια δήλωση η οποία τίποτα καλό δεν προοιωνίζει για την εξέλιξη της υπόθεσης ομηρείας.
Προχθές οι Τούρκοι επέτρεψαν σε ΜΜΕ να πάρουν φωτογραφίες απο τους Έλληνες στρατιωτικούς κατά την μεταγωγή τους στο διαaστήριο της Αδριανούπολης όπου και απορίφθηκε η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης τους.

Για πρώτην φορά οι Τούρκοι επέτρεψαν να διαρρεύσουν φωτογραφίες των Ελλήνων στρατιωτικών χωρίς να είναι καλυμμένα τα πρόσωπα τους προκειμένου να τονισθεί στην ελληνική γνώμη το γεγονός της κράτηση τους. Οι Τούρκοι παίζουν το παιχνίδι καλά κι έχουν όλο τον χρόνο στην διάθεση τους. Οι φωτογραφίες των στρατιωτικών αυτή δεν απεικόνιζαν κάποια άτομα με τα χαρακτηριστικά τους κρυμμένα αλλά την πραγματική εικόνα σε όλη την σκληρότητα της, δύο πραγματικά πρόσωπα σε πλήρη έκθεση μέσα σε μια πραγματική φυλακή.
Το επόμενο στάδιο της κλιμάκωσης θα είναι η μεταφορά τους απο τις φυλακές της Αδριανούπολης σε άλλες παρόμοιου τύπου στο εσωτερικό της Τουρκίας κάτι που κατά την εκτίμηση μου είναι πολύ πιθανό όσο ο Ερντογαν αυξάνει την πίεση για την έκδοση των ΄΄οχτώ΄΄ που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα.
H εκτίμηση αυτή είναι προσωπική και δεν στηρίζεται σε κάποια πληροφορία ή ένδειξη.
Εάν ο Ερντογάν μετακινήσει τους δύο Έλληνες στο εσωτερικό το πλήγμα που θα δεχθεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα είναι συντριπτικό.
Περαστικά μας ...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η στάση του προέδρου δείχνει πόσο αδύναμη πολιτικά είναι η Ε.Ε ή για την ακρίβεια παραμένει Ε.Ο.Κ με μαέστρο τα οικονομικά οφέλη της Γερμανίας.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί,φοβάμαι ότι θα αργήσουν πάρα πολύ να επιστρέψουν στην πατρίδα.Ο μόνος τρόπος να επιστρέψουν είναι η αιχμαλωσία 2 τούρκων στρατιωτικών,ένα ισοδύναμο γεγονός,κάτι που έπρεπε να μπεί σε εφαρμογή από την αρχή της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων ή έστω να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί τώρα.

Η μεταφορά των στρατιωτικών στα βάθη της Τουρκίας θα είναι το επόμενο μέσο πίεσης προς την Ελληνική κυβέρνηση.Αυτο γιατί οι γονείς τους δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα κάθε εβδομάδα να επισκέπτονται τα παιδιά τους,προκαλώντας πρόσθετη ψυχολογική πίεση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εξαρτάται αν η ΕΛΛΑΔΑ παραγείλει ανταλλακτικα για F16 τοτε μην εκλπηχτούμε να απελευθερωθούν λόγω ΗΠΑ (ΠΑΙΤ).Αν γινει θερμό επεισόδιο είναι τελειωμένοι θα τους σκοτώσει με καποιο τροπο ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ.