Λεβέντ Σαδίκ: Ο προστατευόμενος του Ερντογάν που αλωνίζει στην Ελλάδα

Λεβέντ Σαδίκ: Ο προστατευόμενος του Ερντογάν που αλωνίζει στην Ελλάδα
Πώς ο Τούρκος κροίσος προωθεί με σειρά επενδύσεων την οικονομική άλωση της Βόρειας Ελλάδας - Ο γιος του εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της Θράκης Αχμέτ Σαδίκ πρωταγωνιστεί στην αγορά κερασιών και βάμβακος και θέλει να πάρει την Καπνική Μιχαηλίδη
Στο κόκκινο χρώμα, που για κάποιους παραπέμπει στην τουρκική σημαία και για άλλους στα κεράσια, είναι βαμμένο το κτίριο της νέας υπερσύγχρονης μονάδας διαλογής και συσκευασίας κερασιού YAKA IKE, του γνωστού επιχειρηματία Λεβέντ Σαδίκ, στο χωριό Δύμη Ροδόπης.


Η νέα βιομηχανική μονάδα, που θα λειτουργήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, αποτελεί μια μεγαλόπνοη τουρκική επένδυση που άγγιξε τα 2,5 εκατ. ευρώ και φέρεται να χρηματοδοτήθηκε από τον άνθρωπο που επιδιώκει να γίνει ο «Ντενκτάς της Θράκης», αυτή τη φορά όμως από άλλη πλευρά - από την οικονομική. Και αυτό διότι ο Λεβέντ Σαδίκ, που τείνει να εξελιχθεί σε απόλυτο οικονομικό παράγοντα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, ουδέποτε έκρυψε τη διάθεσή του για «ένωση» της ελληνικής Θράκης, αυτής που προκλητικά οι Τούρκοι αποκαλούν Δυτική Θράκη, με την Τουρκία. 


ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr/greece/article/673525/thraki-kanei-to-afediko-o-leved-sadik/


Το περίεργο αυτό «πολιτικό» περισσότερο -όπως εξελίσσεται- παρά επιχειρηματικό εργοστάσιο εκτείνεται σε έκταση 34 στρεμμάτων και ετησίως θα μπορεί να επεξεργάζεται περισσότερους από 1.500 τόνους. Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα κεράσια δεν θα προέρχονται μόνο από τη Θράκη, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Εδεσσα, η Βέροια, η Λάρισα κ.ά. Πρόκειται δηλαδή για ένα ευρύτερο σχέδιο επικυριαρχίας σε μέρος της εθνικής μας παραγωγής, για το οποίο κανένας δεν μιλάει ή τουλάχιστον λίγοι δείχνουν να έχουν κατανοήσει πλήρως. Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα και διαθέτει οπτικό καλιμπραδόρο, με 36 «μάτια», ο οποίος χωρίζει το κεράσι ανά μέγεθος και χρώμα, ενώ ταυτόχρονα διακρίνει όσα χτυπήθηκαν από βροχή, χαλάζι ή είναι άρρωστα.
Επισήμως τα σχέδια του επιχειρηματία περιλαμβάνουν εξαγωγές ακόμη και στην Ασία με πτήσεις cargo από τη Θεσσαλονίκη και εναλλακτικά κάποιο αεροδρόμιο της Ρουμανίας, όπου το κόστος είναι χαμηλό.

Μέχρι σήμερα η YAKA IKE έχει πιστοποιήσει 300 παραγωγούς, στους οποίους πραγματοποίησε σεμινάρια, ενώ παρέχεται σε αυτούς η χρήση διχτυών αντιχαλαζικής προστασίας προκειμένου να προστατευτεί το προϊόν.


Εκμεταλλεύεται σε κάθε ευκαιρία το όνομα του πατέρα του, ιδρυτή του DEB Αχμέτ Σαδίκ.Οπως ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του έδωσε την πολιτική ευχή να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί για τo δίκαιo των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Προς το παρόν έχει επιλέξει την οικονομική εισβολή 


Η YAKA ΙKE έχει πιστοποιήσει πάνω από 300 παραγωγούς όχι μόνο από τη Θράκη, αλλά και από τη Λάρισα, τη Βέροια και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ έχει δρομο­λογήσει εξαγωγές ακόμη και στην Ασία

O Τούρκος πρόξενος και το φιάσκο με τους καπνοπαραγωγούς
Στη διάρκεια παρουσίασης του νέου project, τον περασμένο Οκτώβριο, παρουσία του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζή, ο επιχειρηματίας παρουσίασε το όραμά του σχετικά με τη βελτίωση αλλά και τον περαιτέρω εμπλουτισμό με νέες ποικιλίες της τοπικής παραγωγής κερασιού, καθώς και το πλήρες επενδυτικό σχέδιο της μονάδας - από τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις υποδομές της ως και τους προς επίτευξη στόχους των πρώτων χρόνων. Παρουσιάζοντας μάλιστα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Αγροτικής Ερευνας τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2016 σε 38 χωριά της Θράκης, δήλωσε ότι βασικός του στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής κερασιού σε ολόκληρη τη Θράκη, η βελτίωση της ποιότητας και της απόδοσης της υπάρχουσας καλλιέργειας, η επέκτασή της σε πεδινές και ορεινές περιοχές -σήμερα αγγίζει τους 1.500 τόνους- και η προώθηση πιστοποιημένων ποικιλιών στη διεθνή αγορά. Το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του κ. Σαδίκ έρχεται μετά το «φιάσκο», όπως εξελίχθηκε, της συνεργασίας του με τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης μέσω της εταιρείας Μπασμά Θράκης Μονοπρόσωπη Α.Ε. της οποίας είχε αναλάβει μάνατζερ για δέκα χρόνια, αλλά τελικά χρειάστηκαν μόλις δέκα μήνες για να παραιτηθεί επικαλούμενος «φόρτο εργασίας» και «διάσταση απόψεων». Η αρχική συμφωνία του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης, που εκπροσωπεί 6.820 παραγωγούς στην περιοχή με ετήσια παραγωγή 7.500 τόνους καπνού, και του επιχειρηματία, με στόχο την παράκαμψη των μεταποιητικών εταιρειών, ήταν η πώληση του τοπικού καπνού στη Philip Morris και σε ιαπωνικές καπνοβιομηχανίες. Ωστόσο, κύκλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρουν ότι ενδέχεται τον κ. Σαδίκ να τον ξαναδούμε σε σχήμα που θα διεκδικήσει κάτι πολύ περισσότερο στα καπνά της χώρας μας, δηλαδή την τύχη της 4ης μεγαλύτερης βιομηχανίας επεξεργασίας του εθνικού μας αυτού πλούτου, της Καπνικής Μιχαηλίδης, για την οποία ήδη τουρκικά συμφέροντα κινούνται και η οποία έπεσε έξω εξαιτίας περίεργων παρεμβάσεων και από την πλευρά των μουσουλμάνων καπνοκαλλιεργητών. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που ενδέχεται να σημάνει την άλωση από την πίσω πόρτα όχι μόνο της καπνικής εγχώριας βιομηχανίας αλλά και μεγάλου μέρους της οικονομικής ζωής της Βόρειας Ελλάδας ακόμα και πέραν της Θράκης.

Στόχος οι κοινωνικές παραγωγικές ομάδες
Με δηλώσεις του ο Λεβέντ Σαδίκ αποκάλυψε πως επέλεξε τη Ροδόπη για τη νέα του επένδυση επειδή το κλίμα και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την παραγωγή κερασιών. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν ευθέως τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με τη μεθοδική προσπάθεια της Αγκυρας να ελέγξει οικονομικά τη Θράκη μέσω του πλήρους ελέγχου της πρωτογενούς εξαγώγιμης παραγωγής.

Ο κ. Σαδίκ, που σήμερα θεωρείται «βασιλιάς του βαμβακιού» στην Τουρκία και ανά πάσα στιγμή μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει απευθείας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν είναι μόνο ένας πολυσχιδής και κοσμοπολίτης επιχειρηματίας, αλλά ταυτόχρονα και σκιώδης ηγέτης του μειονοτικού εθνικιστικού κόμματος DEB, το οποίο ο πατέρας του Αχμέτ Σαδίκ ίδρυσε στην προσπάθειά του να εξελιχθεί σε... Ντενκτάς της Θράκης.

Σήμερα, για τους σκληροπυρηνικούς της μειονότητας αποτελεί μια χρυσή εφεδρεία που θα κληθεί σύντομα να δραστηριοποιηθεί στα κοινά. Ο ίδιος, το 2006, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Τurkiye», είχε αποκαλύψει ότι ο Ερντογάν τού έδωσε την πολιτική ευχή να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί για το δίκιο των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Ωστόσο για την ώρα φαίνεται πως ο Σαδίκ επέλεξε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, με αποτέλεσμα η Αγκυρα να τον βάλει σε πάγο μέχρι νεωτέρας.

Οι παρεμβάσεις του κ. Σαδίκ στην οικονομική ζωή της Θράκης στοχεύουν σε κοινωνικές παραγωγικές ομάδες που προσπαθούν να βρουν διέξοδο για την προώθηση των προϊόντων τους στις αγορές και τη βελτίωση των εισοδημάτων τους, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές. Ο Λεβέντ Σαδίκ είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (DTIK), το οποίο ουσιαστικά αποτελεί ένα εργαλείο στα νεοθωμανικά σχέδια της Αγκυρας.

Η επιχειρηματική του δράση ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα. Αξιοποιώντας τις ισχυρές του γνωριμίες και διασυνδέσεις στην κυβέρνηση Ερντογάν, ίδρυσε το 2007 την εταιρεία DCT Trading Ltd, η οποία ασχολείται με το εμπόριο βαμβακιού εντός και εκτός Τουρκίας. Γρήγορα η εταιρεία του απέκτησε αναγνωσιμότητα και δυναμική, πρωτοστατώντας στην εισαγωγή ελληνικού βαμβακιού στη γειτονική χώρα. Σε αυτό βοήθησε και η άριστη γνώση των ελληνικών του.

Σήμερα οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες, απλώνονται, εκτός από την Τουρκία και την Ελλάδα, στην Αυστραλία, στην Κίνα, στο Ντουμπάι, στη Βραζιλία και την Ιαπωνία. Ως εκπρόσωπος στα Βαλκάνια της ιαπωνικής εταιρείας Toyoshima, που θεωρείται από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στο εμπόριο βαμβακιού, κ. Σαδίκ μεσολάβησε πρόσφατα για να κλείσει το σημαντικό deal με μεγάλο εκκοκκιστήριο της Θράκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Toyoshima θα αγοράζει το βαμβάκι των Νομών Ροδόπης και Εβρου έως και το 2025, σημαντική εξέλιξη για τους παραγωγούς της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία αποτελεί τον κυριότερο προορισµό των ελληνικών εξαγωγών βαμβακιού, καταλαμβάνοντας το 37% της συνολικής παραγωγής.


Με επένδυση-μαμούθ, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ο φιλόδοξος Τούρκος επιχειρηματίας με τις πολιτικές βλέψεις έχει βάλει πόδι για τα καλά στην τοπική οικονομία της Βόρειας Ελλάδας δικαιώνοντας όσους συνδέουν ευθέως τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με τη μεθοδική προσπάθεια της Αγκυρας να ελέγξει οικονομικά τη Θράκη 


Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η νέα μονάδα, που εκτείνεται σε 34 στρέμματα στο χωριό Δύμη της Ροδόπης

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ-ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑhttps://2.bp.blogspot.com/-dvrUm5Nr3g0/VfVnGuBgcPI/AAAAAAAAFuc/DB2xcdljM_M/s1600/%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2582.jpg

Φωτογραφία: O Φερίτ Σαχένκ (αριστερά) ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στην Τουρκία.Ο όμιλος του μετά απο επιτυχή διαγωνισμό κατέχει το 15% του Αστέρα Βουλιαγμένης στην Αθήνα http://eu.greekreporter.com/2013/12/12/turkish-tycoon-in-greek-real-estate-market/


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ
28-12-2017 Greek Spirit Πριν από  δύο χρόνια είχα γράψει ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει την οικονομική άλωση της Ελλάδας με τεράστιες επενδύσεις και εξαγορές,όλα αυτά με κεφάλαια απο το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία.Δυστυχώς είχα δίκιο. Ο ηγεμονικός περίπατος του προκλητικού Ερντογάν στην Ελλάδα σε Αθήνα και Θράκη με επιβεβαιώνει. Διαβάστε το :


Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ-ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ --ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ

GreekSpirit 13-9-2015 <<<Πολύ σύντομα, σε ένα-δυο χρόνια Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες επενδυτές θα εξαγοράσουν όλην την υπό κατάρρευση βιοτεχνική και βιομηχανική υποδομή της Ελλάδας, όλα τα φιλέτα του ΤΑΙΠΕΔ-το ταμείο στο οποίο καταλήγει για ξεπούλημα όλη η δημόσια ακίνητη περιουσία, ακόμη και ο αιγιαλός- και θα εκτοπίσουν την έτσι κι αλλιώς υποβαθμισμένη ελληνική επιχειρηματικότητα.Οι Τούρκοι αυτοί επενδυτές θα ανήκουν στον στενό κύκλο των μερικών χιλιάδων πιστών του πολιτικού ισλάμ του Ερντογάν οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το Κατάρ.Το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία με πακτωλό κεφαλαίων τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν αναστήσει την τουρκική οικονομία, έχουν θέσει την Τουρκία εκτός επιτήρησης ΔΝΤ μετά απο σχεδόν σαράντα χρόνια και έχουν κάνει τον Ερντογάν υποχείριο τους έτοιμο να υποστηρίξει τους τζιχαντιστές στην Συρία και Μ.Ανατολή. Πίσω από το Κατάρ βρίσκονται η Γερμανία και οι ΗΠΑ που παρέχουν πολιτική κάλυψη και παροχή πολεμικής τεχνογνωσίας. Οι Τούρκοι αυτοί επενδυτές στα αρχικά στάδια θα παρέχουν πραγματικές θέσεις εργασίας και εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και συμβάσεων.Οι Έλληνες κουρασμένοι και απογοητευμένοι από τις κυβερνήσεις του ''ΟΧΙ'' που έγινε ''ΝΑΙ'' και την ανεργία θα τρέξουν περιχαρείς να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό των Τούρκων επιχειρηματιών.Οι Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες θα συνεργασθούν με χαρά με τους Τούρκους οι οποίοι δεν θα αθετούν τον λόγο τους και θα εκπληρώνουν στο ακέραιο όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις τους. Οι Τούρκοι ως αφεντικά θα αποτελέσουν το καλό παράδειγμα προστασίας των εργαζόμενων.Τακτικές πληρωμές μισθών, επιταγών κεφαλαιακή επάρκεια, διαφάνεια θα χαρακτηρίζουν την τουρκική επιχειρηματική εισβολή. Γρήγορα θα ενταχθούν και παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες-οικονομικοί μετανάστες κτλ κτλ στο εργατικό δυναμικό των Τούρκων αφεντών. Ο εκμαυλισμός της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας από το 1974 και μετά επιτέλους αποκτά νόημα. Οι Τούρκοι του Ερντογάν που πρεσβεύουν το πολιτικό Ισλάμ δεν είναι αμελητέα μεγέθη. Το πολιτικό ισλάμ του Ερντογάν μπορεί να σημαίνει για τους Έλληνες ταραχές και πλατεία Ταξίμ, ξύλο και προσαγωγές , καταπίεση Κούρδων αλλά για το τουρκικό κράτος σημαίνει πιστή εφαρμογή των επιταγών του κορανίου στην καθημερινή και οικονομική ζωή.
Οι Έλληνες θα διαπιστώσουν με χαρά ότι πέρα από το απέραντα διεφθαρμένο ελληνικό σκηνικό υπάρχουν οι φίλοι γείτονες μας οι οποίοι τελικά τόσο μας μοιάζουν στην κουλτούρα αλλά και τόσο διαφορετικοί και καθαροί στις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους. Οι Τούρκοι επιχειρηματίες θα ζητήσουν και θα λάβουν την παροχή προνομίων προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα οι οποίες εξάλλου θα παρέχουν τόσες πολλές θέσεις εργασίας. Θα ζητήσουν ειδική φορολογική μεταχείριση, ευνοϊκό καθεστώς δασμών στις εξαγωγές και εισαγωγές, ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και διακαιώματα με την υπόσχεση ότι πάντα θα συνυπολογίζουν και το δίκιο του εργάτη. Το ελληνικό κράτος θα ιδρύσει τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στον Έβρο, κεντρική Μακεδονία, Κρήτη, νησιά Αιγαίου και άλλου όπου οι Τούρκοι επενδυτές θα απολαμβάνουν ειδικό φορολογικό και θεσμικό καθεστώς. Οι Έλληνες με περίσσευμα ευτυχίας θα δούνε τον στρατό να καταργείται ή να αποσύρεται από τις ΕΟΖ , την επάρατη υποχρεωτική θητεία να καταργείται, τις αμυντικές δαπάνες να μειώνονται και παράλληλα θα απολαμβάνουν την μείωση της ανεργίας, έστω και με 400 ευρώ μισθό. Οι Τούρκοι στις ΕΟΖ θα εκμεταλλεύονται τον χρυσό ,τα αέριο, τα μέταλλα και τις σπάνιες γαίες της Ελλάδας και σε όποιον τολμήσει να ψελλίσει ότι η χώρα προδόθηκε θα αντιπαραθέτουν το επιχείρημα της οικονομικής καταστροφής που προκλήθηκε την εποχή που την χώρα διοικούσαν οι Ελληνες.Και θα έχουν δίκιο. Ωστόσο σύντομα οι Έλληνες εργαζόμενοι θα διαπιστώσουν πως για να διατηρήσουν την εργασία τους θα πρέπει αρχικά να ανεχθούν μουσουλμάνους προϊσταμένους και ότι θα πρέπει να αποκηρύξουν την εθνική και θρησκευτική τους ταυτότητα . Οι λίγοι που θα αντισταθούν θα καταλήξουν άνεργοι, ανασφάλιστοι και ίσως φυλακισμένοι. Η τουρκική επιχειρηματική ελίτ που οργανώνει την εισβολή στην Ελλάδα αποτελείται από μερικές εκατοντάδες επιχειρηματίες ως πυρήνα και λίγες χιλιάδες στις παρυφές της, μια μουσουλμανική κάστα η οποία ακολουθεί μια ιδιότυπη οικονομική ''Σαρία'' με κανόνες όπως η απαγόρευση να δανείζουν και να δανείζονται με τόκο, την εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων τους εφόσον το αντίθετο αποτελεί ηθική παράβαση, την έγκαιρη καταβολή μισθών και την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας μεταξύ των εργαζόμενων τους και υπαλλήλων. Ενώ στην υποτιθέμενη προοδευμένη Ελλάδα η οικογένεια και ειδικά τα παιδιά θεωρούνται τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης στην Τουρκία και στις επιχειρήσεις της ελίτ των Τούρκων επιχειρηματιών η οικογένεια αποτελεί τυπικό αλλα΄ και ουσιαστικό προσόν για τους υπαλλήλους τους Όταν στην δήθεν προοδευμένη Ελλάδα οι ακάλυπτες επιταγές, τα φέσια , τα κόκκινα δάνεια και η αθετήσεις πληρωμών ΄΄πάνε σύννεφο'' λόγω της τοκογλυφίας των τραπεζών στην Τουρκία οι επιχειρηματίες δανείζουν και δανείζονται χωρίς τόκο όπως ακριβώς ορίζει το κοράνι. Οι παραπάνω πρακτικές θα εφαρμοστούν και στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Τούρκων στην Ελλάδα και θα αποτελέσουν το καλύτερο διαπιστευτήριο τους .Οι επιχειρηματίες αυτοί είναι σουνιτες μουσουλμάνοι αλλά θα χρησιμοποιήσουν τους Έλληνες μουσουλμάνους και Πομάκους της Μακεδονίας -Θράκης ως συνδέσμους με την Ελληνική κοινωνία παρόλο που οι τελευταίοι είναι Αλεβιτες και όχι σουνίτες. Το τουρκικό προξενείο στην Θράκη εδώ και χρόνια έχει συμβιβαστεί με την θρησκευτική διαφοροποίηση των Ελλήνων μουσουλμάνων Αλεβιτών και τους προετοιμάζει ως μεσαία στελέχη που θα διευθυνουν τις τουρκικές επιχειρήσεις στο ελληνικό έδαφος. Η νεολαία των Ελλήνων μουσουλμάνων εδώ και χρόνια έχει εξέλθει των στενών ορίων της υπερσυντηρητικής κοινωνίας τους και έχουν αποφοιτήσει από τα ελληνικά αλλά και τουρκικά πανεπιστήμια. Τίποτα απο τα παραπάνω δεν θα ήταν κακό εάν δεν παραμόνευε στο βάθος ο απώτερος στόχος των τουρκοκαταριανων για την ισλαμοποίηση της Ελλάδας. 
Εάν οι Έλληνες αντιδράσουν τότε θα γίνει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο το οποίο θα αποπροσανατολίσει από τα προβλήματα και θα επιταχύνει την εισβολή των Τούρκων επιχειρηματιών αφού μετά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις θα ανακαλύψουμε ότι είμαστε φίλοι με τους Τούρκους. Εξάλλου πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταφύγει τα τελευταία χρονια στην δυτική Τουρκία προετοιμάζοντας το έδαφος της ΄΄ελληνοτουρκικής φιλίας'' .Αλλά και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες Έλληνες έχουν καταφύγει στην Τουρκία προς εύρεση εργασίας με απόλυτη επιτυχία.Οι Έλληνες αυτοί είναι επιστήμονες και επαγγελματίες υψηλής κατάρτισης οι οποίοι βέβαια δεν έχουν καμία ευθύνη για τις επιλογές τους , ούτε δόλο, ωστόσο θα βρεθούν στο κέντρο του ενδιαφέροντος ως πρότυπα ελληνοτουρκικής συνεργασίας. Ομως και η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Ο Ερντογάν και το πολιτικό Ισλάμ που πρεσβεύει είναι ακατάλληλος συνδυασμός για τα αρχικά στάδια της τουρκικής οικονομικής εισβολής. Ο Ερντογάν ωστόσο δεν μπορεί να βγει από το κάδρο εφόσον οι Καταριανοί και Γερμανοί χρηματοδότες και υποστηρικτές του χρωστάνε πολλά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί αλλά όχι με τον τραγικό τρόπο που φαντασιωνόμαστε αλλά με ομοσπονδοποίηση.Ο Ντεμιρτάς παρόλο που είναι Κούρδος δεν προωθείται για να δικαιώσει τους ομοεθνείς του αλά για να ηγηθεί της δυτικής Τουρκίας η οποία θα αποτελεί ένα από τα τρία συστατικά στοιχεία της ομοσπονδοποιημένης Τουρκίας. Τα κομμάτια θα είναι η Ανατολία με ηγέτη τον Ερντογάν , η δυτική με ηγέτη τον Ντεμιρτάς και το ημιαυτόνομο Κουρδιστάν. Η τριχοτόμηση της Τουρκίας με το Κουρδιστάν ανεξάρτητο ή ημιαυτόνομο ήταν μια ειλημένη απόφαση από τον Μαρτιο του 2013 οπότε και για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια επιτεύχθη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Τούρκων και Κούρδων και μάλιστα με τις ευλογίες του έγκλειστου Οτσαλάν.Οι Κούρδοι περίμεναν ανατλλάγματα όπως η αμνηστία και αποφυλάκιση των ανταρτών τους, η αναγνώριση της γλώσσας τους,η διαδασκαλία της στα επίσημα τουρκικά σχολεία κ.α.Ωστόσο οι ταραχές στην πλατεία Ταξίμ το 2014 έκαναν τον Ερντογάν να σταματήσει την οποιαδήποτε ειρηνευτική και πολιτική διεργασία με τους Κούρδους και περιχαρακώθηκε πίσω απο τις μυστικές υπηρεσίες τυ ψάχνοντας να βρεί πραγματικούς και φανταστικούς εχθρούς. Οι Κούρδοι προειδοποίησαν τον Ερντογάν , ο τελευταίος έκανε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο αναθετοντας μάλιστα στον πιο στενό συνεργάτη του, τον διευθυντή της ΜΙΤ Χακάν Φυντάν, την συνέχιση των διαπραγματέυσεων αλλά χωρίς επιτυχία.Τα κατοπινά τα ξέρουμε όλοι.Ο Ερντογάν όχι μόνο συνέχισε την προσπαθεια ειρήνευσης αλλά κατέληξε να σκοτώνει Κούρδους στο Κομπάνι. Ο Ντεμιρτάς μας προέκυψε σε μια προσπάθεια γοητείας των Κούρδων και των δυσαρεστημένων κατοίκων των δυτικών κοσμικών επαρχιών. Ομως ο στόχος είναι η συνέχιση του σχεδίου της προσχεδιασμένης τριχοτόμησης της Τουρκίας με τις δυτικές επαρχίες να χρησιμοποιούνται ως ο Δουρειος Ιππος της οικονμικής εισβολλής στην Ελλάδα, την Ανατολία να διατηρεί τον μητροπολιτικό Ισλαμικό χαρακτηρα υπό τον Ερντογάν και το αυτόνομο Κουρδιστάν να δίνει λύση στην εσωτερική αστάθεια της Τουρκίας. Η δήθεν διάλυση της Τουρκίας και η ελληνική αναγέννηση αποτελούν αστικούς μύθους, απλά γραφίκοτητες. Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η Ρωσία η οποία προσπαθώνταςνα στηρίξει τα συμφέροντα της θα αντιπαρατεθεί με την Τουρκία και Κατάρ.>>>>
ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΤΟ 2015, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΕΙΝΑΙΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ  ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙ ΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ-ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΑΤΑΡ-ΙΡΑΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΥ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ .ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ
Τα σχόλια σας πρέπει να έχουν ένα σημείο αναφοράς.
Ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται διότι είναι αδύνατο να κρατήσω λογαριασμό με ποιόν μιλάω.
Πρέπει να καταλάβετε ότι σχόλια με προσωπικές επιθέσεις και ιταμό-ειρωνικό-υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα δημοσιεύονται.