Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΦΕΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


Greek Spirit
14-4-2018
Κανείς δεν κατάλαβε γιατί ο Τραμπ έριξε πυραύλους στην Συρία.Κανένας τακτικός και στρατηγικός στόχος δεν επιτεύχθηκε. Εάν αυτή είναι η ΄΄Δύση΄΄ και οι τακτικές της τότε η Ρωσία θα πρέπει σήμερα κιόλας να αρχίσει τον Γ΄ΠΠ εναντίον της διότι είναι πέρα για πέρα σίγουρο ότι θα τον κερδίσει.
Εκτός του ότι το 80% των πυραύλων αναχαιτίσθηκε από το πλέγμα της ρωσικής αεράμυνας το υπόλοιπο 20% έπεσε σε στόχους που είχαν ήδη εγκαταλειφθεί ή απλά δεν αποτελούσαν υποδομές παραγωγής πολεμικού υλικού. Οι Αμερικάνοι είναι γνωστό στην πιάτσα ότι στην συλλογή πληροφοριών και την κατασκοπεία είναι ανίκανοι, παντελώς ανίκανοι.


Η επίθεση που συντελέσθηκε τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου 2018  ήταν προγεγραμμένο ότι θα ήταν μια αστεία ηλιθιότητα που ακόμα και ο εμίρης του Κατάρ Αλ Θάνι συμφώνησε σε αυτή παρόλο που επίσημα το Κατάρ είναι στον άξονα Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας .Ο Αλ Θάνι κι ο Πούτιν διασκέδασαν πολύ με τον καουμπόη της καρωτί-κομοδινί περούκας .

Πως να σχολιάσεις με ακρίβεια ένα ηλίθιο έγκλημα χωρίς να καταφύγεις σε ύβρεις

Η επίθεση αυτή έγινε διότι ο Τραμπ είναι στριμωγμένος απο τους αντιπάλους του για τις σχέσεις του με μια πορνοστάρ .Ο Τραμπ σε σχέση με τον Ομπάμα είναι πιο τίμιος εφόσον ο Ομπάμα για να προσεταιρισθεί το Ιράν έκανε τα στραβά μάτια στο εμπόριο ναρκωτικών της ιρανοκίνητης Χεζμπολάχ στην Αμερικανική ήπειρο με την βοήθεια της Κολομβίας και Βενεζουέλας.Ο Ομπάμα είχε κάνει ότι είναι δυνατόν για να παρεμποδίσει την επιχείρηση της δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ , της DEA, με την κωδική ονομασία ΄΄Κασάνδρα΄΄ και μάλιστα είχε φθάσει ακόμα να εκβιάσει και ομοσπονδιακούς πράκτορες .

Ο Τραμπ έθεσε και πάλι το Ιράν στον άξονα του κακού και γιαυτό διώκεται από το βαθύ αμερικανικό κράτος με σκάνδαλα κυριολεκτικά του κώλου.

Αλλά το να φθάσει να βομβαρδίσει την Συρία μαζί με την Βρετανία και Γαλλία είναι εκτός απο έγκλημα και ηλιθιότητα που θα κοστίσει στην Δύση τον επερχόμενο πόλεμο.

Στα καφενεία σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αναλυτές του κώλου που υποστηρίζουν ότι ΄΄σήμερα οι πόλεμοι γίνονται με κουμπιά΄΄ κάτι το οποίο είναι προϊόν της αριστερίστικης παραθρησκευτικής αντίληψης περί άρνησης στράτευσης

Η αλήθεια είναι ότι όσους πυραύλους και βόμβες να ρίξεις εάν δεν πατήσεις πόδι με χερσαίες δυνάμεις είναι σαν να προσπαθείς να πηδήσεις την γκόμενα σου μόνο με sms.

Οι ΗΠΑ έχασαν οριστικά την παρτίδα στην Συρία με αυτή την ηλιθιότητα. Ο μόνος κερδισμένος είναι η Τουρκία η οποία έχοντας αποστασιοποιηθεί απο τις ΗΠΑ εδώ και καιρό και έχοντας ενταχθεί στον φιλορωσικό άξονα παρουσιάζεται σήμερα ως η μόνη τοπική  υπερδύναμη η οποία δεν συμμετείχε στην επίθεση . Τα έτσι κι αλλιώς ανίκανα  φιλοαμερκανικά καθεστώτα του Ισραήλ, Ιορδανίας , Ιράκ που είναι κι όμορες χώρες της Συρίας , στην συνείδηση των Σύρων τέθηκαν οριστικά στο περιθώριο. 

Η Τουρκία παρόλο που αποτέλεσε την χώρα που υπέθαλπε το Ισλαμικό Κράτος, στην παρούσα φάση με την ένταξη της στον ρωσικό άξονα και την μη συμμετοχή της στην αήθη επίθεση θα πλασαριστεί απο την ρωσική διπλωματία ως η χώρα που δεν είναι μεν αραβική αλλά ως τοπική υπερδύναμη με τον πιο αξιόμαχο στρατό και οικονομία θα αναλάβει την προστασία της Συρία μαζί με το Ιράν υπό την εποπτεία της Ρωσίας. Με άλλα λόγια η Τουρκία από εισβολέας στην Βόρεια Συρία θα γίνει ο εγγυητής της χώρας.
Εξάλλου ο Άσαντ απέφυγε να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία στο Αφρίν διότι ήθελε να δώσει το μήνυμα στους Κούρδους να μην ανοίγονται και πολύ ειδάλλως θα μείνουν χωρίς υποστήριξη. Ο Άσαντ δεν είναι και τόσο εκνευρισμένος με την Τουρκία στο θέμα της Αφρίν όσο θέλουμε να νομίζουμε.

Όσο για τις ΗΠΑ, καλά κρασιά. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το πόσο ηλίθια ήταν η επίθεση αυτή . Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την Ρωσία και τους συμμάχους της στην Ευρασία.
Τα αεροπλανοφόρα είναι καλά για την θάλασσα.
Ο Πούτιν μπορεί ακόμα και οδικώς να ενισχύει την παρουσία του στην Μ.Ανατολή , οι ΗΠΑ πρέπει να σφίγγονται και πέρδονται με πυραύλους για να καλύψουν την αδυναμία τους να μεταφέρουν και να αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις στην Μ.Ανατολή και Ευρασία.

Εάν τα σχέδια της Δύσης για την αντιμετώπιση της Ρωσίας έχουν να κάνουν με μερικούς πυραύλους που ρίχνονται για το ΄΄ξεκάρφωμα΄΄ των σεξουαλικών σκανδάλων του προέδρου των ΗΠΑ τότε είναι απορίας άξιο πως οι Ρώσοι δεν έχουν εισβάλλει στην Πολωνία και πως δεν υψώνουν και πάλι την σημαία τους στο Βερολίνο.

Ο άξονας Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας και Κατάρ βγαίνει κερδισμένος από τα καουμπουλικια των ΗΠΑ και πιο πολύ από όλα η Τουρκία η οποία θα αποκτήσει ακόμα περισσότερη επιρροή . Αυτή την στιγμή το σιιτκό Ιράν ελέγχει την Συρία πολύ περισσότερο απο την Ρωσία. Στόχος του Ιράν η υλοποίηση του ΄΄Σιιτκού Τόξου΄΄ το οποίο θα αντισταθμίσει την παντοδυναμία των Αράβων Σουνιτών της Αραβικής χερσονήσου. Ωστόσο η Ρωσία μετά την νίκη της εναντίον του Ισλαμικού Κράτους έχει καταφέρει να φέρει το σιιτκό Ιράν κοντά με το σουνιτικό Κατάρ, κάτι το οποί θεωρούνταν αδιανόητο πριν απο μερικά χρόνια .
Η Ρωσία μπορεί κάλλιστα να φέρει την σουνιτκη  Τουρκία ακόμα πιο κοντά με το σιιτκό  Ιραν στο έδαφος της Συρίας κι ας ήταν οι δύο αυτές χώρες αντίπαλοι στον πόλεμο της Συρίας, η μεν πρώτη ως μέντορας του Ισλαμικού Κράτους η δε δεύτερη ως πολέμιος του. Στο κάτω κάτω Ιράν και Τουρκία έχουν αγαστές εμπορικές σχέσεις απο την εποχή ακόμα του διεθνούς εμπάργκο εναντίον του Ιράν οπότε και η Τουρκία αποτελούσε την μόνη διέξοδο της ιρανικής ελίτ και των κεφαλαίων τους.Απο εκεί προέρχονται κι όλα τα οικονομικά σκάνδαλα που βαραίνουν τον Ερντογάν και δήθεν τον απειλούν οι ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ με απίστευτη ανικανότητα τους να αντιληφθούν την γεωπολιτκή πραγματικότητα  με την επίθεση αυτή έδειξαν σε όλους τους αντιπάλους τους ότι είναι ένα ανύπαρκτος αντίπαλος, χωρίς ικανό στρατό, χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική, χωρίς αύριο.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από τον τρόπο που γράφεις φαίνεται ότι είσαι προσκυνημένος ρωσόδουλος (καθώς και η σοβαρότητα της ανάλυσης με εκφρασεις του στυλ "να πηδήξεις γκόμενα με sms" και "καουμπόη της καρωτί-κομοδινί περούκας").

Είναι πολύ νωρίς για να βγάλεις πόρισμα και υποτιμάς τις δυνάμεις του Ελεύθερου Κόσμου.

Θα τα πούμε σε καμιά 10αριά μέρες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φυσικά η εκδοχή ο Τραμπ να ελέγχεται πράγματι από τον Πούτιν , γι΄ αυτό και κάνει ενέργειες που δεν θέλει να πλήξουν τον άνθρωπο που τον βόηθησε για την Προεδρία, ούτε που περνά από το μυαλό σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταρχάς η Γαλλίδα ΥΠ.ΑΜ. δήλωσε ότι οι Ρώσοι ενημερώθηκαν πριν την ΄΄επίθεση΄΄, συνεπώς έγινε μια πυραυλική επίθεση με όλους ενημερωμένους... και τον τράμπ να λέει στην συνέχεια αποστολή εξετελέσθη... όταν οι τρεις παραβίασαν για μια ακόμα φορά τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ επιτιθέμενοι σε ένα κυρίαρχο κράτος. Και το ποιο γελοίο απ όλα είναι πως ούτε την συναίνεση των πολιτών τους δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν για την ΄΄επίθεση΄΄ παρόλη την δαιμονοποίηση του Άσαντ.

ΥΓ:καλύτερα βέβαια που όπως φαίνεται ήταν μαιμουδένια επίθεση, γιατί κανείς εχέφρων δεν θέλει να μιλήσουν τα πυρηνικά...
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Σε δέκα εργάσιμες ή δέκα ημερολογιακές ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλό είναι αντί να κυνηγάνε φαντάσματα οι ΗΠΑ να αποδεχθούν ότι ο κόσμος που έρχεται θα έχει πολύ Κίνα , Ρωσία κτλ. Η εποχή της μονοκρατορίας - παντοδυναμίας τους περνάει μέρα με τη μέρα... και εάν δεν συμβιβαστούν με μικρότερο κομμάτι από αυτό που είχαν συνηθίσει, υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων (όσοι επιζήσουμε). Εκτός εάν αισθάνονται (οι ΗΠΑ) ακόμα πολύ δυνατοί οπότε τους προτείνω να δοκιμάσουν να δαμάσουν πρώτα τον ΄΄σύμμαχό΄΄ τους στο ΝΑΤΟ Ερντογάν, που τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια εδώ και καιρό...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
βαριά η κουβέντα στο καφενείο για το ευρύ κοινό
Ο χρήστης Βάνι Μακεντόνσκι είπε…
Η δύσης απλά θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους μετασοβιεκούς κομμουνιστές και να μετρήσει αντιδράσεις. Και μέχρι στιγμής, το κατάφεραν. Αυτή είναι η αλήθεια.

Αυτό που έρχεται δεν το φαντάζεται ο κομμουνιστής Πούτιν.

Ακόμα κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει, αλλά κανένας δεν τα βάζει με τις δυνάμεις του Ελεύθερου Κόσμου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
προσκυνημενος τουρκόφιλος είναι...!!!
Ο χρήστης Ahoy είπε…
Μακεντονσκι
Αυτο του *Ελευθερου Κοσμου* ποθεν προκυπτει; Αυτος ο Κοσμος δεν εχει αφεντικο;;